TAEKWONDO - MALA VIDEO ŠKOLA

bracaco

Ističe se
Banovan
Poruka
2.886
S obzirom da uvideh da je kod nas taekwondo još uvek nepoznat sport i da u vezi sa njim postoje određene zablude i predrasude, dođoh na ideju da otvorim temu koja bi poslužila kao neka video školica za upoznavanje sa ovom borilačkom veštinom.

Pošto sam proverio i nisam našao sličnu temu ovde, verujem da se može bez problema otvoriti.

želeo bih da skrenem pažnju da su svi komentari što se tiče taekwondo tehnika, udaraca i sporta dobrodošli pa čak i kritika.

Ono što nije dobrodošlo na ovoj temi je prepucavanje koja je veština bolja i slično jer to nije cilj. Mislim da takva tema već sigurno postoji, a ako ne treba je posebno otvoriti pošto uvideh da za takva prepucavanja ima dosta zainteresovanih :)

S obzirom da uvideh da je kod nas taekwondo još uvek nepoznat sport i da u vezi sa njim postoje određene zablude i predrasude, dođoh na ideju da otvorim temu koja bi poslužila kao neka video školica za upoznavanje sa ovom borilačkom veštinom.

Pošto sam proverio i nisam našao sličnu temu ovde, verujem da se može bez problema otvoriti.

želeo bih da skrenem pažnju da su svi komentari što se tiče taekwondo tehnika, udaraca i sporta dobrodošli pa čak i kritika.

Ono što nije dobrodošlo na ovoj temi je prepucavanje koja je veština bolja i slično jer to nije cilj. Mislim da takva tema već sigurno postoji, a ako ne treba je posebno otvoriti pošto uvideh da za takva prepucavanja ima dosta zainteresovanih :)

Nisi se bas potrudio oko pretrage ;) http://forum.krstarica.com/showthread.php/76574-ITF-Taekwon-do

Naprotiv video sam ovu i još neke koje se bave taekwondom, međutim tema koju sam otvorio je zamišljena kao jedna potpuna video prezentacija taekwonda počev od udaraca, tehnika, formi pa do borbi i takmičenja :) e to na takav način nisam našao. Sa druge strane ITF je samo jedna strana medalje, a ja sam mišljena da treba prikazati obe strane i ITF i WTF jer je takva medalja sjajnija.

Drago mi je da si svratio/la i nadam se da bi mogao/la da doprineseš ideji :)

Braco, ne znam o cemu pricas da je TKD kod nas Nepoznata vestina.Koliko se secam davne 1980 god. se recimo vezbalo u Beogradu, Partizan Cukaricki.Znaci to je do danas 34 godine.Mislim stvarno je bilo nepoznato, verovatno negde u Sumadiji i moguce.Verovatno ti je poznato da je TKD proizasao iz Shotokana, i onda su samo nadogradili udarce nogama i one letece.

Braco, ne znam o cemu pricas da je TKD kod nas Nepoznata vestina.Koliko se secam davne 1980 god. se recimo vezbalo u Beogradu, Partizan Cukaricki.Znaci to je do danas 34 godine.Mislim stvarno je bilo nepoznato, verovatno negde u Sumadiji i moguce.Verovatno ti je poznato da je TKD proizasao iz Shotokana, i onda su samo nadogradili udarce nogama i one letece.

To što se nešto treniralo ne znači da je bilo poznato široj javnosti i moj komentar je bio u tom pravcu usmeren, a zablude i predrasude i dalje postoje, jer vidim da velik broj ljudi ne zna da se u okviru taekwondo polaganja rade samoodbrane (koje su najverovatnije prepisane iz drugih veština) i poluge (isto prepisane iz drugih veština), te da je taekwondo time postao kompletnija borilačka veština nego što je to bio ranije. Mnogi misle da taekwondo borci drže ruke dole iz neke nošalancije i nemaju pojma da oni na taj način drže svojevrsni gard kao zaštitu od poentiranja nogom u telo što je bio i ostao najčeši način poentiranja. Doduše u posledne vreme došlo je do podizanja garda jer se broj poena za udarac u glavu sa dva popeo na tri poena pa su udarci u glavu sada mnogo zastupljeniji nego pre.

O istoriji taekwondoa drugi put, možda ne bi bilo loše da treniraš taekwondo malo, čisto da izlečiš te frustracije i predrasude :)

Back