TAČIJEV KRAJ!!!!

Miloš KS

Aktivan član
Poruka
1.950
Усвојен Мартијев извештаj

Комитет Парламентарне скупштине Савета Европе усвојио Нацрт извештаја Дика Мартија, у којем се Хашим Тачи оптужује да је шеф албанске мафијашке групе одговорне за кријумчарење оружја, дроге и људских органа. Тачи намерава да тужи Мартија, сазнаје АП.

Нацрт извештаја Дика Мартија, у којем се косовски премијер Хашим Тачи оптужује да је шеф албанске мафијашке групе одговорне за кријумчарење оружја, дроге и људских органа широм источне Европе, усвојен је у Комитету Парламентарне скупштине Савета Европе (ПССЕ) за људска права и законодавство у Паризу.


Тачи тужи Мартија?
Косовски премијер Хашим Тачи намерава да тужи известиоца Савета Европе Дика Мартија, јавља АП, позивајући се на изјаву неименованог функционера владе у Приштини.

Према речима тог функционера, Тачи је од адвоката затражио да подигну против Мартија тужбу за клевету.

Тачи разматра и могућност да тужи лондонски дневник Гардијан, који је први објавио делове Мартијевог извештаја, изјавио је тај функционер.
Ко је Дик Марти
Специјални известилац Савета Европе Дик Марти већ деценијама је посвећен борби против организованог криминала и заштити људских права.

Рођен је 1945. године у Соренгу у Швајцарској, завршио је право и био је тужилац у Кантону Таћино. Докторирао је на борби против организованог криминала и растурања наркотика.

Радио је у немачком универзитету Нушател. Добитник је више признања за борбу против криминала.

Од 1998. године је члан Парламентарне скупштине Савета Европе, где је истовремено ангажован и у неколико комитета и комисија.
Комитет је двотрећинском већином усвојио нацрт извештаја и предлог резолуције, о којем ће се посланици изјашњавати на Пленарној седници ПССЕ 25. јануара.

На састанку, који је вођен иза затворених врата, било је покушаја да се разматрање извештаја одложи за јануар, али је озбиљност теме и неопходност да се подстакне што хитније покретање истрага о овим питањима допринело да Комитет подржи извештај и резолуцију.

"Већина учесника у расправи је говорила о томе да се ради заиста о чињеницама које су фрапантне, о најмрачнијој слици о дешавањима на простору бивше Југославије, конкретно на Косову и у северној Албанији", рекла је посланик Наташа Вучковић, члан парламентарне делегације Србије у ПССЕ.

"Сви посланици су шокирани чињеницама које су покренуте овим извештајем и очекују да ће бити покренуте озбиљне истраге свих надлежних међународних институција због тога што сматрају да овакви наводи и индикације о којима Марти говори не могу проћи без озбиљних истрага о злочинима", рекла је за РТС Наташа Вучковић.

Дик Марти јој је, како каже, рекао да му циљ није био да води истрагу, већ да скрене пажњу међународне заједнице на овај проблем.

Хаг спреман за сарадњу

Вучковићева је рекла да сви очекују да, када резолуција буде усвојена у јануару, наводи из Мартијевог извештаја буду предмет разматрања и деловања свих чланица Савета Европе, Еулекса, Европске уније и Хашког трибунала, који се такође позива да узме активније учешће у истрази.


Трибунал је позван да у потпуности сарађује са Еулексом, тако што ће му предати оне информације које ће му помоћи да правно гони одговорне за кривична дела у оквиру своје надлежности.

Из Хашког трибунала поручују да су спремни за сарадњу ако се то од њих буде тражило, речено је Танјугу у Тужилаштву Хашког суда.

Трибунал је, према Резолуцијама Савета безбедности УН 1503 и 1534, морао све истраге да заврши до 31. децембра 2004. године, када је подигнута и последња оптужница, речено је у хашком тужилаштву као одговор на питање да ли ће Хашки суд предузети неке кораке након Мартијевог извештаја.

Тужилаштво Хашког суда је престало са свим истрагама крајем 2004. године, како је и одређено резолуцијама СБ, и Трибунал се од тада окренуо завршетку суђења.

Тужилаштво је све информације до којих се дошло, а које су биле прилично лимитиране, проследило Тужилаштву за ратне злочине Србије.

Тачи - шеф мафије

У извештају Дика Мартија детаљно се износе налази двогодишње истраге.

Између осталог, наводи се да је Хашим Тачи "бос" мреже која је почела криминалне послове пре рата на Косову 1999. године, а после задржала снажан утицај на тамошње власти, као и да је Тачи у последњих 10 година контролисао трговину хероином.

За команданте бивше ОВК се наводи да су имали кључну улогу у последњој деценији у криминалним активностима у региону, а особе из Тачијевог блиског окружења у извештају су оптужене да су после рата заробљенике с Косова тајно пребацивале у Албанију где су, како се наводи, Срби убијени ради пресађивања бубрега који су продати "на црном тржишту".

Седамнаест посланика је у априлу 2008. потписало захтев за резолуцију којом се од Савета Европе тражи да испита наводе из књиге бивше главне тужитељке Трибунала у Хагу Карле дел Понте о трговини људским органима на Косову и Албанији.


http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/Хроника/811468/Усвојен+Мартијев+извештај.html
 
Poslednja izmena:
Сваког човека и његово дело крај краси.

После усвајања извештаја од стране Комитету Парламентарне скупштине Савета Европе за људска права и законодавство, Србија треба да остане доследна у својој бриз за људска права и да одбије сваки вид преговора у којима би учешће узео бивши потпарол терористичке организације ОВК Хашим Тачи.
 
Мени се чини да је и ово ГОМНО решило да пусти тачија низ воду:

WILIAM-WALKER-006.jpg


n a speech at a mass rally for the Self-determination party in Pristina on the eve of polls, Walker accused Kosovo's government of the same abuse of power experienced under Serbian repression in the 1990s, adding that the international community was "complicit" in today's corruption. "In a word," he said, "many of the negative aspects of the Milosovic years are being repeated: leaders addicted to the same benefits of power, a willingness to do whatever is necessary to remain in office, continued access to illicit enrichment, a leadership without moral compass."

He later said that his move was "a little unusual" and conceded that he did not agree with all of Kurti's policies. But he said that, in a bid to maintain stability, the international community in Kosovo was "looking the other way" while prime minister Hashim Thaci's party profited from corruption.
 
Не важи ово за Тадића. ЕУ му није дала дозволу да одустане од договора са терористима за прихватање независности Космета. Неће он одустати од растурања земље, није му то задатак.
 
Није смешно. Убијао је нашу полицију преко свега овога што је навео постављач. За тако дело се добија смртна казна.

...
Smejem se našim
ne sposobnim političarima i komandantima....
nisu kadri da eliminišu ili likvidiraju
okorelog kriminalca i patološkog krvnika...
eto,tome se smejem,a zatim,kako vidiš,
od razočarenja udaram glavom u direk..!
Šta je tu sporno!?
:think:
 
"Sjedinjene drzave i UCK stoje iza istih ljudskih vrednosti i principa.. Boreci se na strani UCK znaci boriti se za ljudska prava i americke vrednosti"
Senator Jozef Liberman

četvrtak, 16. dec 2010, 11:15 -> 15:54
Usvojen Martijev izveštaj


Komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope usvojio Nacrt izveštaja Dika Martija, u kojem se Hašim Tači optužuje da je šef albanske mafijaške grupe odgovorne za krijumčarenje oružja, droge i ljudskih organa. Tači namerava da tuži Martija, saznaje AP.
Nacrt izveštaja Dika Martija, u kojem se kosovski premijer Hašim Tači optužuje da je šef albanske mafijaške grupe odgovorne za krijumčarenje oružja, droge i ljudskih organa širom istočne Evrope, usvojen je u Komitetu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za ljudska prava i zakonodavstvo u Parizu.
Dik-Marti-s2.jpg


Komitet je dvotrećinskom većinom usvojio nacrt izveštaja i predlog rezolucije, o kojem će se poslanici izjašnjavati na Plenarnoj sednici PSSE 25. januara.
LogoriAlbanija.jpg

Mapa logora u Albaniji

Tači tuži Martija?
Kosovski premijer Hašim Tači namerava da tuži izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, javlja AP, pozivajući se na izjavu neimenovanog funkcionera vlade u Prištini.
Prema rečima tog funkcionera, Tači je od advokata zatražio da podignu protiv Martija tužbu za klevetu.
Tači razmatra i mogućnost da tuži londonski dnevnik Gardijan, koji je prvi objavio delove Martijevog izveštaja, izjavio je taj funkcioner.


Ko je Dik Marti

Specijalni izvestilac Saveta Evrope Dik Marti već decenijama je posvećen borbi protiv organizovanog kriminala i zaštiti ljudskih prava.
Rođen je 1945. godine u Sorengu u Švajcarskoj, završio je pravo i bio je tužilac u Kantonu Taćino. Doktorirao je na borbi protiv organizovanog kriminala i rasturanja narkotika.
Radio je u nemačkom univerzitetu Nušatel. Dobitnik je više priznanja za borbu protiv kriminala.
Od 1998. godine je član Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, gde je istovremeno angažovan i u nekoliko komiteta i komisija.


Na sastanku, koji je vođen iza zatvorenih vrata, bilo je pokušaja da se razmatranje izveštaja odloži za januar, ali je ozbiljnost teme i neophodnost da se podstakne što hitnije pokretanje istraga o ovim pitanjima doprinelo da Komitet podrži izveštaj i rezoluciju.
"Većina učesnika u raspravi je govorila o tome da se radi zaista o činjenicama koje su frapantne, o najmračnijoj slici o dešavanjima na prostoru bivše Jugoslavije, konkretno na Kosovu i u severnoj Albaniji", rekla je poslanik Nataša Vučković, član parlamentarne delegacije Srbije u PSSE.
"Svi poslanici su šokirani činjenicama koje su pokrenute ovim izveštajem i očekuju da će biti pokrenute ozbiljne istrage svih nadležnih međunarodnih institucija zbog toga što smatraju da ovakvi navodi i indikacije o kojima Marti govori ne mogu proći bez ozbiljnih istraga o zločinima", rekla je za RTS Nataša Vučković.
Dik Marti joj je, kako kaže, rekao da mu cilj nije bio da vodi istragu, već da skrene pažnju međunarodne zajednice na ovaj problem.

Hag spreman za saradnju
Vučkovićeva je rekla da svi očekuju da, kada rezolucija bude usvojena u januaru, navodi iz Martijevog izveštaja budu predmet razmatranja i delovanja svih članica Saveta Evrope, Euleksa, Evropske unije i Haškog tribunala, koji se takođe poziva da uzme aktivnije učešće u istrazi.
Tribunal je pozvan da u potpunosti sarađuje sa Euleksom, tako što će mu predati one informacije koje će mu pomoći da pravno goni odgovorne za krivična dela u okviru svoje nadležnosti.
IzHaškog tribunala poručuju da su spremni za saradnju ako se to od njih bude tražilo, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu Haškog suda.
Tribunal je, prema Rezolucijama Saveta bezbednosti UN 1503 i 1534, morao sve istrage da završi do 31. decembra 2004. godine, kada je podignuta i poslednja optužnica, rečeno je u haškom tužilaštvu kao odgovor na pitanje da li će Haški sud preduzeti neke korake nakon Martijevog izveštaja.
Savet-Evrope-izvestaj.jpg


Tužilaštvo Haškog suda je prestalo sa svim istragama krajem 2004. godine, kako je i određeno rezolucijama SB, i Tribunal se od tada okrenuo završetku suđenja.
Tužilaštvo je sve informacije do kojih se došlo, a koje su bile prilično limitirane, prosledilo Tužilaštvu za ratne zločine Srbije.

Tači - šef mafije
U izveštaju Dika Martija detaljno se iznose nalazi dvogodišnje istrage.
Između ostalog, navodi se da je Hašim Tači "bos" mreže koja je počela kriminalne poslove pre rata na Kosovu 1999. godine, a posle zadržala snažan uticaj na tamošnje vlasti, kao i da je Tači u poslednjih 10 godina kontrolisao trgovinu heroinom.
HasimTaci-161210.jpg


Za komandante bivše OVK se navodi da su imali ključnu ulogu u poslednjoj deceniji u kriminalnim aktivnostima u regionu, a osobe iz Tačijevog bliskog okruženja u izveštaju su optužene da su posle rata zarobljenike s Kosova tajno prebacivale u Albaniju gde su, kako se navodi, Srbi ubijeni radi presađivanja bubrega koji su prodati "na crnom tržištu".
Sedamnaest poslanika je u aprilu 2008. potpisalo zahtev za rezoluciju kojom se od Saveta Evrope traži da ispita navode iz knjige bivše glavne tužiteljke Tribunala u Hagu Karle del Ponte o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Albaniji.

*************************************
:bye:
 
Ode jedan Tači, ostaće njih 20 koji će da sednu na njegovo mesto. Ovo ne utiče nikako na Kosovo.

kako ne utice?
pazi, nije ovaj izvestaj kao neka dobra volja EU ili zapada, ona je direktni rezultat slabljenja imperije, cinjenica da jedan je odlucan svajcarac progurao rezoluciju koja na indirektan nacin povezuje UCK i nato, ameriku posebno ti govori o cemu se radi.
kosovski albanci imaju problem, izabrali su zlocinca da ih predstavlja i ostace pri tome uzdajuci se u amere, kladeci se na umiruceg konja.

ako ode tachi, moze 20 drugih tacija iz UCK da dodje na njegovo mesto, proces raspada te kvazi drzave je nezaustavljiv.
 

Back
Top