Tajna boje beogradskog GSP-a

Pače ružno

Aktivan član
Poruka
1.474
Oduvek sam znao da ima neka tajna u gospodstvenosti beogradskih autobusa i pronašao sam !
U zadnje vreme gledam simpatičnog, malog britanskog princa Luisa, koji je uglavnom u pratnji majke prelepe Kejt Midlton.
Nekada su beogradska vozila imala onu čudnu zelenu boju, danas čudnu plavu.
E ta zelena je bila zvanična boja Vimbldona, a plava je zvanična boja Vindzora, kraljevske porodice.

1754724328989.png
1754724405165.png

Poslednja izmena:
Jedina "tajna" te boje je pravljenje osnova da neko sebi trpa pare u dzep na osnovu javnih nabavki.
Jos je Milan St. Protic u svojoj knjizi "Izneverena revolucija" pisao da je prvu ponudu za mito i korupciju dobio upravo od coveka koji je zeleo da sa gradom posluje upravo u vezi sa nabavkama oko GSPa. Zato se i boje autobusa u gradu svako malo menjaju - od zelene, preko crvene, preko zute, pa opet crvene i sada plave... Cudo da se neko nije jos dosetio i narandzaste ili ljubicaste, pa taman da se ceo spektar izvrti...

Oduvek sam znao da ima neka tajna u gospodstvenosti beogradskih autobusa i pronašao sam !
U zadnje vreme gledam simpatičnog, malog britanskog princa Luisa, koji je uglavnom u pratnji majke prelepe Kejt Midlton.
Nekada su beogradska vozila imala onu čudnu zelenu boju, danas čudnu plavu.
E ta zelena je bila zvanična boja Vimbldona, a plava je zvanična boja Vindzora, kraljevske porodice.

Pogledajte prilog 1767573Pogledajte prilog 1767574

Tajna je u sledecem...
Kada je JNA pre rata radila simulacije napad-odbrana...plavi-crveni...
PLAVI su bili NATO !

...

Црвено бели аутобуси су били најбољи. После тога зелено бели.
Nemam nista protiv crvenih iako su zgazili desetak putnika a zuti cini mi se nijednog, zuti su mi ostali u lepom secanju japan ih donirao , kulturiska, najveca beda u to vreme, trebalo ti 5, 6 7 sveca da zapalis da bi uleteo u bus i da uopste dodje....

Hvala jos jednom Japanu , carevi su...

Back