Tači: Neće biti čuda, moguće samo međusobno priznanje Srbije i Kosova

cornflakes

Veoma poznat
Poruka
14.401
Пази, шта објављују наши медији. Па то је нестварно!

Predsednik Kosova Hašim Tači je izjavio da na Samitu u Berlinu, 29. aprila, ne može da bude nikakvog dvostrukog suvereniteta za Kosovo, nikakve vrste autonomije, nikakve Republike Srpske, niti bilo kakvog kompromisa modela dve Nemačke, i da se može razgovarati samo o međusobnom priznanju Kosova i Srbije.

https://www.krstarica.com/vesti/pol...ce-samo-medjusobno-priznanje-srbije-i-kosova/

Прво, у Србији не постоји "председник косова".

Међутим, наше власти се не забављају претерано ситницама, иако

"ситнице праве разлику". И они то одлично знају јер прате све могуће утакмице.

Њима је "Косово" проблем???

Проблем није "Косово", неспособна власт је проблем!

Ова држава не треба да се ослободи Косова, већ треба да се ослободи неспособне власти.

.

Poslednja izmena:
.

Некако постаје све очигледније да се Председник потпуно изгубио, а око себе је почистио све што би било у стању да га призове разуму.

Након изјаве Тачија, једино нормално што може да се уради је да се не иде на такав састанак.

Нико нема овлашћења да тргује територијом Србије.

Када погледаш, шиптари изгледају као мега организована држава у односу на ово расуло спољне (и унутрашње) политике Србије.

Људи су донели закон о платформи за преговоре са Србијом.

Код нас још траје некакав немушти "унутрашњи дијалог" о којем нико нема појма о чему се ради.

Србија је гарант Дејтонског споразума и Додик је у праву, али како Србија да заштити Дејтонски споразум када није у стању да заштити себе.

.
.

.
Некако постаје све очигледније да се Председник потпуно изгубио, а око себе је почистио све што би било у стању да га призове разуму.
Након изјаве Тачија, једино нормално што може да се уради је да се не иде на такав састанак.
Нико нема овлашћења да тргује територијом Србије.
Када погледаш, шиптари изгледају као мега организована држава у односу на ово расуло спољне (и унутрашње) политике Србије.
Људи су донели закон о платформи за преговоре са Србијом.
Код нас још траје некакав немушти "унутрашњи дијалог" о којем нико нема појма о чему се ради.
Србија је гарант Дејтонског споразума и Додик је у праву, али како Србија да заштити Дејтонски споразум када није у стању да заштити себе.
.
.

Мислим да је Волина овог пута ДОБРО ОДГОВОРИО на актуелне проблеме:

27. april 2019. | 14:10 | Izvor: Tanjug Vulin: Ako se dopusti velika Albanija, nije kraj nesrećama Balkana

MOSKVA -Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je za ruski državni kanal "Rusija 24", da svet neće zaustaviti nesreću na Balkanu ako dopusti stvaranje "velike Albanije".

"Ono što dozvolite Albancima, moraćete dozvoliti i Srbima. Ako hoćete da rešavate albansko nacionalno pitanje, i Srbi će rešiti svoje nacionalno pitanje. Mi drugog puta nemamo. Zato, kada govorite o Kosovu, nemojte ga izdvojiti iz celine srpskog pitanja. Mi moramo da rešavamo celokupno srpsko nacionalno pitanje, uključujući Kosovo i Metohiju, a ne bez njega. Predstavnici međunarodne zajednice moraju da imaju razumevanja za srpske probleme", rekao je on.

Vulin je naglasio da i pored toga što u Srbiji ne postoji konsenzus po pitanju Kosova i Metohije, interes Srbije je da zaštiti Srbe na Kosovu.
"Dok su Srbi na Kosovu i Metohiji, možemo nešto da učinimo. Ono što je za nas vrlo važno, velike i moćne zemlje kao što je Rusija, moraju da prepoznaju da se stvara 'velika Albanija'", kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, svi Albanci, izuzev dve opštine koje su u centralnoj Srbiji, nalaze se u jedinstvenom političko-bezbednosnom okruženju NATO pakta.
"Kada Severna Makedonija postane članica NATO pakta, a to se očekuje već u ovoj godini, svi Albanci će živeti u jedinstvenom političko-bezbednosnom okruženju. Oni traže formalizaciju svog prostora granicama. Sve zemlje koje gledaju na to ćute. Crna Gora vrlo često napada Srbiju, ali ne i 'veliku Albaniju', iako ona hoće da uzme deo njene teritorije. I Severna Makedonija će vrlo često napadati Srbiju, priznaje Kosovo bez ikakvih problema, a polovina njene teritorije je na putu 'velike Albanije'. Svi ćute, samo Srbija govori", izjavio je Vulin.

Upitan da li Srbija kao vojno neutralna zemlja ipak razmišlja o tome da bude član NATO, Vulin je odgovorio da "dok je predsednik Vučić vrhovni komandant Vojske Srbije i dok sam ja ministar odbrane možete biti sigurni da nikada nećemo ući u NATO pakt, makar bili i poslednja zemlja u Evropi koja nije članica NATO pakta".

"Mi smo samostalna i slobodna zemlja i odlučili smo da tako i ostane. Srbi kažu - za mir ćemo uraditi skoro sve, a za slobodu ćemo uraditi sve. Mi smo prva srpska administracija od 2000. godine koja se nikome ne izvinjava zato što je Rusija njen prijatelj. Mi ne govorimo o našim istorijskim i kulturnim vezama. Mi smo prijatelj Rusije, buduće Rusije - ekonomski, vojnički, politički jake Rusije, Rusije koja je prijatelj mog naroda. Mi nismo grupa entuzijasta zaljubljenih u istoriju, mi smo za zajedničku budućnost naših naroda", poručio je Vulin.

Ocenjujući trenutno stanje u Vojsci Srbije, on je rekao da je bolje nego što je bilo zahvaljujući sporazumu između predsednika (Aleksandra) Vučića i (Vladimira) Putina, koji je nama otvorio sva vrata u Rusiji.

"I to govori koliko su važni lični odnosi između ljudi, kad vidite odnos dva čoveka koja se razumeju, beskrajno poštuju i veruju jedan drugom", zaključio je Vulin.
Vulin je na poziv ruskog kolege Sergeja Šojgua učestvovao na Osmoj bezbednosnoj konferenciji u Moskvi.

Мислим да је Волина овог пута ДОБРО ОДГОВОРИО на актуелне проблеме:

27. april 2019. | 14:10 | Izvor: Tanjug Vulin: Ako se dopusti velika Albanija, nije kraj nesrećama Balkana

MOSKVA -Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je za ruski državni kanal "Rusija 24", da svet neće zaustaviti nesreću na Balkanu ako dopusti stvaranje "velike Albanije".

"Ono što dozvolite Albancima, moraćete dozvoliti i Srbima. Ako hoćete da rešavate albansko nacionalno pitanje, i Srbi će rešiti svoje nacionalno pitanje. Mi drugog puta nemamo. Zato, kada govorite o Kosovu, nemojte ga izdvojiti iz celine srpskog pitanja. Mi moramo da rešavamo celokupno srpsko nacionalno pitanje, uključujući Kosovo i Metohiju, a ne bez njega. Predstavnici međunarodne zajednice moraju da imaju razumevanja za srpske probleme", rekao je on.

Vulin je naglasio da i pored toga što u Srbiji ne postoji konsenzus po pitanju Kosova i Metohije, interes Srbije je da zaštiti Srbe na Kosovu.
"Dok su Srbi na Kosovu i Metohiji, možemo nešto da učinimo. Ono što je za nas vrlo važno, velike i moćne zemlje kao što je Rusija, moraju da prepoznaju da se stvara 'velika Albanija'", kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, svi Albanci, izuzev dve opštine koje su u centralnoj Srbiji, nalaze se u jedinstvenom političko-bezbednosnom okruženju NATO pakta.
"Kada Severna Makedonija postane članica NATO pakta, a to se očekuje već u ovoj godini, svi Albanci će živeti u jedinstvenom političko-bezbednosnom okruženju. Oni traže formalizaciju svog prostora granicama. Sve zemlje koje gledaju na to ćute. Crna Gora vrlo često napada Srbiju, ali ne i 'veliku Albaniju', iako ona hoće da uzme deo njene teritorije. I Severna Makedonija će vrlo često napadati Srbiju, priznaje Kosovo bez ikakvih problema, a polovina njene teritorije je na putu 'velike Albanije'. Svi ćute, samo Srbija govori", izjavio je Vulin.

Upitan da li Srbija kao vojno neutralna zemlja ipak razmišlja o tome da bude član NATO, Vulin je odgovorio da "dok je predsednik Vučić vrhovni komandant Vojske Srbije i dok sam ja ministar odbrane možete biti sigurni da nikada nećemo ući u NATO pakt, makar bili i poslednja zemlja u Evropi koja nije članica NATO pakta".

"Mi smo samostalna i slobodna zemlja i odlučili smo da tako i ostane. Srbi kažu - za mir ćemo uraditi skoro sve, a za slobodu ćemo uraditi sve. Mi smo prva srpska administracija od 2000. godine koja se nikome ne izvinjava zato što je Rusija njen prijatelj. Mi ne govorimo o našim istorijskim i kulturnim vezama. Mi smo prijatelj Rusije, buduće Rusije - ekonomski, vojnički, politički jake Rusije, Rusije koja je prijatelj mog naroda. Mi nismo grupa entuzijasta zaljubljenih u istoriju, mi smo za zajedničku budućnost naših naroda", poručio je Vulin.

Ocenjujući trenutno stanje u Vojsci Srbije, on je rekao da je bolje nego što je bilo zahvaljujući sporazumu između predsednika (Aleksandra) Vučića i (Vladimira) Putina, koji je nama otvorio sva vrata u Rusiji.

"I to govori koliko su važni lični odnosi između ljudi, kad vidite odnos dva čoveka koja se razumeju, beskrajno poštuju i veruju jedan drugom", zaključio je Vulin.
Vulin je na poziv ruskog kolege Sergeja Šojgua učestvovao na Osmoj bezbednosnoj konferenciji u Moskvi.

.

Мој је утисак да се они понашају као превранти који су проваљени па сада сваком причају причу коју саговорници желе да чују и гледају да се помало истрче, да би после могли да кажу, па то смо рекли.

Оно што је карактеристика ове ујдурме власти је да не постоји заокружен план и програм, односно платформа какву су нпр. шиптари донели и показали и озбиљност и одговорност према свом народу, за разлику од овог хохштаплераја.

Погледај ову реченицу: "Vulin je naglasio da i pored toga što u Srbiji ne postoji konsenzus po pitanju Kosova i Metohije,..." па то је најобичнија измишљотина.

У свим анкетама се овде људи изјашњавају у преко 80% да нема одвајања Косова и Метохије, у истом проценту да ни по цену уласка у ЕУ (који нико и не нуди) не мењају став. Дакле, по том питању у Србији постоји итекако консензус, али се то игнорише и лажно представља као одсуство консензуса.

А пази ово:

Stronski za Glas Amerike: Vučić traži Putinovu saglasnost za sporazum sa Kosovom

Srbija traži saglasnost Rusije za sporazum koji bi trebalo da postigne sa Kosovom”, izjavio je u intervjuu za Glas Amerike Pol Stronski, stručnjak za Rusiju i Evroaziju Karnegijevog instituta za mir u Vašingtonu. To je, ukazuje Stronski, mogla biti tema tokom susreta predsednika Rusije i Srbije Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, na Forumu “Pojas i put”, koji je održan u prestonici Kine Pekingu - uoči berlinskih razgovora sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, liderima Nemačke i Francuske Angelom Merkel i Emanuelom Makronom, kao i posrednicom u dijalogu Beograda i Prištine Federikom Mogerini i drugim zvaničnicima EU.

Takođe, predsednik Srbije je, računajući na snagu kineskog veta u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, svoje viđenje dijaloga sa Kosovom želeo da predstavi i kineskom predsedniku Ši Đinpingu, ukazuje Stronski.

https://www.glasamerike.net/a/intervju-stronski-srbija-rusija-putin-kosovo-berlin/4893203.html

Ако добро разумем, сада председник Србије заступа интересе шиптара код Русије и Кине!!!

Па јбт, да ли се ово икада у историји неке државе догодило?

.

Пази, шта објављују наши медији. Па то је нестварно!

Прво, у Србији не постоји "председник косова".

Међутим, наше власти се не забављају претерано ситницама, иако

"ситнице праве разлику". И они то одлично знају јер прате све могуће утакмице.

Њима је "Косово" проблем???

Проблем није "Косово", неспособна власт је проблем!

Ова држава не треба да се ослободи Косова, већ треба да се ослободи неспособне власти.

.

Da se malo našalim, u pravi se, ne postoji predsjednik Kosova u Srbiji, već izvan nje.

Sad zaozbiljno. Zašto Thaqi inzistira na nekakvom međusobnom priznanju? Ok, ukoliko bi Kosovo bilo priznato od strane Srbije, doista bi i Kosovo moralo priznati Srbiju u njenim novim granicama, ali zašto se to prenaglašava? Kao da se želi reči, ako vi ne priznate nas, nećemo ni mi vas, što je, moram priznati, smiješno.

- - - - - - - - - -

U jeku besmislenih Vucicevih putesestvija levo - desno, pitam se da li ikome u Srbiji pada na pamet da je ustvari pravno nevaljan svaki ugovor koji se tice nase drzave, a koji je ikada potpisan od likova u inostranstvu!!?

Na koje to "likove" misliš? Srpske političare? Albanske? Ili diplomate EU?

- - - - - - - - - -

medjusobno prizanje ? To je kada "drzava" koja nije clanica OUN prizna drzavu clanicu OUN ?

Zvuči glupo, ali je moguće. Ukoliko ne bi došlo do međusobnog priznanja, onda bi Kosovo moglo tvrditi da ne priznaje suverenitet Srbije na određenim dijelovima njenog teritorija, što bi moglo stvoriti probleme. Međusobnim priznanjem bi se i kosovski albanci pravnim i međudržavnim ugovorom obvezali da neće dalje dovoditi u pitanje granice Srbije.

Da se malo našalim, u pravi se, ne postoji predsjednik Kosova u Srbiji, već izvan nje.

Sad zaozbiljno. Zašto Thaqi inzistira na nekakvom međusobnom priznanju? Ok, ukoliko bi Kosovo bilo priznato od strane Srbije, doista bi i Kosovo moralo priznati Srbiju u njenim novim granicama, ali zašto se to prenaglašava? Kao da se želi reči, ako vi ne priznate nas, nećemo ni mi vas, što je, moram priznati, smiješno.

.

Па ту и јесте квака, односно понижење Србије.

Мислим да сам баш теби у једном разговору навео поступак признавања држава у УН.

Углавном, то признање уопште не зависи од Србије. Ако их призна довољан број држава и нема вета на СБ, то је готово.

Очигледно то не функционише и сада треба пронаћи у Србији шизофренике (који с једне стране убеђују државе широм света да их не признају, а онда их сами признају) да се самоубију.

Ево, ти си негде неутралан, кажи молим те, какав углед после оваквог салта мортале таква држава може да ужива у било каквим међународним односима?

.

Zvuči glupo, ali je moguće. Ukoliko ne bi došlo do međusobnog priznanja, onda bi Kosovo moglo tvrditi da ne priznaje suverenitet Srbije na određenim dijelovima njenog teritorija, što bi moglo stvoriti probleme. Međusobnim priznanjem bi se i kosovski albanci pravnim i međudržavnim ugovorom obvezali da neće dalje dovoditi u pitanje granice Srbije.
ne da zvuci glupo nego je glupo

D

Misliš i na one koji su položili zakletvu da će čuvati CELOVITOST SFRJ? :rotf:

.

Па ту и јесте квака, односно понижење Србије.

Мислим да сам баш теби у једном разговору навео поступак признавања држава у УН.

Углавном, то признање уопште не зависи од Србије. Ако их призна довољан број држава и нема вета на СБ, то је готово.

Очигледно то не функционише и сада треба пронаћи у Србији шизофренике (који с једне стране убеђују државе широм света да их не признају, а онда их сами признају) да се самоубију.

Ево, ти си негде неутралан, кажи молим те, какав углед после оваквог салта мортале таква држава може да ужива у било каквим међународним односима?

.

Srbija ima manji ugled sada dok negira problem i prikazuje se svijetu kao država nesposobna riješiti ga.

- - - - - - - - - -

ne da zvuci glupo nego je glupo

Jest glupo, ali forsira se ta neka logika koju sam objasnio. Valjda je to neki oblik političkog pritiska na Srbiju.

Ustav SFRJ nije ispoštovala nijedna od bivših republika. Upravo to i jeste bio razlog propasti te federacije.

Onakva bravareva boljševičko-komunjarska 'tvorovina' je bila osuđena na propast i pre nego što je nastala 45-e! Kada su britanci i ameri 43-e IZDALI i PRODALI Monarhiju Staljinu, imali su figu u džepu! I jedva su sretni dočekali raspad SSSR-a te pustili krvoločne pse na tu Truloslaviju!

A ni raspad federacije NIJE bilo po Ustavu! Svi referendumi su bili PROTIVUSTAVNI!

Sve i da jeste bilo tako, nebitno je, jer se država RASPALA, a raspala se jer je netko izvršio državni udar na savezne institucije vlasti, odnosno promijenio je republički ustav svoje republike na način da je proglasio republički ustav kao nadređen saveznom. I ne, to nije učinio Tuđman, barem ne prvi.

- - - - - - - - - -

Onakva bravareva boljševičko-komunjarska 'tvorovina' je bila osuđena na propast i pre nego što je nastala 45-e! Kada su britanci i ameri 43-e IZDALI i PRODALI Monarhiju Staljinu, imali su figu u džepu! I jedva su sretni dočekali raspad SSSR-a te pustili krvoločne pse na tu Truloslaviju!

Kontradiktoran si. Malo braniš, malo pljuješ po Jugoslaviji.

Sve i da jeste bilo tako, nebitno je, jer se država RASPALA, a raspala se jer je netko izvršio državni udar na savezne institucije vlasti, odnosno promijenio je republički ustav svoje republike na način da je proglasio republički ustav kao nadređen saveznom. I ne, to nije učinio Tuđman, barem ne prvi.

.

Smotani Zloba je samo udario poštenu ŠAMARČINU onim DEBILIMA koji su sklepali Ustav SFRJ 1974! Nacrtano: Ako je neka pokrajina U SKLOPU neke republike, onda NE MOŽE da bude RAVNOPRAVNA sa tom republikom na saveznom nivou! I zato je Zloba hteo da se pobrine da se to više ne događa!

I šećer na kraju: Nikome NIJE smetalo takvo stanje jer su pokrajine služile za 'nadglasavanje' Srba, dok Zloba to nije jogurtima 'uredio' i nastala je panika! Da je drugima stalo do Truloslavije, makli bi Zlobu, snajperom, ako nikako drugačije! Ako se moglo Kralja Aleksandra upucati, kao da bi bio problem jednog drugorazrednog političara kao Zloba? :zcepanje:

Sumnjam da USA želi da se petlja sa tako minornim igračima.

Predlažem da pregovarači budu Kosmet i privremeni organi u užoj SNS

E ne moze. Ne moze Amerika biti zaracena strana, stvoriti konflikt, napasti drzavu, napraviti bazu, a onda kao to je minorna stvar. Ne. Oni su ratna strana. Oni moraju pregovarati.
A Njemacka, Francuska, Hrvatska Bih nemaju nista s tim. Ovaj sastanak je budalastina.

E ne moze. Ne moze Amerika biti zaracena strana, stvoriti konflikt, napasti drzavu, napraviti bazu, a onda kao to je minorna stvar. Ne. Oni su ratna strana. Oni moraju pregovarati.
A Njemacka, Francuska, Hrvatska Bih nemaju nista s tim. Ovaj sastanak je budalastina.

Pregovara se o sledećem:

• Trenutno Kosmet i SRJ imaju neprijateljske odnose
  • Cilj konferencije je da se dogovore Prijateljski odnosi od sada

Ja razumem zašto ste vi zbunjeni, jer radikalski mediji pričaju da se pregovara o sledećoj temi:

• Kako da se Zapad najpokornije izvini Vučiću i Šešelju za prošle grehe, i koliko teritorija da im pokloni.

Back