Tajne

iskrena je, to poštujem.:)
ja se recimo ne plašim da ću to negde izlanuti, nego što ću se, poznajući sebe, i sama opteretiti sadržajem toga što je izrečeno.
jer šta je drugo nečija tajna nego nešto krajnje ozbiljno i vrlo delikatno?

Ako objektivno sagledamo nisu sve tajne ozbiljne i delikatne.. Možda postanu ozbiljne i bitne baš zato što imaju status tajni i onda ljudi često preterano razmišljaju o tome.. Na sličan način kao sa intruzivnim mislima, ne želiš da razmišljaš o nečemu ali ti to samo dolazi u glavu.. i onda se javlja nervoza, napetost, nekada čak i opsesija..

Ako objektivno sagledamo nisu sve tajne ozbiljne i delikatne.. Možda postanu ozbiljne i bitne baš zato što imaju status tajni i onda ljudi često preterano razmišljaju o tome.. Na sličan način kao sa intruzivnim mislima, ne želiš da razmišljaš o nečemu ali ti to samo dolazi u glavu.. i onda se javlja nervoza, napetost, nekada čak i opsesija..

govorim o subjektivnom iskustvu.
ono što sam do sada čula "u poverenju", nije bilo ni najmanje bezazleno.
ne mešam to sa rekla kazala ili tračevima o trećoj osobi.
ovo su bila poveravanja ozbiljnih ljudi sa ozbiljnim problemima, koje nije bilo lako podeliti sa nekim (sa mnom).
otud moja nelagoda po pitanju tajne.

govorim o subjektivnom iskustvu.
ono što sam do sada čula "u poverenju", nije bilo ni najmanje bezazleno.
ne mešam to sa rekla kazala ili tračevima o trećoj osobi.
ovo su bila poveravanja ozbiljnih ljudi sa ozbiljnim problemima, koje nije bilo lako podeliti sa nekim (sa mnom).
otud moja nelagoda po pitanju tajne.

Da, razumem.. Ja sam razmatrao situaciju kada tajna i nije nešto epohalno (sem možda za tu osobu koja se poverava).. I, da nije okarakterisana kao tajna i nešto bitno, nekome možda ne bi ni bilo interesantno da priča o tome..
Rekoh gore već da verujem da stvarno ozbiljni problemi imaju mnogo drugačiji status i da ljudi stvarno nemaju običaj da laprdaju kada im se neko otvori po pitanju neke osetljive stvari..

Ne znam koliko je ovo baš za psihologiju, al nema veze.. Desilo mi se u zadnja dva dana da mi dvoje ljudi povere tajne (ne svoje već tuđe, rečene njima u poverenju).. Sad, ja jesam osoba od poverenja, uslov je bio da ne kažem ovima da znam, i to što mi je rečeno neće imati nikakve posledice na ove tako da tehnički nema razlike znam li ili ne.. Znam da je prva stvar koju će neko reći nešto tipa "to govori mnogo o tome kakvi su to ljudi", ali sam video tu situaciju 3-5-10-20 puta pa ne možemo reći da je izolovan slučaj i da ih je samo par takvih.. Znači dok god kažeš poverljivoj osobi, u redu je što si rekao :lol:

A iskreno i meni ta logika deluje iznenađujuće pravilno kada dođem u takvu situaciju, po principu - "kakve veze ima?".. Koliko puta (ste saznali da) se ovo desilo vama i koliko vaših stvari izrečenih u poverenju mislite da šeta unaokolo :lol:

U to je lose,mojoj kevi dosao neki lik na posao i sad on tu ceka da keva tamo sredi vizu i lik tu krene da otvara dusu iz cista mira keva ga 2 puta videla u zivotu,i on umre nakon 2 ili 3 dana ne secam se sada tacno,takodje neka baba sto drzi bordel negde tipa Uzice i sad i ona ceka vizu i krene da otvara dusu mojoj kevi i umre sutradan...Tako da ja odbijam da mi neko otvara dusu ili poveruje tajne iz njegovog zivota,kad krene ja ga prekidam,cudan maler :D

Poslednja izmena:

Back