Tadić: Ukoliko ne bude kandidata koji može da pobedi Vučića, kandidovaću se ja

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
93.780

Tadić: Ukoliko ne bude kandidata koji može da pobedi Vučića, kandidovaću se ja​

Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić navodi za Nova.rs da bi se kandidovao na predsedničkim izborima isključivo ukoliko bi procenio da niko od drugih kandidata neće moći da pobedi Vučića, ali i da upravlja državom.

Tadić je nedavno gostovao na jednoj regionalnoj televiziji, gde nije isključio mogućnost da se ponovo kandiduje za predsednika Srbije. On je za portal Nova.rs govorio od čega to zavisi i kako procenjuje svoje šanse protiv Vučića.

„Jedini pravac u kom razmišljam je kako smeniti vlast, koja gotovo deceniju uništava i kriminalizuje naše društvo i državu. Pa tako i o kandidaturi razmišljam isključivo u tom kontekstu, a ne u kontekstu bilo kakvih ličnih ambicija ili želja. Uostalom, nikada ni nisam imao takve ambicije. Moja politička karijera u smislu funkcija koje sam obavljao, ne ostavlja mesta za motiv neostvarenih ambicija ili sujete, pa su mi komentari da se time vodim više smešni, nego zluradi. Od 2012. se nisam kandidovao ni na jednu funkciju i sve vreme sam pružao podršku drugima, i starim i novim licima, koji su pokušali u prethodnim godinama da pobede ovu vlast. Na moju veliku žalost, to se nije desilo i prošlo je pogubno mnogo godina i propuštenih prilika. Moja obaveza, kao čoveka koji je na poslednjim izborima dobio oko milion i po glasova, nije da mislim na ličnu udobnost i lične rizike i da stojim na raspolaganju i na ovim izborima. I da se ne povlačim pred svim uvredama, klevetama, pozivima da se povučem iz politike i svim napadima kojima sam izložen godinama, iako bi mi to lično bilo najlakše, jer ja sam u politici zbog građana i jedino je bitno šta oni misle“, rekao je Tadić.

On je dodao da je jedini motiv njegovog višedecenijskog bavljenja politikom „uvek bio i ostao opšti, a ne lični interes“. „Zapravo, politikom sam se uvek bavio na ogromnu štetu ličnog interesa, a ne zarad njega. Ukoliko bih se i kandidovao, to bih učinio samo da probijem barijeru za nove ljude, koji bi onda mogli da se u zaštićenim i normalnim okolnostima razvijaju u nove lidere i stiču neophodno iskustvo. Moj jedni cilj bi bio da probijemo i onih manje od dva odsto koliko nam je nedostajalo da sprečimo ovu katastrofu na izborima 2012, kako bi onda nova lica izrastala u nove lidere, a ne u nove mete za uništavanje od strane režima“, rekao je lider SDS.

Upitan pod kojim uslovima bis se kandidovao na predsedničkim izborima, kaže – „isključivo ukoliko bih procenio da niko od drugih kandidata neće moći da pobedi Vučića, ali i da upravlja državom“. Jer, kako dodaje, nakon promene ove vlasti biće potrebno ne samo umeti upravljati državom, „već upravljati u okolnostima u kojima će biti potrebno paralelno i saniranje ogromne štete koja će ostati iza ove vlasti“. Ukoliko bi se pojavio neko za koga bih procenio da to može, imao bi svu moju podršku, dodao je.

Na pitanje kako procenjuje svoje šanse protiv Vučića, kaže da bi, u uslovima kontrolisanih medija, šanse zavisile pre svega od direktne komunikacije sa građanima, odnosno od terenske kampanje.

„Imam višedecenijsko iskustvo u borbi protiv ove iste vlasti i više puta sam ih pobedio u nemogućim okolnostima i kada to niko nije očekivao. Od 2012. nažalost niko iz opozicije nije prišao ni blizu tom rezultatu i to nije činjenica kojom se hvalim, već poražavajuća činjenica nad kojom izražavam žaljenje. Kamo sreće da nije bilo tako i da je neki novi kandidat već 2017. pobedio na izborima. Znam kako se pobeđuje ova vlast i Aleksandar Vučić. I to ne bi bio povratak na staro i zamena ove vlasti bivšom, kako mnogi maliciozno komentarišu, već isključivo probijanje barijere za nove ljude. Barijere koju smo im mi ostavili 2012. godine i koju smo možda baš mi i dužni i jedini sposobni da sklonimo. Veliko je pitanje da li je i fer očekivati da novi ljudi pobede ovu vlasti, koju čine političari sa višedecenijskim iskustvom. I te 2012. je pobedio Nikolić, nakon izbornog poraza 2008. i tek tom pobedom otvorio prostor za Vučića. Podsećam da Vučić tada nije mogao da pobedi ni na izborima za gradonačelnika“, rekao je Tadić.

Kako dodaje, ne bi se kandidovao zbog dolaska na vlast, već isključivo za stvaranje novog sistema za nove ljude, u kojima bih mogao da im pokloni svoje iskustvo i obezbedni normalne uslove za razvoj i sticanje iskustva… „Kako bismo na sledećim izborima imali već spremne i iskusne ljude koji bi mogli da preuzmu vođenje ove zemlje i završe sve reforme koje smo započeli i svega ono u čemu smo zaustavljeni 2012. I nije bitno šta o tome misle ljudi iz opozicije koji u proteklim godinama nisu ostvarili nikakve rezultate, niti šta misle analitičari u kontrolisanim medijima. Već isključivo šta misle oni milioni građana koji su glasali za politiku koju smo vodili. Smatram bi tako trebalo da razmišljaju svi koji su predstavljali našu vlast, umesto da se borimo jedni protiv drugih. Možda je vreme da opet zajedno počistimo ono što je ostalo za nama i time otvorimo vrata za nove lidere i normalnu Srbiju. Ukoliko se ukaže neki drugi način, imaće svu moju podršku“, zaključio je Tadić.

https://rs.n1info.com/vesti/tadic-u...koji-moze-da-pobedi-vucica-kandidovacu-se-ja/

Sarim-Akhtar.jpg

Tadić: Ukoliko ne bude kandidata koji može da pobedi Vučića, kandidovaću se ja​

Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić navodi za Nova.rs da bi se kandidovao na predsedničkim izborima isključivo ukoliko bi procenio da niko od drugih kandidata neće moći da pobedi Vučića, ali i da upravlja državom.

Tadić je nedavno gostovao na jednoj regionalnoj televiziji, gde nije isključio mogućnost da se ponovo kandiduje za predsednika Srbije. On je za portal Nova.rs govorio od čega to zavisi i kako procenjuje svoje šanse protiv Vučića.
https://rs.n1info.com/vesti/tadic-u...koji-moze-da-pobedi-vucica-kandidovacu-se-ja/
Тај није сасвим читав! z:lol: Где год се појави, напуше га и истоваре му на глупачу
пуну кофу гоМана, а овај иде около, лупета и узвикује - Дајте јоШ! :hahaha::zcepanje::zcepanje:

Напушавање дорЧолског говеда:

Iskreno ne kapiram zašto uvek ista lica moraju da defiluju političkom pozornicom. To je ono što mi se gadi kod nas, pogledajte npr. Hrvate, imali su Josipovića, pa Kolindu, pa sad nekog trećeg... ta DS priča je već uveliko istrošena, ali opet se oni guraju da budu neka alternativa iako nikad ništa nisu uradili. Zašto ne neka nova lica, ja u demokratiju ne verujem, ali zašto su opet Djilas, Jeremić, Tadić neka opozicija i alternative, uvek isti ljudi koji su već vladali i bili smenjeni, i sad bi opet da zajašu, kao oni su opozicija i alternativa, nude se ljudima i smaraju. Zašto ne neki sasvim novi ljudi da sruše Vučića, nego ovi žuti dosadnjakovići misle da su samo oni glavna ponuda i da samo oni moraju da se suprostave. Ovo je jad i beda, u demokratiju nikad nisam verovao. ali ako će Jeremić i Djilas da se vrate onda bolje da Vučić ostane zauvek.

Iskreno ne kapiram zašto uvek ista lica moraju da defiluju političkom pozornicom. To je ono što mi se gadi kod nas, pogledajte npr. Hrvate, imali su Josipovića, pa Kolindu, pa sad nekog trećeg... ta DS priča je već uveliko istrošena, ali opet se oni guraju da budu neka alternativa iako nikad ništa nisu uradili. Zašto ne neka nova lica, ja u demokratiju ne verujem, ali zašto su opet Djilas, Jeremić, Tadić neka opozicija i alternative, uvek isti ljudi koji su već vladali i bili smenjeni, i sad bi opet da zajašu, kao oni su opozicija i alternativa, nude se ljudima i smaraju. Zašto ne neki sasvim novi ljudi da sruše Vučića, nego ovi žuti dosadnjakovići misle da su samo oni glavna ponuda i da samo oni moraju da se suprostave. Ovo je jad i beda, u demokratiju nikad nisam verovao. ali ako će Jeremić i Djilas da se vrate onda bolje da Vučić ostane zauvek.
Toga je trebalo da se setiš 2003, kada se Vučić ponovo prijavio da bude vlast iako je upravo srušen 2000.

Sad je gotovo, sad je već etablirano pravilo da se mogu ponavljati kandidati.

Toga je trebalo da se setiš 2003, kada se Vučić ponovo prijavio da bude vlast iako je upravo srušen 2000.

Sad je gotovo, sad je već etablirano pravilo da se mogu ponavljati kandidati.

Šta ja imam da se setim toga 2003, ja sam tad imao dvanaest godina.

Politika me nikad nije zanimala preterano, samo mi se gadi naivnost ljudi, glasaju za Jeremiće i Tadiće opet iako ništa nisu uradili, a dugo su vladali. Narod je stado i vodi se emocijama, imaju kratko pamćenje i kad se za nešto zalepe zaborave sve ovo što je bilo pre.

I Vučić je deo iste priče, imam osećaj da ako žuti ponovo uzjašu naprednjaci će da budu alternativa osam ili dvanaest godina, pa će opet da dodju da pobede žute evropljane. Ivica Dačić će isto da se prišljamči nekoj opciji da i on dobije nešto itd.

Pokušavali su ali nema ko i nema šta više ni da uradi...
Sve je urađeno i nema više ništa ni da se radi, privatizacije su završene.
Ovo ti je što ti je.
Plata od 300 evra i to je kad nemamo jaku ekonomiju.

Šta ja imam da se setim toga 2003, ja sam tad imao dvanaest godina.

Politika me nikad nije zanimala preterano, samo mi se gadi naivnost ljudi, glasaju za Jeremiće i Tadiće opet iako ništa nisu uradili, a dugo su vladali. Narod je stado i vodi se emocijama, imaju kratko pamćenje i kad se za nešto zalepe zaborave sve ovo što je bilo pre.

I Vučić je deo iste priče, imam osećaj da ako žuti ponovo uzjašu naprednjaci će da budu alternativa osam ili dvanaest godina, pa će opet da dodju da pobede žute evropljane. Ivica Dačić će isto da se prišljamči nekoj opciji da i on dobije nešto itd.
pa i ne glasa

vidis da bivsi ds , sve strankice zajedno , ne mogu ni 5 procenata da skupe

ali to ne sprecava * lidere* da i dalje misle da su dobri i da ce neko glasati za njih

evo tadic, bez imalo blama izjavi ovako nesto

iole castan covek bi se povukao , ne bi rasturao ds , izvinio bi se narodu sto je bio los predsednik

Back