Taksa potapa beogradske splavove

Тихи

Starosedelac
Poruka
164.707
Taksa "potapa" beogradske splavove
8. januar 2011. | 00:01 | Izvor: Novosti
Beograd -- Vlasnici restorana na vodi revoltirani zbog visokih nameta države i lokalnih vlasti. Za porez i komunalnu taksu treba platiti oko 3,5 miliona dinara.


Kako kažu, samo porez na držanje dobara, gradska komunalna taksa i namet za zauzeće vodene površine za prosečan splav košta ih oko - 3.500.000 dinara.

Na ime poreza za držanje dobara, vlasnici godišnje moraju da plate oko 1,8 miliona dinara. Ali, veći problem su im računi za gradsku komunalnu taksu, koji su počeli da pristižu pred sam kraj prošle godine.

A sa njima, kako kažu gazde splavova, i namet uvećan od 100 do 600 odsto u odnosu na 2009. godinu. Ova taksa je, kažu, po zakonu mogla da bude povećana samo za oko deset odsto, koliko iznosi rast cena na malo.


Grad Beograd promenio je način obračunavanja komunalne takse za ugostiteljstvo na vodi, koja se ranije određivala po dužnom metru splava, a sada po površini osnovne palube", kažu u Udruženju vlasnika restorana na vodi Reka.

Oni navode da "time sabiraju i prostor koji nikako ne može da se iskoristi. Za splav od oko 450 kvarata, sada treba platiti 1.350.000 dinara. Račune su morali da nam šalju svakog meseca, a poslali su ih zbirno za celu 2010. A grad planira da nas uskoro optereti i turističkom taksom".

Žale se i da bi tako svakog dana morali da pazare oko 100.000 dinara da plate samo ove dažbine. A među 200 članova Reke, to gotovo niko ne može da ostvari. Ovo povećanje ih boli i zbog toga što su ugostiteljima na kopnu smanjene takse za bašte. Obraćali su se nadležnima u gradu, ali bez uspeha.

Zimi uz splavove na Savi i Dunavu nema gotovo nikoga ni da prošeta, tvrde oni i dodaju da promet svake godine opada na Ušću, u novobeogradskim blokovima, pa čak i iza hotela Jugoslavija.

"Ovoliku taksu niko od nas neće imati od čega da plati. Pa, ne možemo čašu piva prodavati za 600 dinara. Čak i kada bi neko platio ovolike dažbine, pitanje je odakle mu novac", navode vlasnici splavova.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=01&dd=08&nav_id=484355

i sta rade vlasnici i radnici na tim splavovima?

pa nista. cute

e pa sve dok cutite tadic ce da vas pljacka

sve dok ne izadjete na ulice da rusite onoga ko vam otima hleb iz ustava, vama i vasoj deci bice vam tako kako vam je
 
Za ovo se ne bunim...za ugostiteljske objekte i generalno za usluzne objekte bi porezi trebali da budu veci nego u proizvodnji...mozda ne bas ovoliko, ali avaj vecinu splavova ovih luksuznijih drze krimosi i sumnjive osobe...nezvanicno cak i neki politicari, a prve "komsije" im "strasne" vodje navijaca...sve sami preduzetnici...cast onima postenima medju tim polusvetom !!!
 
Tikomire, sta se ti sekiras?
Na splavovima su takve cene da usi otpadaju, al ti ne znas, jer pijes iskljucivo ispred seoske zadruge.
I da su im povecali 10000 posto-mogli bi da plate.
;)
I ne budi vise jajara.Pozivas ljude na ustanak a sedis dile u leposavicu i vrtis prase na raznju.
Sto ti ne izadjes i povedes narod na ustanak.
Mojne da si sisa.
:)
 
A sa njima, kako kažu gazde splavova, i namet uvećan od 100 do 600 odsto u odnosu na 2009. godinu. Ova taksa je, kažu, po zakonu mogla da bude povećana samo za oko deset odsto, koliko iznosi rast cena na malo.
Хехехехеее....z:lol:

Тако је то кад се води политика задуживања.
Наркомански ситем се сели у алеју код својих креатора. :super:
 
Gresis sinko, nisu me odrali. Oderu te kada svima naplate 100 dinara pibo a tebi 280. Ovo su regularne cene i to je to. I ja sam to znao. A ti pij ispred prodavnice pa te nece odrati.
:)
Mozda za kauciju.

to su regularne cene za majmune budale i seljacine.

ne vidim zasto bi ja nekom platio pivo koje kosta u radnji 50 dinara , 5-6 puta vise ?

ajd da ima neki program neka muzika pa da kazes, al za cisto blejanje da platis nesto 5-6 puta skuplje nego sto to isto kosta u prodavnici je cist idiotizam

sustina je da ce posle ovog povecanja haraca da se dupliraju cene u ugostiteljskim objektima u beogradu.

sledeci put ima da pijes kiselu vodu i to na cevcicu jer neces imati para za vise
 

Back
Top