Tango vs Valcer

Kata Bucik

Zainteresovan član
Poruka
255
Javi mi se jedna gospoja na chat..cestita uredno NG i pita me sta radim..

Uzivam u koncertu iz Beca..upravo je prenos na RTS2..
Majstori gruvaju Strausa..noge se razigrale, sedeti s mirom ne mogu..

A ona ce meni..ja to ne pratim..ionako ne plesem tango..

Ja se nesto mislim..oduvek sam zelela da dozivim karneval u Riju uzivo..i eto, nikako da mi se da..
Mora da je zbog toga sto ne plesem valcer..

Poslednja izmena od moderatora:
Draga "Kata Buick", zao mi je sto je ova tmca zamrla (verovatno zbog 2. dela naslova, koji suzava potencijal 1.), a mogli bismo da kacimo najlepse TANGO vs VALCER.
Ne znam da li ste Vi, kao i nas mod. Karen Suza, saglasni da naziv Vase tmce sadrzi samo ove 3 reci, tj. da se tako tretira? Evo, ja cu opet pokusati:

Tango "LA CUMPARSITA", jedan od najstarijih i najcuvenijih, komponovao je mladi GERARDO MATOS RODRIGUES, Urugvajac 1917. godine ( prvi put izveden u Montevideu), ne sluteci da ce on i njegov tango uci u istoriju ove prelepe igre :heart:

Poslednja izmena:
Draga "Kata Buick", zao mi je sto je ova tmca zamrla (verovatno zbog 2. dela naslova, koji suzava potencijal 1.), a mogli bismo da kacimo najlepse TANGO vs VALCER.
Ne znam da li ste Vi, kao i nas mod. Karen Suza, saglasni da naziv Vase tmce sadrzi samo ove 3 reci, tj. da se tako tretira? Evo, ja cu opet pokusati:

Tango "LA CUMPARSITA", jedan od najstarijih i najcuvenijih, komponovao je mladi GERARDO MATOS RODRIGUES, Urugvajac 1917. godine ( prvi put izveden u Montevideu), ne sluteci da ce on i njegov tango uci u istoriju ove prelepe igre :heart:
Ja sam saglasna! :) Samo još da sačekamo da se izjasni članica koja je postavila temu.

Htedoh da postavim Second Waltz od Shostakovich-a, ali me je Sagittarius pretekla. :klap:

Pohađala sam plesnu školu i učila da plešem i valcer i tango. Zaista se ne mogu odlučiti koji od ta dva plesa mi je draži. :heart:

HVALA, draga Karen! :heart: Zaista je tesko odluciti se, ali mi je tango, ipak, za nijansu intimniji :).

Ref: mmaher :ok: :hvala:

Evo jos malo valcera - vise price nego muzike, ali tu je velicanstvena atmosfera, a i akteri (Tolstojevi i filmski) to svakako zasluzuju - Natasin prvi valcer na balu u Moskvi, i to sa NJIM! :heart::heart:

Poslednja izmena:
Нисам видела поруку раније, али се надам да нисам превише закаснила..
Наравно да се слажем..али не знам како да променим наслов..
Претпостављам да постоји неки начин, па само изволите..

Желим вам добро јутро..нема грешке у Тангу.. :)

Sagittarius1242..бескрајно јој захвална јер ми је вратила тему која је започела због нечије глупости, а ето, уз мало добре воље, потпуно је променила сврху постојања и улепшала ми дан..
Одавно послеподне нисам посветила нечем овако лепом..

Draga "Kata B.", hvala i Vama sto ste nam, otvarajuci ovu temu, dali ideju i sansu da slusamo ovu plemenitu muziku i gledamo lepotu i skladne pokreta tela koji dosezu umetnost, a cega je sve manje, nazalost, i cega smo svi (koji volimo LEPO) zeljni. Nadam se da cemo se ovde sve cesce okupljati. Pozdrav svim ljudima dobre volje i ljubiteljima V i T. :heart:..: Hvala i nasoj moderatorki, Karen Souza, bez cijeg odobrenja ovo ne bi bilo moguce. :heart: :cvet:

Poslednja izmena:
A sada valcer "DUNAVSKI TALASI" - komponovao ga je JOVAN IVANOVIC, nase gore list, rodjen u Banatu oko Temisvara, oko 1845 (-1902.); skolovao se i radio u Bukurestu. Pored ostalog, komponovao je i napisao preko 350 valcera, marseva, polki i drugih kompozicija za igru, koje su stampane u preko 60 zemalja sirom sveta, pod razlicitim nazivima :heart: :heart::

Poslednja izmena:
Draga "Kata B.", hvala i Vama sto ste nam, otvarajuci ovu temu, dali ideju i sansu da slusamo ovu plemenitu muziku i gledamo lepotu i skladne pokreta tela koji dosezu umetnost, a cega je sve manje, nazalost, i cega smo svi (koji volimo LEPO) zeljni. Nadam se da cemo se ovde sve cesce okupljati. Pozdrav svim ljudima dobre volje i ljubiteljima V i T. :heart:..: Hvala i nasoj moderatorki, Karen Souza, bez cijeg odobrenja ovo ne bi bilo moguce. :heart: :cvet:
Da se zahvalim i ja, kao veliki ljubitelj plesa, Kati na ovoj temi. :hvala:
Povodom ovog drugog. Nema na čemu, Sagittarius, ja računam da se oko svega uvek možemo dogovoriti i uvek će mi biti pravo zadovoljstvo da vam, po pitanju ovakvih stvari, maksimalno izađem u susret. :zag:

Napisala sam ti u reputaciji, a sada ću ti to reći i ovde, sjajna si i samo nastavi tako. :cmok2:

A sada valcer "DUNAVSKI TALASI" - komponovao ga je JOVAN IVANOVIC, nase gore list, rodjen u Banatu oko Temisvara, oko 1845 (-1902.); skolovao se i radio u Bukurestu. Pored ostalog, komponovao je i napisao preko 350 valcera, marseva, polki i drugih kompozicija za igru, koje su stampane u preko 60 zemalja sirom sveta, pod razlicitim nazivima :heart: :heart::
Volim da vidim kada se ovde i piše. :heart:

Od mene, sada jedan malo moderniji valcer. :heart:

:worth: Hvala tebi, draga Karen, sto mozemo da se okupimo ovde i uzivamo u beskrajno lepoj muzici i igri :heart::
I hvala nasim dragim forumasima koji su odmah postavili svoje divne muzicke priloge: Kata Bucik, mmaher, DiplomiraniDuduk (nadamo se njihovom aktivnom ucescu i ubuduce), kao i svima koji ce nam se tek pridruziti :hvala:

Poslednja izmena:

Back