Tajlandska kuhinja

To je vonton supa :lol:

U vonton ide mix svinjskog mlevenog i škampa kao što si video. Odozgo idu komadići svinjske pečenke grilovane. Supa je klasičan stok nije ramen. Nudle se isto dodaju. Ima i varijanta samo testo bez supe ko voli i uopšte nije loše ali ja volim da prelijem.

Desno su začini...obavezno šećer,riblji sos,ukiseljeni čili i dimljeni čili. Uvek taj red...možda jedino dimljeni zamene običnim

Ovo levo su satay tj ražnjići jedan pileći i dva svinjska, sos za umakanje istog u ćasici.
Onaj dezert što čeka je mango with sticky rice,najpoznatiji tajlandski slatkiš. Slatki lepljivi pirinač preliven kremom od kokosovog mleka,posut nekim orašastim plodovima i mango. Sjajna stvar.
Pivo je chang :worth: u pakovanju od pinte ili ti 0.6 l :lol: (živele engleske mere)

Supa 60 THB, ražnjići valjda 40THB, mango with sticky rice 60THB i pivo valjda 70THB...onako po sećanju jedino sam za supu 100% siguran.

210THB-a oko 5,5-6€ sve.

Volela bih da probam salatu od papaje, nudle i thai layer cake. Kombinacije sa piletinom mi nisu nesto interesantne posto mi piletina nije omiljeno jelo, ali probala bih i to.

Thai jela su uglavnom "otvorena" za više mesa u svojim varijacijama tako da sa te strane uvek biraš šta ćeš od ponuđenog ili ako hoćeš tofu ili neku drugu vege varijantu i to uglavnom postoji.

DSC_0088.JPG

Ovo je Som Tum ili salata od zelene papaje varijanta sa svežim škampima.
Odmah da znaš da je ljuta poprilično u originalu, ako nisi ljubitelj a dođeš u priliku napomeni obavezno da iskuliraju sa čilijem.

Thai jela su uglavnom "otvorena" za više mesa u svojim varijacijama tako da sa te strane uvek biraš šta ćeš od ponuđenog ili ako hoćeš tofu ili neku drugu vege varijantu i to uglavnom postoji.

Pogledajte prilog 684904

Ovo je Som Tum ili salata od zelene papaje varijanta sa svežim škampima.
Odmah da znaš da je ljuta poprilično u originalu, ako nisi ljubitelj a dođeš u priliku napomeni obavezno da iskuliraju sa čilijem.
Volim ljuto pa me iz tog razloga i privlaci azijska kuhinja.

Back