Tadić o Ligi nacija

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
69.530

Tadić za SK: Verujem da Srbija može u četvrtfinale​

UEFA NATIONS LEAGUE Autor: Branko Spasojević 8. feb 202420:24 2 komentara

Podeli :​

Dušan Tadić
Marko Metlaš/MN Press/via Guliver
EURO pred vratima, Liga nacija u prvom planu. Kratkotrajni februarski izlet u predstojeće takmičenje, najmlađe pod kapom evropske kuće fudbala, usmerio je ponovo svetla ka Dušanu Tadiću.
Spreman da do tančina prokomentariše sastav premijerne grupe Orlova u „A“ diviziji.

„Teška grupa, očekivano za najbolje društvo u Ligi nacija. „A“ divizija, po sebi, ima kvalitet sačinjen od reprezentativnih selekcija Starog kontinenta. Svi rivali su dobri, raduje nas da je Srbija u elitnom društvu“, poručio je Dušan Tadić u razgovoru za Sport klub.
Posle 12 godina, Srbija će ponovo igrati sa Španijom.
„Jedna od najboljih reprezentacija Starog kontinenta, to je potvrdila i osvajanjem trofeja Lige nacija 2023.“
O Švajcarcima, za nijansu, detaljnije:
„Odlično se poznajemo! Kvalitetna ekipa, dobro igra timski, na rezultat. Igrali smo poslednjih godina i neće biti iznenađenja…“
Sličan glas, smatra Tadić, prati i danski tim.
„Ukomponovana i timski orijentisana ekipa. Imaćemo priliku da bolje upoznamo Dansku tokom predstojećeg Prvenstva Evrope u Nemačkoj. U istoj smo grupi, igraćemo odmah potom u Ligi nacija.“
Premijerno, u završnicu Lige nacija plasiraće se i drugoplasirane ekipe iz grupa „A“ divizije. U martu sledi četvrfinale, za junske dane zakazani su završni dueli, trofeja vredni.

„Nadamo se, verujemo da možemo među prve dve ekipe u grupnoj fazi. Ima vremena da se odmerimo i vidimo ko je bolji…“, poručio je Dušan Tadić za Sport klub.
Predstojeći ciklus Lige nacija igraće se u šest kola, od septembra do novembra 2024. Počeće 5. septembra, poslednji dan za mečeve grupne faze biće 19. novembar.
Za novembar je zakazan i žreb plej-of, koji će biti odigran od 20. do 25. marta naredne godine. U istom vremenskom okviru planirane su i utakmice četvrtfinala „A“ divizije.
Finalni turnir, za pobednika četvrtog ciklusa Lige nacija, na programu je od 4. do 8. juna 2025. Srbija se prvi put nalazi u elitnoj, „A“ diviziji!


Izvor: Sport Klub
 
Poslednja izmena:

Back
Top