Tajne

• Začetnik teme Začetnik teme rdeki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Verujem da svi mi imamo neke svoje, lične tajne koje ne delimo sa našim partnerima, bilo da smo u braku ili vezi.
Da li ste ikada razmišljali o tome šta bi se desilo kada bi partner saznao tu vašu tajnu?
Da li ste se zapitali kakve tajne krije vaš partner i da li bi vaš sistem tolerancije to izdržao?

Na primer, kako biste reagovali ako biste saznali da je vaš partner nekada u prošlosti (pre nego što vas je upoznao) promenio pol?

Kao što ja imam svojih ... ima ih i on ... valjda je to normalno. KOliko god da je odnos dobar, neke se stvari ne pričaju i nekim mislima nikad ne treba dati da isplivaju na površinu.

Ne znam kako bih reagovala ... ne znam šta bih rekla .... verovatno da bi to u neku ruku promenilo naš odnos .....

Mene možda promena pola i ne bi toliko ''zabolela'', kao npr. kad bih saznala da je moj dečko mučio i ubijao ljude u ratu npr. ....to je verovatno stvar preko koje nikad ne bih mogla da predjem.

Zamisli da zaista jesu zaslužni srpski lekari.

Da li bi se divila i dalje da saznaš da nećeš moći da imaš decu sa takvim partnerom, a na primer želiš decu? A znaš da je od početka tvoj partner znao da ti želiš decu, ali je sakrio tu "sitnicu" da on ne može imati decu? Ja mislim da bi to bilo baš surovo.

Iskreno, tesko da mi se to moglo desiti, imam kako bez oklevanja priznam svaki put, 1001 manu ali imam i vrlinu koju kod sebe cenim vise nego je cene drugi a to je da ni slucajno nisam povrsna nikad ni u kakvom odnosu i ni u kakvom poslu. Ne verujem da bi mi se to moglo sakriti ali kad bi, onda bih bez oklevanja ostavila partnera. Zbog lazi, zbog prevare, zbog nerazumevanja, nepoverenja a i zbog toga sto bi mi sve to delovalo glupo i ... Na zalost nisam verujuca u onoj meri u kojoj zelim ali toliko sam u religiji da me takve stvari zaista sablaznjavaju.

Verujem da svi mi imamo neke svoje, lične tajne koje ne delimo sa našim partnerima, bilo da smo u braku ili vezi.
Da li ste ikada razmišljali o tome šta bi se desilo kada bi partner saznao tu vašu tajnu?
Da li ste se zapitali kakve tajne krije vaš partner i da li bi vaš sistem tolerancije to izdržao?

Na primer, kako biste reagovali ako biste saznali da je vaš partner nekada u prošlosti (pre nego što vas je upoznao) promenio pol?

Ja zelim da sa partnerom mogu i hocu podijeliti sve. Mozda on neke stvari niti ne zeli znati i to je ok. Meni je bitno da, ako imam potrebu, mogu mu reci znajuci da ce se on potruditi da shvati i prihvati.

Ovo za promjenu spola.... pa valjda se to ne moze tek tako sakriti :eek:

kako god bilo... Mislim da ne bih mogla to prihvatiti dugorocno.
I ja mislim da posle dužeg vremena mora isplivati istina.
Na primer, mora da postoje neke fotografije iz detinjstva, prijatelji... Na kraju, ako krene istraživanje zbog čega nemaju dece.

Ne znam kako bi ko reagovao. Ja bih u situaciji muža koji saznaje da mu je žena nekada bila muško i da zbog toga ne može imati dece jednostavno poludeo. Posledice tako nečega ne smem ni da zamislim.

Na primer, mora da postoje neke fotografije iz detinjstva, prijatelji... Na kraju, ako krene istraživanje zbog čega nemaju dece.

Ne znam kako bi ko reagovao. Ja bih u situaciji muža koji saznaje da mu je žena nekada bila muško i da zbog toga ne može imati dece jednostavno poludeo. Posledice tako nečega ne smem ni da zamislim.

:mrgreen: ma i ja bi' poludila. Nisam htjela tako "radikalno" odgovoriti, ali bila bih i ljuta i razocarana i tuzna i opet ljuta. I bio bi kraj.

:mrgreen: ma i ja bi' poludila. Nisam htjela tako "radikalno" odgovoriti, ali bila bih i ljuta i razocarana i tuzna i opet ljuta. I bio bi kraj.

A sta mislis da te on puno voli, samo se plasio da ti kaze neku svoju tajnu jer se plasio tvoje reakcije kada ti je saopsti? :)

P.S. I stvarno se za promenu pola provali u toku seksa...

A sta mislis da te on puno voli, samo se plasio da ti kaze neku svoju tajnu jer se plasio tvoje reakcije kada ti je saopsti? :)

P.S. I stvarno se za promenu pola provali u toku seksa...

Sta ima da se boji moje reakcije? Pa meni bi teze bilo zivjeti sa takvom tajnom nego snositi moguce posljedice kad bi' mu tako nesto rekla.
Ustvari ne znam sta bi me vise pogodilo - precutkivanje neke "velike" stvari ili sitnice....
Ja izgleda zivim u nekom nerealnom svijetu jer ocekujem istinski da onome ko ti je pravi partner u zivotu i ljubavi mozes sve reci.

Sta ima da se boji moje reakcije? Pa meni bi teze bilo zivjeti sa takvom tajnom nego snositi moguce posljedice kad bi' mu tako nesto rekla.
Ustvari ne znam sta bi me vise pogodilo - precutkivanje neke "velike" stvari ili sitnice....
Ja izgleda zivim u nekom nerealnom svijetu jer ocekujem istinski da onome ko ti je pravi partner u zivotu i ljubavi mozes sve reci.

Ne zivis u nerealnom svetu naravno. To parterski odnos i treba da predstavlja. Samo zamisli situaciju gde neko krije na pocetku upoznavanja neku veliku tajnu, i ne govori ti je dok ste na pocetku veze jer se plasi reakcije. A kasnije odluci da ti kaze kada se vidi da to prerasta u bas jako ozbiljnu vezu...

Ne zivis u nerealnom svetu naravno. To parterski odnos i treba da predstavlja. Samo zamisli situaciju gde neko krije na pocetku upoznavanja neku veliku tajnu, i ne govori ti je dok ste na pocetku veze jer se plasi reakcije. A kasnije odluci da ti kaze kada se vidi da to prerasta u bas jako ozbiljnu vezu...

U uvodnom postu se spominjao brak pa sam pisala s pretpostavkom da je tajna otkrivena u tom poodmaklom stadiju veze.....
Naravno da ne ocekujem potpuno razotkrivanje bas na samom pocetku, iako volim kad se odmah zna ono sto je bitno i sto nam je na savjesti.... Ali tad na pocetku mogu razumjeti ako se ne kaze.

Zavisi kakva je tajna u pitanju.

Kada sam se razveo i krenuo da upoznajem devojke, naišao sam na savet da sakrijem podatak da sam bio ženjen i da imam decu, ne bih li sebi dao šansu da me devojke požele upoznati.
Tako nešto mi nije palo na pamet da sakrijem. Ma da su moja deca živa i zdrava. Ko me neće zbog njih, ne treba mi.
Šta, trebalo je da se vežem za neku (i ona za mene), a onda po otkrivanju istine (a gde ćeš decu da sakriješ?) da emotivno pucamo i ona i ja?
Hvala Bogu, našao sam (ili je ona našla mene) ženu kojoj moja prošlost i moja deca ne smetaju.

Setio sam se još jedne, bezazlenije stvari.
Jedan drugar mi je pričao kako se upoznao sa devojkom, kako su krenuli da se viđaju, i počeli da se muvaju. Kaže, fenomenlana cura sa kojom je imao dosta zajedničkih tema. Ali, kada su posle nekog vremena otišli njegovoj kući i kada je krenulo skidanje, on je tada video da je ona potpuno ravna. Nosila je one vonder grudnjake kako bi izgledalo da ime velike grudi. Drugar mi je rekao: "Kada sam je video, jednostavno nisam mogao.". Situacija je bila jako neprijatna i za jednog i za drugog. Za ovog mog drugara veličina grudi je poprilično bitan faktor. Ova devojka je sasvim sigurno našla nekoga kome to uopšte nije bitno.
Drugim rečima, budi ono što jesi i kad-tad ćeš naleteti na partnera koji će te ceniti onakvog kakvog te vidi. Laž ti može pomoći da lakše nađeš partnera, ali je daleko od garanta da je taj partner za tebe pravi.

Ја морам да испричам нешто, мада није баш тема.
Јуче сам случајно сазнала да је наш дугогодишњи пријатељ као четрнаестогодишњак убио свог друга. :sad2:
Није нам он то рекао, сазнала сам на некој другој страни.
И још сам под тим утиском, а надам се да његова жена то зна, да то није тајна за њу.
Мислим, сигурно је тешко живети са тим...
Наравно да не мислим да је требало да нам то каже, наравно да не мислим да то сви треба да знају, али наравно да сам шокирана сазнањем.
И то ништа не мења у нашем односу према том човеку, предиван је човек, диван супруг и отац, изузетно драг и симпатичан...
Само сам збуњена још увек..

Ljudi koji su promenili pol ostatak života piju hormonske tablete svakodnevno, a to se, valjda, ne može lako sakriti kad ljudi žive zajedno. Ili bi to bila još jedna tajna. Gde bi onda bio kraj lažima?

Tajne...ljudi dosta polazeci sami od sebe prave tajne zbog toga sto se u neku ruku stide toga sto su uradili, vidjeli ili sta im je na pameti, kao da se ustricavaju sopstvenog misljenja ili djela...koja je to tajna u stvari toliko vrijedna prikrivanja, da li je to skrivanje samoga sebe u stvari, a praveci od sebe nesto sto nisi...hmm...polemika teska :D

Back