Taj cuveni strah od odbijanja

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Kazu da zene kada upoznaju muskarce najvise strahuju da nije neki manijak, bolesnik, dok muskarci strahuju da ih zena ne odbije.
Moje pitanje je, da li je to zaista toliko veliki strah i zasto, cemu toliki strah od odbijanja, i da li je taj strah muskaraca iracionalan i preteran ili ne?

Strah od odbijanja ima muskarac koji misli da bi mu svaka zena prilicno odgovarala.
Onaj koji zna da mu retko koja odgovara, taj nema strah od odbijanja, mozda ima strah, tj sumnju da ce mu odgovarati ili neodgovarati.
Uzmi na primer vaspitanog i pristojnog muskarca u Srbiji...
Taj nema strah da ce biti odbijen, a bice mnogo puta, jer mu seljacko odbijanje itekako resava problem ustede vremena.
Taj ima strah da nece biti odbijen nego mimikrijom, maskom, drzan u stanju interesovanja dok se ne pokazu znaci seljakluka kod zene koja ide na igru da zavede muskarca a posle da se prikaze pravo stanje ili da ga iskoristi, zavisi sta joj je strategija...

- - - - - - - - - -

Apropo zena, zene se najvise plase da ne bude prisutno fizicko nasilje.
A cesto imaju uslov da BUDE PRISUTNO MENTALNO NASILJE.

A strah od fizickog nasilja ide nekad toliko da se mnoge strecaju od osobe koja je 2 sa 2, tj grdosija od coveka, a nije debeo, dok recimo postoji klinacka populacija koja se bas lozi na takvu fizionomiju.

- - - - - - - - - -

Kazu da zene kada upoznaju muskarce najvise strahuju da nije neki manijak, bolesnik, dok muskarci strahuju da ih zena ne odbije.
Moje pitanje je, da li je to zaista toliko veliki strah i zasto, cemu toliki strah od odbijanja, i da li je taj strah muskaraca iracionalan i preteran ili ne?

Ja se plasim da ce da prihvati.:sad2: Da me odbije to je najmanji problem.:confused:

Зашто страх? :)

Нетреба имати страх уопште. Страхују само несигурне особе, особе које су исплашене од околине, чија је сугестија била јако негативна према њима...

Пустити да се ситуација сама одвија, а жене су те које имају предност, да укажу ономе који им се свиђа, и да прве наступе. :)

Народни израз: "Свака крпа има своју закрпу", па према томе, нема разлога страховати. :lol:

strahujem i ja da ona nije neki duševni bolesnik...:lol:
nekad jesam,ali danas uopšte nemam taj strah...ne prilazam svakoj,samo onim koje mi se učine kao posebne...a to šta će mi reći,šta misli,i na koji način će me odbiti,ili iskulirati, me apsolutno zabole...

Ja se plasim da ce da prihvati.:sad2: Da me odbije to je najmanji problem.:confused:

Legendo :lol:

- - - - - - - - - -

Mozda su se opekli (pre)vise puta. Sit gladnom ne veruje. Naravno pitanje je i samopouzdanja i uopste koliko si vest u socijalnim interakcijama.

osetljivost na odbijanje i strah od odbijanja najcesce nastaju kao posledica ranog iskustva.ako si se tokom odrastanja cesto osecao odbijeno i neprihvaceno, veca je verovatnoca da ćeš kasnije postupke drugih, bliskih ljudi, tumaciti kao odbijanje, cak i kada to nisu.
odbijanje je samo po sebi neprijatno, ume da bude veoma bolno i razočaravajuće.

koliko vidim sve su nekim bolesnicima i folirantima a ako lepo prilaze bice odbijeni 100%

Zato sto ima svasta na internet :) Od krimosa do killera :mrgreen: psiho likova i manijaka :aha:

Ne plasim se odbijanja - to je normalno ne moze svaka da bude tvoja :lol:

zato sto se onda osecas da ti fali nesto cim nije tebe izabrala,a i osecas se instiktivno kao losiji lovac,jbg nema vise toljage:lol:u ranija vremena je bilo lakse udri po glavi i u pecinu s njomXD
a strahovi poticu i od niskog samnoljublja koje neuspeh sve vise delje...
plus muski ego to zasluzuje posebnu temuXD

Па мораш знати кад је прави тренутак, мада незнам о ком се тренутку ради. :lol:
nema takvog trenutka. On je oprečan onoj narodnoj da je svaki trenutak pravi za odbijanje

- - - - - - - - - -

osetljivost na odbijanje i strah od odbijanja najcesce nastaju kao posledica ranog iskustva.ako si se tokom odrastanja cesto osecao odbijeno i neprihvaceno, veca je verovatnoca da ćeš kasnije postupke drugih, bliskih ljudi, tumaciti kao odbijanje, cak i kada to nisu.
odbijanje je samo po sebi neprijatno, ume da bude veoma bolno i razočaravajuće.

Čak i kada to nisu? Nemoj, nisam raspoložena nije odbijanje?

Problem je sto odbijanje mnogi ne mogu da odvoje od svoje licnosti tj svog ega i onog sto misle da jesu . Licno dopustam drugim da me ne dozivljavaju sjajnim, divnim i bajnim, iako ja to isto smatram za njih, i nemam s tim problem :D

strahujem i ja da ona nije neki duševni bolesnik...:lol:
nekad jesam,ali danas uopšte nemam taj strah...ne prilazam svakoj,samo onim koje mi se učine kao posebne...a to šta će mi reći,šta misli,i na koji način će me odbiti,ili iskulirati, me apsolutno zabole...

Ocjeniš kakva je iz daleka, pa ako je neka pri tvom ukusu šanse za odjebom se mogu smanjiti. Naravno, uz određenu spiku, potrebnu da ženska skonta da nisi papak il' neki manijak. Sjebanije kada priđeš nekoj random curi i skontaš da nije onim kakvim se čini.

Odjebati te može sada jer si joj stran i konta da možeš biti bilo ko, bilo je bezbroj puta da cura odbije momka pa kada se sretnu drugi put ona skonta da nije ono što je mislila da jeste pa pristane na kavu i na izlazak..

Normalno da nije iracionalan...posle godina i godina smaranja sa zenama, i raznoraznih odbijanja i sranja, nije cudo da muskarci oko 30 i preko 30 sve manje prilaze ribama...to su oni u kojima je ostalo jos malo dostojanstva =)

Back