TAKSA ZA ISTICANJE FIRME

darko darko

Ističe se
Poruka
2.561
Naime dobio sam taksu za isticanje firme 50 000, imao-o sam tezge i firma mi je registrovana na tu adresu samo da bih imao uslova da uzmem tezgu, tj imam sediste firme, nemam istaknutu firmu i nemam prihode tu, imam na tezgi tj izdvojen objekat gde sve ponovo placam. Nevidim razlog da mi naplate tu i to ni manje ni vise nego 500 evrica, kada sam probao da ih pitam zasto, obecali su mi ispekciju i kaznu od preko 100 000 tako da je zabranjeno pitati verovatno, znam par ljudi koji neplacaju i nestoji im u resenju, nisam platio niti cu posto uskoro kada se vratim s bolovanja zatvaram i radim sve na crno. Kako je moguce izbeci ovu glupost i odakle bre 500 evra, placam na nb isticanje, placam porez, placam tezgu sve izlazi preko 30 000, bez ovih 500 evra, pitam se dali su normalni, i dali vazi zakon ako neplatis ono 2 godine nista da se otpisuje....
sta kaze zakon za placanje i dali moze da se izbegne, ovi sto neplacaju imaju resenje na tezgu tako da su tako izbegli ali za mene je kasno.....
PS: jel ovo posao i novac, verovatno ste ukinuli isto kako ce te ukinuti i ekonomiju kojim putem vode politicari zemlju ostace nam samo politika, i lopovluk bi trebali da legalizujete jer je to u srbiji posao i novac, onako evropski:hahaha:

Poslednja izmena:
Žali se na rešenje, to te košta 300 din takse + papir i olovka. Oni će tu žalbu da odbiju, ti se onda žališ višoj instanci (regionalnom centru) onda te i oni odbiju, ali tek nakon 6-7 meseci. Ti onda pokreneš upravni spor pred upravnim sudom R Srbije...i dobiješ ih. :lol:
Zašto ih dobiješ??? Pa zato što su oni u pravu kad te deru, ali nisu u pravu kad prekoračuju rokove, a prekoračiće ih sigurno jer moraju da ti odgovore u roku od 30+30 dana a oni će to uraditi tek za 6-7 meseci (ako i do tada stignu) :bye:

hvala na odgovoru, obicno nakraju sve mora da se plati, sada vidim jednoj zeni je stiglo iako je u penziji zadnje tri godine (firma zatvorena tri godine a stize za idticane firme, ona nece ni da se zali, luda kuca), sta umisljaju ja neznam ali su totalno ne pismeni.........

hvala na odgovoru, obicno nakraju sve mora da se plati, sada vidim jednoj zeni je stiglo iako je u penziji zadnje tri godine (firma zatvorena tri godine a stize za idticane firme, ona nece ni da se zali, luda kuca), sta umisljaju ja neznam ali su totalno ne pismeni.........

Mojoj kumi koja je mrtva deset godina došlo da plati porez ili da je plene. Rekao sam ćerki da im kaže da se gospođa preselila na novu adresu i da navede broj parcele na Novom groblju, pa neka plene. :bljak:

da se javim sta je bilo, prvo mi je stiglo 75 000, pa ovih 50 000, pa posle 24 000 pa zadnji put 4 500 (sa 75 crvenih na 4 crvene), sa 75 000 na 4500 znaci, koga zajebu zajebu, i ko placa u ovoj drzavi budala, ovo mi je prvi put da nesto nisam platio na vreme:dontunderstand:

da se javim sta je bilo, prvo mi je stiglo 75 000, pa ovih 50 000, pa posle 24 000 pa zadnji put 4 500 (sa 75 crvenih na 4 crvene), sa 75 000 na 4500 znaci, koga zajebu zajebu, i ko placa u ovoj drzavi budala, ovo mi je prvi put da nesto nisam platio na vreme:dontunderstand:

meni je bilo smesno kad sam donila resenje, kako u istom resenju daju dve informacije,vezano za konacni iznos, i onda izracunaju pogresno..naravno na moju stetu..:)))
rec je o par sttotina dnara, taman da te mrzi da se njakas, ali nek tako urade sa sto ljudi, nakupi se:)
fuj.

da se javim sta je bilo, prvo mi je stiglo 75 000, pa ovih 50 000, pa posle 24 000 pa zadnji put 4 500 (sa 75 crvenih na 4 crvene), sa 75 000 na 4500 znaci, koga zajebu zajebu, i ko placa u ovoj drzavi budala, ovo mi je prvi put da nesto nisam platio na vreme

Dosmlanlijska "vlast" :hahaha1: :hahaha1:

4000 je podnošljivo, mada je sve to legalizovani reket "demokratskih" propalica i ne bi trebao da postoji. Da li si pisao neku žalbu ili su ti sami smanjili ?

Back