Tajna

jeHDOl.jpg



Nekad te život natera da snimiš film u sopstvenoj glavi i onda ga ureže negde duboko i tu ostane za sva vremena. Ne postoji nikakvo dugme da se isključi,on jednostavno sam emituje slike. Neki ne žele da ikad pogledaju svoj film za razliku od mene koji gledam vrlo često uvek raspoložen za scene koje slede. Tri sata je popodne, žurim sa posla na trolu, bojim se zakasniću. Uvek uspem da se nekako uguram, malo stojim na jednoj nozi ali nikom u toj troli u to vreme nije prijatno. Silazim i ubrzanim korakom stižem do jedne lepe, plavo bele, prizemne zgrade sa dvorištem punim dece. Tu u toj zgradi raširenih ruku čeka me moja mala Mika. Sva je ustreptala kada me je videla, pokazuje mi crtež koji je nacrtala za mene.
Ja joj blago ljubim kosu, oblačim je, pitam da li je danas pojela sve...ona klima glavom kaže, sve. Grli me a njena crna kovrdzava kosa miluje moje lice. Hoćemo li srećo. Polako izlazimo ali više ne žurim, idemo,do prodavnice sa sladoledima. Mika bira dva različita, na stapiću,jedan za nju, drugi za mene. Oboje smo veseli, pričamo o važnim dogadjajima iz vrtića a onda Mika kaže: “dosta je bilo sad menjamo sladolede”. Smejem se, kažem,ti si pojela više, ”jesam pa šta,nisam ja kriva što si ti spor”. Zamenili smo sladolede, ja se ne žurim,znam da će ona vrlo brzo da pojede svoj. Gleda me a ja je pitam: “hoćes moj”.Nasmeje se i uzima ga. Stižemo do zgrade, ulazimo u lift. Hoćeš li sutra opet doći po mene pita me,hoću srećo dokle god ti to budeš želela. Tu u liftu se svečano zaklinjemo da Maki neće saznati za sladoled jer će biti belaja pošto se plašila upale grla.

Nekada je to bila velika tajna i uspeli smo dugo da je čuvamo. Danas je lepo sećanje. Ja sam imao sreću,sutra ću opet da gledam svoj film.
 
Gledam svoj film cesto,ali u mom filmu ima i losih scena,koliko god pokusavala ne mogu da ih cenzurisem i montiram film samo sa lepim kadrovima....Mozda mora tako,to je zivot,kada bi postojali samo lepi ''kadrovi''ne bi umeli da shvatimo pravu vrednost lepih stvari koje nam se dogadjaju.Ne bi znali sta je sreca i koliko je dobro umeti VOLETI...
Dragi prijatelju uzivaj u omiljenim kadrovima svoga filma i danas...A ja cu i dalje u citanju tvojih tekstova...
 
Poslednja izmena:
Tiger-Cub--C10095265.jpeg


Koliko je meni poznato.SIBIRSKI TIGROVI trpe sibirsku hladnoću...sada znam i zašto ,zato što imaju veliko i toplo srce..iz koga se radjaju ovako tople i jednostavne priče iz života......:hvala::klap::bye:
 
Tigre, toliko me je dirnula tvoja topla prica da ne znam kakav komentar bih ostavila u momentu...:think:
Ali, evo, samo cu ti reci da svako od nas ima i lepih i ruznih kadrova ali se oni ruzni brze zaborave, cini mi se...:ok: a lepi nam ostaju u secanju zauvek...:heart:

Setali smo ulicom,
jos je bila mala,
za ruku me drzala
i toplo gledala.
,,Hocu jedan sladoled!"
viknula je sama...
,,Znas da to ne smemo,
grdice nas mama!"
Pogledah je nezno
i u slastu krenem,
jedan uzmem njoj
a drugi za mene.
Njenoj sreci tada
kraja bilo nije...
,,Ali nikom ni reci
da se tajna skrije!" :heart:


Tigre, nisam mogla propustiti ovu trenutnu inspiraciju...:D BRAVO za text!!!
 
Život su uvek činile male stvari,velike tajne,hladni sladoledi
i toplo srce koje sve to zna svojom toplinom,od hladnoće prolaznosti sačuvati !!
Divno Tigre :heart::klap:
 
Kako smo bogati kada delimo slatke tajne,
uz razmenu ljubavi koja obilato teče kupajući nas,
beležeći u duši trenutke objednijene
sa pogledom, osmehom i uzdahom ukrašenim radošću.



mothers-day-baby-and-mom-hand.jpg


Bravo Sibirski! Bravo:klap::klap:
 
Ovo ne bi bilo toliko slatko - da nije tajna,ni toliko vredno - da nije proslost.
Sva sreca,te imamo filtere u secanju,koji nam uvek sacuvaju ovakve filmove.
:super:
 
Da, lepe scene tigre...to se ne zaboravlja...i posle mnogo godina...mala Mika je sada velika , ili bar malo veca Mika...pa verovatno i ona uziva dok se prisecate tog filma zajedno....
 

Back
Top