TADIĆ:KAKO DA KRITIKUJEM VLADU KAD VODI MOJU POLITIKU?

• Začetnik teme Začetnik teme Halix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Halix

Elita
Poruka
16.204
Tadić: Kako da kritikujem Vladu kad vodi moju politiku?

Bivši predsednik Srbije je rekao da žali što u svom mandatu Srbiju nije uveo u Evropsku uniju, što je, kako je kazao, bio njegov cilj.

Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da ne može da kritikuje političku strategiju Vlade Srbije, jer se ona dominantno oslanja na stavove koje je i on zastupao dok je bio na funkciji predsednika Srbije, ali je izrazio sumnju da sadašnja vlast ima kadrovskih potencijala da sprovede tu politiku.

"Nalazim se u dosta neobičnoj situaciji, jer ne mogu da kritikujem političku strategiju sadasnje Vlade Srbije, budući da se ona suštinski naslanja na onu koju sam i sam pokušavao da implementiran", rekao je Tadić.

On je u intervjuu podgoričkom "Danu" dodao da je u pitanju politika evropskih integracija i definisanja minimuma srpskih interesa na Kosovu i Metohiji, koji čuvaju integritet, dignitet i potencijal razvoja Srbije.

"Tako sam video politiku i Kosovo i EU , a vidim da je nastavlja sadašnja vladajuća većina. Bilo bih apsurdno kada bih sada kritikovao ta strateška opredelenja ove vlasti, ali ne verujem da je ona svojim ljudskim potencijalom u stanju da ih imlpementira i učini tu politiku održivom , kazao je Tadić.

Nemoralan predlog Vojislava Koštunice

Bivši predsednik Srbije ocenio je kao "nemoralan" predlog Vojislava Koštunice da se konačno rešenje za Kosovo zamrzne za neko buduće vreme.

"Koštuničin predlog, u čijoj je osnovi ideja o zamrznutom konfliktu, čime se kosovsko pitanje ostavlja nekim novim generacijama da ga reše, smatram duboko nemoralnim", rekao je Tadić u intervjuu za podgorički list Dan.

Tadić je kazao da bi "praktične posledice" prihvatanja Koštuničine ideje bile uvođenje Srbije "u zonu nemogućeg rešenja".

Po Tadićevim rečima, ubrzo će se znati da li predsednik Srbije Tomislav Nikolić prihvata predlog Koštunice.

Tadić je kazao da o Nikolićevoj platformi za Kosovo "nema verodostojnog suda dok se ne vidi njen konačni izgled".

Bivši predsednik Srbije je rekao i da žali što u svom mandatu Srbiju nije uveo u Evropsku uniju, što je, kako je kazao, bio njegov cilj.

(Beta)

http://www.smedia.rs/vesti/vest/105403/

Malohrvat... albanofil.... orijentolog i polukatolik... šovinista.... Forest Gamp u predcednickoj ulozi....

Još niko nije otiso u emisiju nedeljom u dva. I opet, cini se da ustase i u hrvatskoj i u emigraciji daleko više vole Tadica nego Nikolića
A čim ustaše ne vole Nikolića, sasvim je logično da je Nikolić za srbe daleko bolji nego malohrvat Tadić

Malohrvat... albanofil.... orijentolog i polukatolik... šovinista.... Forest Gamp u predcednickoj ulozi....

Još niko nije otiso u emisiju nedeljom u dva. I opet, cini se da ustase i u hrvatskoj i u emigraciji daleko više vole Tadica nego Nikolića
A čim ustaše ne vole Nikolića, sasvim je logično da je Nikolić za srbe daleko bolji nego malohrvat Tadić

И Николић је усташа.

"Koštuničin predlog, u čijoj je osnovi ideja o zamrznutom konfliktu, čime se kosovsko pitanje ostavlja nekim novim generacijama da ga reše, smatram duboko nemoralnim", rekao je Tadić u intervjuu za podgorički list Dan.
Tako je, замрзнути конфликт и тиме остати без прилике да стрпаш још мало пара у џеп продајући српске интересе је не само неморално него и супротно духу предузетништва и бизниса у ова транзициона времена..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back