Tajland napreduje kao munja

Umri_muski

Legenda
Poruka
74.025
Od kako je resio da elektrodistribuciju ucini javnim , Tajland je totalno okrenuo tok svojeg razvoja...
7% rast je sasvim izvestan...
Bez i sa uracunatom inflacijom...

Naravno mora se reci da je Tajland izuzetno pogodjen kao Turisticka destinacija...izuzetno...
Jer mnogi turisticki gradovi ustvari nisu gradovi vec usluzna naselja...dva paralelna sveta, prestiz za turiste a nesto kao splet kanalizacije za nindze kornjace za lokalce radnike...naravno ne bukvalno kanalizacija, nego iste ulice a drugacije prolazi zivot...
Cak i ta masovna seksualna prostitucija od 12 godine sto je stvarno realnost , nekako ne uzima se tragicno...valjda oguglali..

Ali mi o prostituciji u Srbiji ne govorimo....to je takodje oguglana tema....

Zdravstvo na Tajlandu je takodje turisticka ponuda...jeftino kao nase besplatno , otprilike iste su cene, ali se sve vise razvija i unapredjuje, dok nase ide brzim tempom nadole...
Vec sada se moze reci da je iz ugla korisnika Tajlandsko zdravstvo bolje....

Imamo jako dobre odnose sa Tajlandom, imamo turisticku agenciju koja obavlja usluge konzulata, sto je jako lepo od Tajlanda prema nama, a liberalno , a opet izuzetno dobro funkcionise...
Kao vojna diktatura Tajland nije bas trange frange da moze svako da se ponasa kao seljak iz lestana i Kaludjerice....a opet mnogi turisti i ne osete to , jer paze da se turisticki putevi ne ukrste sa tim bezbednosnim...Ako se ukrste, bice muke......
Ne znam kako liberalizacija marihuane ide u paraleli sa ostrim zakonima u vezi droge, ali eto i to moze na Tajlandu..

Trka izmedju uspeha i svetskog cuda Tajlanda i Srbije je pocela...

Samo sto na Tajlandu postoji kralj kome moraju svi da se pokolne, a zene su podredjene muzevima.....srednji vek
15035030-8296531-Thailand_s_King_Maha_Vajiralongkorn_and_Queen_Suthida_during_the-a-1_15888717...jpg

2.jpg

8.jpg

Od kako je resio da elektrodistribuciju ucini javnim , Tajland je totalno okrenuo tok svojeg razvoja...
7% rast je sasvim izvestan...
Bez i sa uracunatom inflacijom...

Naravno mora se reci da je Tajland izuzetno pogodjen kao Turisticka destinacija...izuzetno...
Jer mnogi turisticki gradovi ustvari nisu gradovi vec usluzna naselja...dva paralelna sveta, prestiz za turiste a nesto kao splet kanalizacije za nindze kornjace za lokalce radnike...naravno ne bukvalno kanalizacija, nego iste ulice a drugacije prolazi zivot...
Cak i ta masovna seksualna prostitucija od 12 godine sto je stvarno realnost , nekako ne uzima se tragicno...valjda oguglali..

Ali mi o prostituciji u Srbiji ne govorimo....to je takodje oguglana tema....

Zdravstvo na Tajlandu je takodje turisticka ponuda...jeftino kao nase besplatno , otprilike iste su cene, ali se sve vise razvija i unapredjuje, dok nase ide brzim tempom nadole...
Vec sada se moze reci da je iz ugla korisnika Tajlandsko zdravstvo bolje....

Imamo jako dobre odnose sa Tajlandom, imamo turisticku agenciju koja obavlja usluge konzulata, sto je jako lepo od Tajlanda prema nama, a liberalno , a opet izuzetno dobro funkcionise...
Kao vojna diktatura Tajland nije bas trange frange da moze svako da se ponasa kao seljak iz lestana i Kaludjerice....a opet mnogi turisti i ne osete to , jer paze da se turisticki putevi ne ukrste sa tim bezbednosnim...Ako se ukrste, bice muke......
Ne znam kako liberalizacija marihuane ide u paraleli sa ostrim zakonima u vezi droge, ali eto i to moze na Tajlandu..

Trka izmedju uspeha i svetskog cuda Tajlanda i Srbije je pocela...

Imamo stvarno solidne odnose, dali smo pasoš njihovoj bivšoj premijerki, njen burazer još ranije dobio crnogorski pasoš, žurka :maramica::maramica::maramica:

Cisto da se vidi kako to uz nas svemirski napredak, i Tajlandsko nazadovanje, mada oni to kazu nenapredovanje, na kraju svake godine uporedno sta ispada...

Ko je umro vise od gladi , Srbi (srbi umiru od gladi u dvocifrenom broju svake godine).
Ko od covida
Ko od bolesti...

Ja sam bio i gledao i tv program, analizirao odnose kroz vesti , magazin programe, isto one kao sto u Srbiji ispada da su zene prostitutke otvoreno , znaci kao pink magazin kod one sanje....itd itd...
Zene su tamo glavne....muskarci kod muslimana negde udaraju kontru, ali ne toliko jako....budisti ne udaraju kontru uopste dominaciji zena...
Zene im izgledaju 10 godina mladje minimum...ne jedu ili slabo jaja mleko i sir...tj upravo ono sto mi najvise jedemo..
Bukvalno sve zene od devojki do baba im izgledaju 10 godina mladje minimum...
Kad baba turisticki operater kaze da ima 76 godina, ti je gledas sa nevericom, kao da ima 50...ili 40 u nekom selu sa zapustenim domacinstvom...

A kad odes u selo , ima porodica koje ne daju cerkama da se prostituisu...no no....
A opet ima kad je momak vozi u grad posle odmora ili posete kuci i ostavlja na stajgu...da radi za porodicu i ozeni je za 2 godine...oni planiraju nezavisno od njene stajga karijere, uostalom kao i kod parova i zadruge kod nas....Tajland ima taj deo trandza , tutka scene kao nasi parovi...samo sto je deo grada u pitanju , otvoreno...

Ni govora da tamo moze stranac makar i svajcarac ili australijanac, dve jako povlascene nacije , tako olako da pravi hotel, a jos manje da moze da pravi vilu...dok domaci bednik koji sastavlja kraj sa krajem moze....naravno zakon ne dozvoljava da stranac poseduje nekretninu niti zemlju.

Tamo se postuje neko ko je domaci a vide da ima ideje, kao dobar komsija...i ne mora da se plasi da ce da ga zaebu, hoce ali i nece...npr ako vide da imaju koristi od tvoje ideje, npr bundzi jumping, ubacice te u svoje sheme....i davace ti procenat od svoje posete....

Kinezi su malo zaebani za saradnju sa Tajlandjanima, ne znam zasto , nekako se ne slazu mentalitetom...Kinezi su valjda agresivni , cak je skoro bio bojkot Kineza, doduse kao zvanicni povod je bilo sto se udavilo 26 kineza na nekom turistickom camcu , ne znaju da plivaju kinezi...

Poslednja izmena od moderatora:
Moto tudje necemo svoje nedamo itekako pocinje da vazi na Tajlandu, jos je to tiho, ali raste.

Uzmite Srbiju i moto tudje hocemo svoje ne podnosimo....
Dug Tajlanda je oko 250 milijardi zakljucno sa proslom godinom
U narednih 5 ce skociti na najmanje 350 milijardi

To se nekako tj nikako ne uklapa u ovakve gore citirane komentare.

Al malopre videh na onoj temi da lupetas, al sad vidim da bas lupetas.

Bio sam na Filipinima, Tajlandu, Maleziji, Vijetnamu i naravno Singapuru. Ušao u Indoneziju na 8 sati (s nekim pasošima može na toliko bez vize iz Singapura feribotom). Nisam video Kambodžu i Laos, nažalost, kao ni Mjanmu (Myanmar, bivša Burma).

Iako je cela Indokina fascinantna, Tajland svakako nije zemlja u kojoj bih živeo. Singapur najpre u tom regionu, pa Malezija, Indoneziju ne znam dovoljno, ovaj jedan grad deluje siromašnije od Malezije, ali znam da je Indonezija predivna i ostaje mi to na listi za da se vidi nekad, pre svega Lombok i Bali, kao i Kambodža i možda Mjanma.

Ni u Vijetnamu ne bih živeo, iako je bolji za život (ne i za zaradu) od Kine. U Aziji demokratija postoji samo u tragovima.

U tom delu sveta najradije bih živeo u Makau, jer je skoro pola milenijuma bio portugalska kolonija, a meni je to imperativ, ali ostalo je samo malo vremena dok Kina koja je već stavila šapu na njega i Hong Kong ne uništi sve tragove slobode kojih još ima u te dve poluautonomne mini-pokrajine. Zvanično za četvrt veka, ali ne bi me iznenadilo da bude i mnogo ranije.

A kao Srbija ne tone.....tone i Srbija pa je tigar u regionu....a umiru ljudi od gladi dvocifreno svake godine....mozda i trocifreno ali dvocifrenos sigurno..

Glupo bi bilo uporedjivati Indoneziju sa Srbijom....
Maleziju ne bih, toliko su dobri kad rade preciznu mehaniku za svetske brendove, nevidjeno....
Tajland ubrzano gradi fabrike poznatih brandova....imate tamo i proizvodjace hard diskova, mislim da i Seagate i Hitachi imaju tamo pogone...
Malezija je tu vec legenda...
Indonezija je univerzitetski centar za taj ceo region....ali Tajland je napravio 3 univerziteta, nema dovoljno ucenjaka trenutno , ali bice ih...nisu oni bas mnogo za ucenje raspolozeni , ama bas kao ni braca Srbi sada...

Ima tu mnogo vise slicnosti nego sto se vidi , ali u ovom trenutku , samo je presek Srbija nizbrdo a Tajland ce uzbrdo....
I odlicno sto BDP i zajam pokazuje suprotno....
Dok narod veruje da zivi po tim ciframa umiru od gladi mnogi...
Kad pocne da zivi stvarno dobro , onda ih bas tim ciframa ubedjuju da se odreknu dobrog zivota..
Naravno znam da cifre postoje sa nekim razlogom ali glupo je staviti ih na prvo mesto...
To bi bilo jednako kao sitnom preduzetniku reci , ti moras da ne jedes da bi presao u uspesne biznismene ili da se zaduzis...a on zna kad uzme kredit od banke da je izgubio i taj jedan kiosk sto ga ima...otkud zna....pa zna...dzabe mu turaju cifre pod nos...

Zamislite u SFRJ da se Srbija uporedjivala sa Tajlandom, to bi bilo smesno ali eto dodjose vremena bliskosti polozaja Srbije i Tajlanda..
Srbija ispod 4 milke, a sa izuzetnim prosekom plata gde od 4 milke nemamo socijalno osiguranje za najvrednije, za radnika, imamo dvocifreno umiranje od gladi u Srbiji , to je meni apsurd....ali je u skladu sa mentalitetom naroda, nek umre ko se ne snadje....

Nas uspeh je uspeh stranaca u Srbiji .....
Tajland je ranije igrao na kartu uspeha stranaca, sad igra igru paralelnog...stranci za strance, pa ce da odu , a domaci ostaju....

Nemiri koji su se javili su delimicno nastali kao rezultat velikih restrikcija koje su uvedene prosle nedelje na Tajlandu zbog povecanog broja pozitivno testiranih.

Turisticka provincija ili ostrvo PHUKET koje je klimatski raj na Zemlji , jer je tokom cele godine i celog dana i noci ista temperatura od 29-31C i gde se snima najveci broj spotova za muzicare je posebno uveo svoje drasticne mere

Governor Narong ordered the new restrictions, to come into effect tomorrow (July 20), after a rise in local infections. Photo: PR Phuket
«»

The new order was issued yesterday, and published online after 9pm last night.
The new order is marked to come into effect on July 20, effectively at midnight tonight.
The move to ramp up the COVID protection measures follows a meeting chaired by Puket Governor Narong Woonciew yesterday, where the Phuket Communicable Disease Committee agreed to ramp up protection measures from COVID being brought onto the island.
The decision to increase COVID measures followed more infections being found on the island despite elevated measures brought into effect on July 15 (last Thursday), Governor Narong explained.
The new infections were mostly among people who had recently arrived on the island, he said.
Also, the number of new infections confirmed each day has risen above “specified standards”, he added.
Phuket Vice Governor Piyapong Choowong explained several of the key measures at another meeting held late yesterday.
Under the new order, all arrivals (starting midnight tonight) must be fully vaccinated or arrive to enter the province within 90 days of being discharged from medical care from recovering from COVID-19.
In terms of arrivals being deemed fully vaccinated, Vice Governor Piyapong said that required the arrival to have received two injections of the Sinovac or Sinopharm vaccines, or at least one injection of the AstraZeneca, Pfizer, Moderna or Johnson & Johnson vaccines, at least 14 days before arriving to enter the provinces.
However, regardless of whether the arrival was vaccinated or had recovered from COVID-19, all arrivals must present results from an RT--PCR test or a rapid antigen test issued in the past seven days confirming that the arrival is not infected, he said.
Of note, Dr Chalermpong on Friday confirmed that test results from home test kits would not be accepted by officers screening arrivals wanting to enter Phuket.
Under the order, all children aged 6-18 must have tested negative for COVID-19, just like anyone else. The requirements do not apply to children under 6 years old.
Vice Governor Piyapong also announced that the checkpoint onto the island will be closed to all vehicles from 11pm to 4am.
The only exception to the overnight inbound traffic ban were government officials and other staff and personnel conducting urgent business who had express permission from their supervisor, he said.
Although under the order, it is not clear whether the same rules apply for people wanting to leave Phuket, Phuket Vice Governor Piyapong told The Phuket News this morning, “There are no requirements in order to leave the island, but we would prefer that people in Phuket just stay in Phuket for time the being.”
PERMISSION TO LEAVE
The order specifically mentions that all people who live in Phuket or stay on the island to work ‒ in order to leave the island and to be allowed back on the island ‒ must present proof of vaccination OR a negative test result to enter the island.
They ALSO need to present a form that has been signed by an official.

Obratite paznju na tretman vakcinisanih...
Znaci zbog vaznosti ostrva, koje ima i svoj medjunarodni aerodrom i to prilicno povezan, sigurno bolje nego BG, svi vakcinisani moraju imati i brzi antigen test ili pcr test, nezavisno sto su vakcinisani , to je samo neophodan uslov.
Ostrvo je takodje pod rampom , koja je nocu zatvorena.
Vize se olaksano produzuju, mada tu nikad nije ni bilo problema, samo malo kesiras i produze ti vizu...
Saobracaj na samom ostrvu je strogo kontrolisan.

all children aged 6-18 must have tested negative for COVID-19, just like anyone else

Back