Tamis 2008

Juče sam bio u Glogonju pošto ima puno blata morali smo kola da ostavimo na samom početku i da odpešačimo do mesta.Na tom delu ima panjeva a voda ima solidnu dubinu oko 3m,kum je uhvatio lepu štuku 2.5kg a ja sam izgubio krupnu štuku,bilo je dosta kolega ali nisam ih obilazio tako da neznam kako su ostali prošli.Voda je malo bistrija,trave nije bilo ali se nadam da će najzad štuka malo bolj početi da jede kao što rekoh NADAM SE!!!

Juce sam bio u Sakulama.
Pecanje je skoro bilo ne moguce od trave. Voda je konstantno nadolazila i nosila toliko trave da je pecanje bilo vise mucenje nego uzivanje. Uprkos svemu imali smo po neku babusku za utehu.
Jos jedna potvrda loseg pecanja na Tamisu ove godine.
Pozdrav svima

Drugar juče i prekjuče bio u Tomaševcu i kaže da niko ništa nije uhvatio.Noćili su tamo i bacali noću za soma.Video sam ga u prolazu na minut tako da nemam više informacija.
PS
A više informacija od toga da nije htelo da pipne ne može ni da bude.

Juče sam opet išao u Glogonj,voda je porasla za oko 1,5m brana u Opovu je verovatno otvorena išla je i trava i sočivica Tamiš je dosata brži ali je voda i dalje bistra.Pecali smo štuku i meni i kumu se po jedna oko kilo otkačila pri obali to je bilo dešavanje za ceo dan,blata i dalje ima pa mora da se pešači neki moji drugari su bili na Venčovom voda je malo porasla ali ulova nema.Trave i lokvanja kažu ima još uvek dosta pa se peca u rupama.

Upravo sam se vratio sa pecanja,išao sam u Tomaševac kod brane na rukavac da ponovo probam na štuku.Voda je opet opala tako da na rukavcu jedva da je bilo oko 70cm osim jako lepog vremena i jedne gloce koju sam vratio ni ja ni kum nismo imali ni udarca.Na samom Tamišu bilo je dosta kolega ali nažalost ni kod njih ništa,pričao sam i sa kontrolorima koji mi kažu da nepamte ovako lošu godinu.Nadam sa da će se najzad nešto desiti i da će na Tamišu ponovo biti dobrog pecanja i punih čuvarki a dotle Bistro gde god da odete.

Bio sam na Vencevom Vinogradu juce.
Bilo je desetak ribolovaca i niko nista da uhvati.
Svi smo bili rasporedjeni na nekih 50 metara. Dakle tridesetak stapova sa razlicitim mamcima i nista.
Jedna mala, malecka babuska, dva mala malecka bandara i tri mala, najmanja karasa...

Naravoucenije:
Umesto da potezemo 50 kilometara do tamisa, mozemo da odemo na savu ili dunav pre podne, malo se zezamo sa drugarima i posle pravac zemunska pijaca. Tamo lepo kupimo svezu ribu i pravac kuci.
Ako nista drugo, jeftinije je. Ustedecemo benzin i nismo raubovali kola po njivama.

.http://forum.krstarica.com/images/icons/icon5.gif
Naravoucenije:
Umesto da potezemo 50 kilometara do tamisa, mozemo da odemo na savu ili dunav pre podne, malo se zezamo sa drugarima i posle pravac zemunska pijaca. Tamo lepo kupimo svezu ribu i pravac kuci.
Ako nista drugo, jeftinije je. Ustedecemo benzin i nismo raubovali kola po njivama.

Ovo nisam nikada razumeo mada u Srbiji većina ribolovaca(?) tako razmišlja:(

I ja najviše mrzim kad mi neko kaže "mogao si za te pare što si dao za gorivo i mamce lepo da odeš i kupiš ribu na pijaci"!Na Tamiš,Karaš i slična mesta idem isključivo zbog prirode i tišine i ne moram nikad ništa da upecam,nije ni važno.Na mesta u Beogradu na Savi I Dunavu maltene nikad nisam ni išao a neću ni dalje.
Napravio sam izuzetak pre dva meseca i otišao sa drugarom u Višnjicu.On je inače početnik i pre toga me je uvek pitao što idemo na Tamiš,zar nema nešto bliže i što lepo ne odemo na Dunav.Kad je video svu onu prljavštinu na Dunavu,čamce koji idu svaka dva minuta i maltene prelaze preko najlona sve mu je bilo jasno i više mu Tamiš ne izgleda daleko.

Pozdrav svima!

...Тако сам ја једном ухватио штуку на Сави која је смрдела као ништа што сам до тад осетио. На Земунском Кеју сам (док је било места између сплавова да забациш) изџиговао кожну чизму, као у цртаћу... Више ме не виде градски риболов у Београду! (осим Аде)

Evo objasnjenja.

Podjimo od premise da necemo nista upecati i da smo krenuli sa drugarima u zezanje.
Ako naravno idemo u ozbiljno pecanje onda tamis ima preimucstvo.
za izlet do Opova i nazad mi treba minimum 1200 rsd. Naravno, za uzvrat dobijamo neverovatno uzivanje u miru prirode.
Za izlet na Adu i nazad sa dozvolom treba mi 770 din. Mogu da ustanem kasnije i da sem drugara koje ucim da pecaju, povedem i porodicu i da ucim i dete da peca. Mogu i da za ostatak para porucim neku lepu hranu. Mogu posle i da sednem na bicikl i da napravim krug...

Ma bre ljudi, morate da shvatite da u ribolovu nema racunice.

Shodno tome, neka kosta koliko god da kosta ali ja bih dao sve sarane iz ade i ade safari za jednog iz Tamisa, Dunava ili Save.
Ove godine sam upecao jednog na tamisu od 9 kg. i jednog na Savi od 8.85.
Ma ne bih ta dva iskustva menjao ni za jedan drugi pa koliko god da me to kostalo - vredelo je.
Napomena: Izvukao sam ih ja dosta sa komercijalnih jezera pa zato smatram da imam pravo na ova poredjenja.

Pozdrav

Што се тиче поређења дивље воде и комерцијалних лавора могу да кажем следеће: Секс у јавној кући, па каква год била, не може да се упореди са добром женском до које је теже доћи (као и још много тога што иде уз ову опцију), а на крају испадне и скупље...
Што се тиче пара које треба одвојити: Ћеф нема цену!

Juče sam opet išao u Glpgonj,Tamiš i dalje opoda i jako je bistar na početku šume ima i dalje blata pa mora da se pešači kum i ja probali smo da pecamo štuku na plovak i dubinku ali do 14h nismo imali ni pipanje a kamoli neki ozbiljniji udarac.Nije bilo puno kolega ali ni kod njih nije bilo ništa,ovako bistru vodu skoro nisam video a boja mu je čudno zelena.Nadam se da će se nešto pozitivno desiti i da će štuka najzad na Tamišu da proradi kao nekad.

Juče sam blinkerisao na rukavcu Tamiša kod Farkaždina.Uhvatio sam desetak štuka i jedno pet,šest bandara.Jedna je bila od kilo i trista,jedna od pola kile a ostale gloce.Sve sam naravno vratio sem ove veće.Na kedera su udarale samo gloce i nisam video da je neko uhvatio nešto veće od 300 grama a bilo je baš dosta balerina.Mislim da je tamo uglavnom sve manje više izlovljeno jer mi kažu ljudi da seljaci non stop vuku mreže.Pitao sam neka dva lika u prolazu kako je na Tamišu i kažu da nije htelo da pipne.Čini mi se da je voda gotovo stajala ili sasvim sporo tekla i nije bilo trave po njoj.

Upravo sam se vratio sa pecanja išao sam do Opova lokacija vir,voda je i dalje mala i bistra.Naravno opet sam probao da pecam štuku na balerinu i dubinski,vreme je bilo idealno bez vetra oblačno pre podne kasnije se probilo sunce.Trave nije bilo da smeta dosta kolega na vodi,ja sam imao jedan dobar udarac na plovak ali sam ili požurio sa kontrom ili neznam šta drugo ali ribu nisam uhvatio.Oko podne kao i svaki vikend onaj na brani izgleda da nevoli pecaroše ovorio je branu skroz voda je bukvalno kuljala noseći granje i travu.Voda je za nekih pola sata nadošla za metar,ali se dobro zamutila ništa drugo nisam mogao osim da se spakujem,neke kolege su imali po koju babušku i deveriku,štuku i smuđa niko bar od onih koje sam video.

Ja bio na rukavcu Tamiša kod Opova (kraj Opovačkog dunavca preko nasipa).Drugar i ja smo blinkerisali i uhvatili jednu štuku od pola kile.Okolo niko ništa na kedera samo poneka sitna štukica.
Posle smo otišli u Farkaždin i blinkerisali prvo na Tamišu (bistra voda i bilo je kao u bunaru) a posle smo otišli na stari Tamiš gde smo uhvatili po 4-5 glodarica i nekog bandara.Sve u svemu slabo.

Upravo sam se vratio sa Tamiša išao sam u Jabučki rit da opet probam da upecam neku štuku iako je košava solidno duvala dan je bio lep za izlazak na vodu,koja je nadošla i još uvek nadolazi ali je jako bistra i dalje.Nažalos nisam imao ni udarca bilo je dosta kolega ali niko ništa ni bela ribe nije radila,naravno dolazila je i kontrola,pošto i Dunav nadolazi i javljaju da će biti kiše nadajmo se da će i Tamiš malo da zamuti i temperatura pasti pa će i štuka najzad početi da jede NAŠE kedere.

Danas sam išao na Tamiš u Opovu magla je bila jako gusta a bogami i baš hladno,voda je od prošle nedelje opala za pola metra otprilike ali je i dalje bistra.Imao sam samo jedan dobar udarac ali mi je štuka otišla u granje,bilo je dosta kolega pecali su lepo babušku na crviće i šećerac i nije bila sitna ali štuka se i dalje jako slabo javlja.

Upravo sam se vratio iz Opova probao sam po nezna koji puda pecam štuku,voda je nadošla za oko pola metra i nije onako bistra malo je zamutila.Ako mi verujete na tom potezu ja sam bio jedini na vodi nikog nije bilo celog dana neznam jel to zbog hladnog vremena i blata ili zato što riba uopšte neradi već nedeljama sami prosudite,ja do 13h nisam imao ni udarca vreme je bilo jako lepo i to je sve od lepote,ako ništa drugo za utehu uživao sam u tom lepom vremenu i tišini.

Back