Talas : Kapitalizam u službi siromašnih – nije tačno da samo bogati profitiraju

Da ali, zamisli da ja hoću da angažujem Madonu da mi peva na uvce.

I kažem: "Ima da radiš za cenu pukog preživljavanja. Veoma nisku."

Ja to ne mogu da joj nametnem, jer njen Talenat forsira mnogo veću platu.

Dakle, smradinici su jeftini samo ako su zaista Vezare.

Što se tiče poreza, lepo je što ti želiš da Kradeš od drugih, ali na tvoju žalost, gospodin Džozef Lau Luen Hung nikada neće biti izručen u Makao.

Prica je da je kapitalizam u sluzbi i siromasnih, sto je naravno laz jer se trziste puni radnom snagom, na silu i monopol.
Dakle glup ti je primer madone. Zasto? Za madonu radi marketinski tim i ona je firma za sebe, a protiv dobrog strucnjaka u kapitalizamu radi tim kome on treba po niskoj ceni.
Mozda bi ti da promenis da doktor nauka sada ima satnicu 10 dolara, dok je do pre 15 godina imao 100 dolara?
Ili tvoje neusuvislo lupetanje po svim temama te diskvalifijkuje i ovde idi igraj se sa decom, da ne mlatis gluposti.

Prica je da je kapitalizam u sluzbi i siromasnih, sto je naravno laz jer se trziste puni radnom snagom, na silu i monopol.
Dakle glup ti je primer madone. Zasto? Za madonu radi marketinski tim i ona je firma za sebe, a protiv dobrog strucnjaka u kapitalizamu radi tim kome on treba po niskoj ceni.
Mozda bi ti da promenis da doktor nauka sada ima satnicu 10 dolara, dok je do pre 15 godina imao 100 dolara?
Ili tvoje neusuvislo lupetanje po svim temama te diskvalifijkuje i ovde idi igraj se sa decom, da ne mlatis gluposti.
Pazi, ja sam ekonomistkinja #1 multiverzuma.

Tako da Gušter kao ti ima veoma mnogo da nauči od svojih iskusnijih kolega.

Dakle tvoja centralna teza je da Gazda jednostrano određuje nadnice.

Ali to je netačno, jer postoji i Potražna cena smradnika, koja je izuzetno visoka ako je isti kvalitetan. A to znači produktivan

Pazi, ja sam ekonomistkinja #1 multiverzuma.

Tako da Gušter kao ti ima veoma mnogo da nauči od svojih iskusnijih kolega.

Dakle tvoja centralna teza je da Gazda jednostrano određuje nadnice.

Ali to je netačno, jer postoji i Potražna cena smradnika, koja je izuzetno visoka ako je isti kvalitetan. A to znači produktivan

Ti kao ekonomista u gomili ekonomista si crvic, takoreci smradnik. Ne bi se ovde zajebavao da nesto vredis u bilo kom domenu,
a kao trol si tek samo biciklista i dok trajes i imas ideja tu si.

Ti kao ekonomista u gomili ekonomista si crvic, takoreci smradnik. Ne bi se ovde zajebavao da nesto vredis u bilo kom domenu,
a kao trol si tek samo biciklista i dok trajes i imas ideja tu si.

Pa video si da zarađujem više od svih hedge fondova.

Što se tiče tvoje teze da imperijalisti potkradaju proleterijat (vau, baš sveža ideja, dawg) ona je već opovrgnuta.

Citao si "Jaguar" ? :)

Koja ideja je opovrgnuta? Ona o monopolu feudalista ili ona o dogovaranju sitnih pljackasa kojima pomaze administracija?

- - - - - - - - - -

Ti pises o kapitalizmu normalnih ljudi koji se dogovaraju na nivou interesa, ali u Srbiji jos ratuju drugi svetski rat,
i jos postoje ratni profiteri, sto je kaznjivo i u kapitalizmu. Dakle, trolujes iz nekog razloga.

Primer... Ono što ti ja mogu reci je da je npr cena usluga radnika (vodoinstalatera npr ) otišla na 40evra po satu a cena firme za koju on radi je ostala na 130evra.. Sto ti jasno govori da je vlasnik voljan da daje veći deo zaposlenima usled povećanja potražnje.. To ti je kapitalizam u službi siromašnih koji zavrcu cevi..

Primer... Ono što ti ja mogu reci je da je npr cena usluga radnika (vodoinstalatera npr ) otišla na 40evra po satu a cena firme za koju on radi je ostala na 130evra.. Sto ti jasno govori da je vlasnik voljan da daje veći deo zaposlenima usled povećanja potražnje.. To ti je kapitalizam u službi siromašnih koji zavrcu cevi..

Aham, posle 20 godina kada ode pola tih majstora u inostranstvo, a ono sto ostane navezba i pored toga, majstora placa samo kada ima posla, tacnije kada uhvati neki monopolski tender. Ostalo vreme mu daje 25000 da ga zadrzi.

Dok postoji monopol nema ni trzista, a ni trzista rada, ni razlike izmedju onoga sto se zvalo komunizam, osim sto je otvoreno i sirovo, otprilike kraj 19 veka...

Aham, posle 20 godina kada ode pola tih majstora u inostranstvo, a ono sto ostane navezba i pored toga, majstora placa samo kada ima posla, tacnije kada uhvati neki monopolski tender. Ostalo vreme mu daje 25000 da ga zadrzi.

Dok postoji monopol nema ni trzista, a ni trzista rada, ni razlike izmedju onoga sto se zvalo komunizam, osim sto je otvoreno i sirovo, otprilike kraj 19 veka...
Jedini koji trenutno može da garantuje nekom monopol je AV.. On ti je je jedina legitimna sila na tvom prostoru koja može to da uradi . Koka kola nema te instrumente . Na pogrešnoj si adresi..
Sloboda je ključ svega..

- - - - - - - - - -

Ne of Eng, USA i ostalih vec od vaše bahate vlasti..

Da li AV ogranicava samostalnost sudija ili lekara?

Posalje djuru da kaze sudiji "sudi tako i tako" ili kaze lekaru " nemoj da zoves ekipu" neka pacijent ceka, pa ako prezivi ostace ziv?

Ovo su samo drasticno vidljivi primeri gluposti tviterasa. Inace na svim intelektualno zanimljivim poljima neki debil odredjue monopol.

Da neces da kazes da socijalnom radniku neko kaze nemoj da dajes socijalnu pomoc da se ne prazni kasa?

E, na taj nacin funkcionise i privreda i drzava ugradjena mnogo pre AV koja nas je dovela do toga da za svaku glupost neki "strucnjak"

mora nesto da potpise, a on to nece bez ekstra premije.

Novinar nece da napise ono sto vidi sam bez ekstra premije nekog zainteresovanog, ako mu direktno za svaku stvar ne kazes "uradi to i to " idiote.

A to nije ni vucic ni bilo koji ministar ili sef, vec tehnokratska mafija.

Da li AV ogranicava samostalnost sudija ili lekara?

Posalje djuru da kaze sudiji "sudi tako i tako" ili kaze lekaru " nemoj da zoves ekipu" neka pacijent ceka, pa ako prezivi ostace ziv?

Ovo su samo drasticno vidljivi primeri gluposti tviterasa. Inace na svim intelektualno zanimljivim poljima neki debil odredjue monopol.

Da neces da kazes da socijalnom radniku neko kaze nemoj da dajes socijalnu pomoc da se ne prazni kasa?

E, na taj nacin funkcionise i privreda i drzava ugradjena mnogo pre AV koja nas je dovela do toga da za svaku glupost neki "strucnjak"

mora nesto da potpise, a on to nece bez ekstra premije.

Novinar nece da napise ono sto vidi sam bez ekstra premije nekog zainteresovanog, ako mu direktno za svaku stvar ne kazes "uradi to i to " idiote.

A to nije ni vucic ni bilo koji ministar ili sef, vec tehnokratska mafija.

To je sistem a sistem je posao bas tog Vucica (vlasti) koji mora da ga ustima da radi kao švicarski sat a on očito to ne vidi tako.. (kao ni ti) .. Znaci on je taj koji postavlja dileje na vodeće funkcije koji kasnije rade to sto rade .. Sve se to veoma lako resava sve je to lako izmjeriti jer primera ima u x zemalja razvijenog sveta .. Ali ne moze preko partije i partijske države jer tu uvek pobedi lični interes .. I tačno je da su i oni pre bili slični sto ne znaci da ne moze bolje ... To znaci da još niste na pravom putu tj da nemate svest koja je potrebna da se oslobodi prostor i stvore slobode od kojih sve zavisi ..

Poslednja izmena:

Back