Tači: Neće biti čuda, moguće samo međusobno priznanje Srbije i Kosova

Ништа оно, ако не потпишемо онда рат???

Негде ми се каже да су тамо нешто потписали што ћемо да откријемо "за две до три деценије".

Овакав скуп се обично не организује да би се само изразговарали...
Dogovorili i potpisali da će evroske snage preuzeti ulogu amera kada Trump povuče svoje ljude radi rezanja troškova po svetskim vukohebinama? Možda će mu trebati ljudi-sredstava u Venecueli, ko zna šta nosi 'sutra'?

Dogovorili i potpisali da će evroske snage preuzeti ulogu amera kada Trump povuče svoje ljude radi rezanja troškova po svetskim vukohebinama? Možda će mu trebati ljudi-sredstava u Venecueli, ko zna šta nosi 'sutra'?

Негде би логично било када неко објави да је његова политика пропала и да је "народ не схвата", да напусти ту политику.

Овде се ништа не дешава, тако да мислим да је ово само предах у ломљењу кичме Србима и Србији.

.

Негде би логично било када неко објави да је његова политика пропала и да је "народ не схвата", да напусти ту политику.

Овде се ништа не дешава, тако да мислим да је ово само предах у ломљењу кичме Србима и Србији.
.

Nekim političarima se očigledno žuri! A Mali Vuk naivno grize, umesto da ode na ćevape i pivo!:rotf:

04.maj 2019.Izvor: RTV Ljajić za RTV: Srbija razmatra uvođenje kontramera Prištini
NOVI SAD - Šteta od taksi koje je Priština uvela na srpske proizvode je ogromna, i u ekonomskom i u političkom smislu, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Kako je rekao za RTV, Srbija razmatra uveđenje kontramera Prištini, ali bi, prema njegovim rečima, najbezbolnije rešenje bilo ukidanje taksi.
Osim što je prištinska taksa u potpunosti blokirala pregovore Beograda i Prištine, zbog te odluke, srpska privreda na dnevnom nivou gubi milion evra, rekao je Ljajić. Potvrdio je i ono što je rekao Hašim Tači – u južnoj pokrajini „procvetao je šverc".

"Da, procvetao je šverc. Ali, ko švercuje? Ne švercuje sigurno neki trgovac iz Novog Sada, švercuju naravno albancki trgovci i uvoznici, koji tu robu verovatno prevoze ili iz Albanije ili Makedonije ili iz Crne Gore. Radi se o našoj robi koja se potpuno legalno prevozi i prodaje na tim tržištima", rekao je Ljajić.

Na pitanje da li i kakve kontramere Beograd planira da uvede Prištini, Ljajić kaže da se već duže vreme razmatraju različite opcije, ali da do sada one nisu sprovedene, jer bi se, kako je rekao, veoma brzo zaboravilo ko je prvi uveo takse i od koga je sve to poteklo.
"Rešenje je da se te takse ukinu i da se sve vrati na početak, ali razmatramo različite opcije, čak i različite vrste kontramera, iako bismo na svaki način želeli da to izbegnemo. Ali, ukoliko ove takse i dalje traju, svakako neke korake moramo preduzeti", dodao je Ljajić.
A iz kosovskih medija stižu spekulacije da je predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji otputovao u Hag, na poziv Specijalnog tužilaštva koji istražuje zločine pripadnika takozvane OVK-a. On to negira, tvrdeći da se nalazi u Ljubljani, a prištinski mediju ukazuju na kontradiktorne izjave u vezi sa njegovim mogućim odlaskom u Hag.

04.maj 2019.Izvor: RTV Ljajić za RTV: Srbija razmatra uvođenje kontramera Prištini
NOVI SAD - Šteta od taksi koje je Priština uvela na srpske proizvode je ogromna, i u ekonomskom i u političkom smislu, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Kako je rekao za RTV, Srbija razmatra uveđenje kontramera Prištini, ali bi, prema njegovim rečima, najbezbolnije rešenje bilo ukidanje taksi.
Osim što je prištinska taksa u potpunosti blokirala pregovore Beograda i Prištine, zbog te odluke, srpska privreda na dnevnom nivou gubi milion evra, rekao je Ljajić. Potvrdio je i ono što je rekao Hašim Tači – u južnoj pokrajini „procvetao je šverc".

"Da, procvetao je šverc. Ali, ko švercuje? Ne švercuje sigurno neki trgovac iz Novog Sada, švercuju naravno albancki trgovci i uvoznici, koji tu robu verovatno prevoze ili iz Albanije ili Makedonije ili iz Crne Gore. Radi se o našoj robi koja se potpuno legalno prevozi i prodaje na tim tržištima", rekao je Ljajić
.

Na pitanje da li i kakve kontramere Beograd planira da uvede Prištini, Ljajić kaže da se već duže vreme razmatraju različite opcije, ali da do sada one nisu sprovedene, jer bi se, kako je rekao, veoma brzo zaboravilo ko je prvi uveo takse i od koga je sve to poteklo.
"Rešenje je da se te takse ukinu i da se sve vrati na početak, ali razmatramo različite opcije, čak i različite vrste kontramera, iako bismo na svaki način želeli da to izbegnemo. Ali, ukoliko ove takse i dalje traju, svakako neke korake moramo preduzeti", dodao je Ljajić.
A iz kosovskih medija stižu spekulacije da je predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji otputovao u Hag, na poziv Specijalnog tužilaštva koji istražuje zločine pripadnika takozvane OVK-a. On to negira, tvrdeći da se nalazi u Ljubljani, a prištinski mediju ukazuju na kontradiktorne izjave u vezi sa njegovim mogućim odlaskom u Hag.
Slažem se stanje je krajnje OZBILJNO! Naime, ako su takse koje su uveli kosovari ogromna šteta, i u ekonomskom i u političkom smislu, to onda samo znači da je privreda Srbije po pitanju proizvodnje i IZVOZA u druge države u banani!
Stara narodna: Nikada ne stavljaj sva jaja u jednu košaricu!

Francuski reporter: Voker je lažirao Račak da bi NATO bombardovao Srbiju
Događaji u Račku bili su vešta manipulacija OVK da bi izazvali međunarodniu vojnu intervenciju protiv Srba, u čemu su imali podršku tadašnjeg šefa misije OEBS-a Vilijema Vokera, izjavio je reporter francuskog "Figaroa", svedok dešavanja na Kosovu Reno Žirar.

On je u intervjuu za današnje "Večernje novosti" rekao da je u to vreme bio u Dečanima s dopisnicom Bi-Bi-Sija, gde su se pripadnici OEBS-a žalili da Albanci ne poštuju prekid vatre, i da je po stizanju u hotel "Grand" u Prištini dobio sapštenje da su srpske snage izvršile uspešnu antiterorističku akciju u Račku.

Žirar je rekao da je sutradan otišao u Račak i u selu zatekao uniformisane pripadnike OVK.
- Tela isključivo muškaraca bila su poređana jedno uz drugo. Bila je tu čak i jedna odrubljena glava. Mučno je izgledalo - naveo je Žirar.
Predstavili su vojnički sukob kao masakr civila, rekao je čuveni reporter "Figaroa" i dodao da je bio iznenađen što unaokolo nije bilo praznih čaura, da je video i rovove oko sela, ali da im je u početku poverovao.
- Albanski separatisti su bili veoma lukavi, shvatili su da se Zapad oseća odgovornim za ono što se dogodilo u Srebrenici. A situacija je bila različita, na Kosovu su u opasnosti bili Srbi", rekao je Žirar.

Na pitanje kako je saznao istinu, Žirar je zaslugu za otkrivanje istine pripisao dopisniku "Monda" i dvojici kamermana Asošijeted presa, kao i svedočanstvima koja je skupio.

- Shvatio sam da je veče posle akcije bilo mirno i da su stanovnici koji su tu ostali bili prisutni kada su policajci ušli u selo. Srbi nisu imali šta da kriju, sami su obavestili novinare o uspehu antiterorističke operacije - istakao je Žirar.
On je objasnio kako se u svom članku u "Figarou" zapitao nije li šef OEBS Vilijem Voker požurio sa zaključcima i da mu je posle tog teksta zabranjen ulaz u sedište OEBS-a u Prištini.
Istakao je i to kako je Voker odmah osudio Srbe, i opisao svoj dolazak u Račak i razgovor s liderima OVK.

- Došao je u Račak tek u subotu, zatim je dugo razgovarao s liderima OVK, a potom je direktno otišao u Prištinu na konferenciju za novinare gde je ponovio optužbe protiv Srba. Da je hteo dobro da radi posao posmatrača, otišao bi prethodno u policijsku stanicu u Štimlje da čuje i srpsku stranu - rekao je Žirar.

Naveo je i konstataciju koju je čuo od nekoliko pripadnika OEBS-a o Vokerovoj antisrpskoj orijentaciji i jednostavnom traženju povoda za rat protiv Srbije.

Prema njegovim rečima, Vokerov pomoćnik Gabrijel Keler rekao je kako je on zabranio da se u sedište OEBS-a u Beču dostavi izveštaj u kome je zaključeno da su za trećinu nasilnih smrti Albanaca krivi Srbi, a za dve trećine sami Albanci.

Žirar je opisao svedočanstva srpskih žitelja u Dečanima, i naveo intervuje s tamošnjim poslednjim srpskim žiteljima koji su svedočili o spaljenim imanjima, pretnjama i proterivanjima.

Na pitanje o njegovom doprinosu u spasavanju beogradskih mostova 1999. godine, ispričao je da se tokom bombardovanja nalazio u prestonici Srbije, da je posle rušenja novosadskih mostova bio zgrožen i da je tom prilikom pitao svog prijatelja Dominika de Vilpena, tadašnjeg generalnog sekretara Jelisejske palate, kada će zaustaviti ludilo komandanta NATO-a Veslija Klarka.

- Sledećeg dana predsednik (Francuske Žak) Širak je stavio veto na bombardovanje beogradskih mostova - zaključio je čuveni francuski reporter.

Vučić prelomio: Kosovo će dobiti nezavisnost i suverenost, ali ne zbog mene
Foto: N. G./Klix.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Kosovo dobiti nezavisnost i suverenost na cijeloj teritoriji, ali ne zato što će on da ga prizna nego zato što nije prošlo rješenje koje "on nudi".

Naravno, Vučić nije precizirao o kojoj ponudi je riječ, prenosi agencija Beta.

Vučić je za televiziju Pink rekao da ono što je nudio nije moglo da prođe zbog, kako je rekao "strahovitog pritska pojedinih zemalja i njihovih obavještajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama političke, medijske i druge“.

Vučić je rekao i da su oni koji ga kritikuju prvo navodili da nisu čuli nikakvo rješenje ni predlog od njega, ali da su ga ipak napadali.

"Vidite kakvo je to licemerje sveukupno. Kažete niste čuli šta sadrži taj prijedlog, saglasan sam niste čuli, a što ste ga napadali. Zbog toga ste mi glavu otkinuli metaforično, a niste ni čuli o čemu se radi, a sa kad kažem da je propalo kažete nismo ni čuli. Pa čekajte ljudi pa što ste napadali onda i rušili sve, a niste ni htjeli da čujte", pitao je Vučić.

On je dodao da je bio organizovan unutrašnji dijalog, ali da dio opozicije nije iznio svoj predlog o rješavanju kosovskog pitanja.

"I ja vas pitam šta je rješenje sad osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ja da ga priznam, dobiti nezavisnost i suverenost na cijeloj svojoj teritoriji pa ću onda da pitam mnoge koji su protestovali i govorili mnoge stvari zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju", rekao je Vučić.

https://www.klix.ba/vijesti/regija/...snost-i-suverenost-ali-ne-zbog-mene/190505040

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Kosovo dobiti nezavisnost i suverenost na cijeloj teritoriji, ali ne zato što će on da ga prizna nego zato što nije prošlo rješenje koje "on nudi".

Vučić je za televiziju Pink rekao da ono što je nudio nije moglo da prođe zbog, kako je rekao "strahovitog pritska pojedinih zemalja i njihovih obavještajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama političke, medijske i druge“.

Vučić je rekao i da su oni koji ga kritikuju prvo navodili da nisu čuli nikakvo rješenje ni predlog od njega, ali da su ga ipak napadali.

"Vidite kakvo je to licemerje sveukupno. Kažete niste čuli šta sadrži taj prijedlog, saglasan sam niste čuli, a što ste ga napadali. Zbog toga ste mi glavu otkinuli metaforično, a niste ni čuli o čemu se radi, a sa kad kažem da je propalo kažete nismo ni čuli. Pa čekajte ljudi pa što ste napadali onda i rušili sve, a niste ni htjeli da čujte", pitao je Vučić.

On je dodao da je bio organizovan unutrašnji dijalog, ali da dio opozicije nije iznio svoj predlog o rješavanju kosovskog pitanja.

"I ja vas pitam šta je rješenje sad osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ja da ga priznam, dobiti nezavisnost i suverenost na cijeloj svojoj teritoriji pa ću onda da pitam mnoge koji su protestovali i govorili mnoge stvari zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju", rekao je Vučić.

https://www.klix.ba/vijesti/regija/...snost-i-suverenost-ali-ne-zbog-mene/190505040
Baš me zanima kakvo je to rešenje koje je on nudio!? Ja bih recimo tražio da ameri plaćaju KONCESIJU za Kosovo! :rotf:

.

Из наведеног је потпуно јасно да актуелни председник води неку своју приватну политику.

"Унутрашњи дијалог" је, по његовим речима из децембра пропао, а у ствари нико и не зна о чему се ради.

Његов предлог разграничења је опет по његовим речима пропао, а у ствари нико и не зна о чему се ради..

Односно, нико ни о једном ни другом процесу нема благог појма.

Нити један овлашћени орган Републике Србије није добио предлог на разматрање.

Самовољом властодршца Србија је неовлашћено претворена у друштво са ограниченом одговорношћу једног власника.

.

Poslednja izmena:

Back