SURbel
Buduća legenda
- Poruka
- 36.560
anntaylor:Znamo da si bosanac ali ovo nam NIJE potrebno! Kakvog interesa ima Srbija od te deklaracije i ko je to trazio od nje?
Vi kao da niste zadovoljni donesenom presudom!
Mene je zacudilo i ono: "Epilog te tragicne Miloseviceve politike..." ?!?
Koliko sam ja shvatila, "epilog te tragicne politike" je da - Srbija NIJE kriva za genocid!
Da li to znaci (po Tadicu) da su Srbi krivi za sve ratove i da je zato Miloseviceva politika bila tragicna?
Da li to znaci da nasa vlada tako smatra i da priznaje srpsku "krivicu"?
Da li to znaci da, umesto da mi tuzimo druge za zlodela pocinjena nad Srbima, treba da sagnemo glavu i cutimo jer, eto - dobro smo prosli, bolje nego sto smo se nadali???
Hocemo li i dalje trpeti da nas napadaju razne hulje kojima je NAPAD NAJBOLJA ODBRANA?
Jeste li videli kako su reagovali i Hrvati? I sta je Mesic rekao? Zasto RTS - JAVNI SERVIS, ne prenosi te reakcije? Da bi Srbi mogli RADO da kupuju hrvatske cigarete?
Znate li da nas je i Hrvatska tuzila istom sudu i za isto pitanje (genocida)?
EEJJ, HRVATSKA TUZILA NAS ZA GENOCID???!!!!??? Pa, STVARNO SVASTA!!!
Moj mozak ovo ne prima, zao mi je... I verujem da ima puno ljudi u Srbiji kao ja, kojima mediji nisu isprali mozgove.
Jer, ovo jeste nevidjeno u ljudskoj istoriji - da se nad jednim narodom sistematski, godinama vrsi genocid, etnicko ciscenje, zlocini, ekonomski pritisci a i psiholoski pritisci, kao nad srpskim narodom, a kao epilog svega toga - jos ga ubedjuju da je ON kriv!!
I, KO je pisao Tadicev govor, zivo me interesuje? Jer, u tom govoru vidim nekoliko elemenata nepovoljnih po srpski narod:
1. Deklaracija o Srebrenici? Da li to znaci da je (osim za Kosovo) i za ukidanje Republike Srpske potreban nas potpis? Jer, usvajanje ove deklaracije bi znacilo upravo to.
2. Nekako se bas lepo namestilo i "opravdanje" za hvatanje Mladica i Karadzica, i lukavo se pokusava da se patriote stave u pat poziciju jer: "svako onaj ko se bude protivio dovršetku saradnje sa Haškim tribunalom i donošenju skupštinske deklaracije o Srebrenici, radi najdirektnije protiv interesa svoje države i budućnosti njenih građana”
3. Logika da su Srbi najkrivlji za sve ratove devedesetih, da postoje i da su najtrazeniji SRPSKI "ZLOCINCI" - otezava Srbima (ili bar srpskim vlastima) da insistiraju na zlocinima koji su pocinjeni nad njima!
4. "Opravdava" se ono kidnapovanje Milosevica i njegovo slanje u Hag a da ne spominjem kako se zapad svojski trudi da utuvimo u glavu da je Milosevic bio ratni zlocinac, krivac za sve (iako to NIJE dokazano na sudu u Hagu) a to, naravno, odgovara svima koji bi da nam jos ponesto uzmu u ime "posledice Milosevicevog rezima" (kao sto sada na Kosovu treba da "platimo cenu Milosevicevog rezima")
I ko zna sta se tu jos krije, jer od "demokratske" transparentnosti nije ostalo ni slovo T...