Tajvan je veoma ranjiv na kineski vazdušni napad, pokazuju dokumenti koji su procureli

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.207
Malo je verovatno da će Tajvan osujetiti kinesku vojnu nadmoć u vazduhu u sukobu preko moreuza, dok je taktika kao što je kineska upotreba civilnih brodova u vojne svrhe narušila sposobnost američkih špijunskih agencija da otkriju invaziju u najavi, prema procurelim procenama Pentagona koje sadrže zabrinjavajuće detalje o sposobnosti samoupravnog ostrva da se odbrani od rata.

U procenama se navodi da tajvanski zvaničnici sumnjaju da njihova protivvazdušna odbrana može „precizno da detektuje lansiranje projektila“, da je jedva više od polovine tajvanskih aviona u potpunosti sposobno za misiju i da bi prebacivanje aviona u skloništa trajalo najmanje nedelju dana – veliki problem ako bi Kina lansirala rakete pre nego što je Tajvan imao priliku da rastera te avione.

Poverljivi dokumenti koji se bave potencijalnim sukobom sugerišu da bi kineske vazduhoplovne snage imale mnogo bolju šansu da uspostave ranu kontrolu nad nebom – strategija za koju i sam Tajpej veruje da će podržati napad – nego Rusija u Ukrajini.

izvor
AA19TwvX.img

I po oprobanom receptu, pitam se zašto je amerima od koristi da javnost ovo zna?
Zvuči mi kao - Tajvan je neodbranljiv, odosmo mi?

Back