Taci i Agim Ceku u presretnutim razgovorima tvrde da je CIA ubila Djindjica!

Kada bi sad postavili bistu Đinđića u Srbiji, do sutra bi bila vandalizovana.

Forumske kolege će mi reći: "Pa naravno! I treba!"

OK zašto je onda tako neverovatno da je i pravi Đinđić bio izložen gađanju od tih istih.

Бисте су превазиђене, Србљи нису у корак са временом.

Данас се раде симболички и апстрактни споменици.

Albanski teroristi Hašim Tači i Agim Čeku u presretnutim razgovorima pričali su o tome da ubiju tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića. Ali su od toga odustali po savetu dobijenom iz Crne Gore.

Od ubistva prvog demokratski izabranog gradonačelnika Beograda, premijera Srbije i lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića prošlo je 16 godina. Za vreme njegovog života i vladavine izrodile su se mnoge anegdote koje će se prepričavati i zauvek pamtiti.

Ubijen je 12. marta 2003. godine na ulazu u zgradu Vlade Srbije. pre toga više puta je na njega pokušan atentat, a naročito je u sećanju onaj pokušaj ubistva premijera kod tadašnje hale "Limes", kada je pripadnik zemunskog klana Dejan Milenković Bagzi kamionom poprečio put koloni vozila u kojoj se nalazio Zoran Đinđić.

zoran01%20Tanjug%20Dragan%20Antonic_1000x0.jpg

Albanski teroristi su takođe imali u planu da likvidiraju bivšeg lidera Demokratske stranke. Hašim Tači i Agim Čeku u presretnutim razgovorima pričali su o toj ideji, ali su od toga odustali po savetu dobijenom iz Crne Gore.

Transkripte razgovora Tačija i Čekua snimile su obaveštajne službe jedne prijateljske zemlje i prosledile ih srpskim kolegama.

Tači: Video si šta se desilo.

brnabic01%20Tanjug%20Sava%20Radovanovic_1000x0.jpg

Čeku: Sad nema prepreka na našem putu.

Tači: Ne mogu da verujem da je pokušao da ih prevari. Ja sam bio tu kada je Olbrajtova tražila od njega da priznaju nezavisnost. Kasnije su dobili uverevanja da nema ništa protiv, ali da proces bude dugotrajan.

Čeku: Ogadio mi se. Vodio je ku*vinski politiku, Nije mi ga žao.

Tači: Meni je došlo da naredim našima gore da ubiju pseto, ali su mi Crnogorci rekli da ga ne diram, poginuće od svojih. Toliko se osilio da je počeo da za*išava Ameriku. Da nije bilo njih nikada ne bi video vlast.

Č: Okrenuo je leđa onima koji su ga doveli na vlast. Pobegao je u Crnu Goru tokom bombardovanja. Milo ga je čuvao da ga ne ubiju, a sad tako...

milo_1000x0.jpg

T: Srbima ne treba verovati. To se pokazalo. Trebalo je da ga kolju kao krme, a ne metkom kao čoveka.

Č: Da li će se zapucati tamo? Šta kažu tvoji prijatelji tamo? Treba vratiti Srbiju još deset godina unazad, a to je moguće ratom tamo.

T: Trebalo je ubiti i onu džukelu Batića kad je počeo da napada naše i šalje Hagu dokumenta. Amerikanci su me smirili da ga ne ubijem. Kažu sve što je slao završiće u kanti za đubre. Voker mi je rekao da ne diram Srbe već da brinem o našima, a oni će o Srbima.

Č: Čuo sam da su iz CIA tražili da naši ubiju neke Srbe u Hagu?

T: Moji mi kažu da su tražili od Haradinaja da ubije neke.

Č: Nije ih poslušao.

T: Izgleda da nije. Bolje je tako. Možda su planirali neku dvostruku igru. Možda su hteli da ga žrtvuju i osude na doživotnu. Svi smo mi za njih varvari i sa nama su samo iz interesa. Kad interes prestane da postoji, žrtvovaće svakoga, kao što su žrtvovali Đinđića. Nemoj to nikad da zaboraviš.

Č: Znam ja to dobro. I kod nas i kod Srba više cene one koji su otvoreno protiv njih nego one koji pričaju jedno, a rade drugo. Pazi, taj Đinđić je pred njima govorio jedno, a onda radio drugo. Ono što njemu najviše odgovara.

T: Ne brinem mnogo. Samo da se ova naša stvar ubrza. Ovaj je mnogo kočio, dobro je da je uklonjen.

Č: Da, ali i sledeći će kočiti, i sledeći, i sledeći… Oni to nikad neće prizanti. Niko od njih. Ako misle da vladaju Srbijom ne smeju priznati Kosovo. Amerikanci tvrde da će proizvesti političare spremne da pređu preko toga. Hoće, dok ne dođu na vlast, a onda ide druga priča.

T: Da. Srbima ne treba ništa verovati. Tako je najbolje.

https://www.alo.rs/vesti/politika/s...eni-transkripti-jezivog-razgovora/216387/vest

Taci i Ceku tvrde u presretnutim razgovorima da je CIA ubila Djindjica "zato sto je otkazao poslusnost" tj nije ispunio nalog u vezi priznavanja nezavisnosti Kosova....

Inace sami su planirali da likvidiraju Djindjica, ali su od toga odustali na savet Djukanovica i CIA, jer su oni imali planove drugacije, da ubistvo Djindjica nakaleme Srbima....
Ako ga je maznula CIA. Što drže onda nevine ljude u zatvoru. I da li treba da odgovaraju pred zakonom oni koji su smestili nevine ljude u zatvor Čeda and Co.

Pa Taci i Ceku su kao glavni operativci tj ubice placene CIA za Balkan, uz Haradinaja dosta pouzdan izvor. Oni su na izvoru

Eto u razgovoru tvrde da je CIA trazila od HAradinaja da ubije neke Srbe u Hagu

TEKST NARUČEN OD KO ZNA KOGA DA PREPLAŠI *******OG .

Lajt motiv teksta je da je UBIJEN JER JE SLAGAO AMERE i to ni manje ni više nego RADI KOSOVA

priče za malu decu i plašenje *******og .

Ацо Томић у том смислу нема сумњи:
Da li je Vaše hapšenje bila ideja Bebe Popovića da optuži Vojislava Koštunicu za Đinđićevo ubistvo?
– Najverovatnije. Ne mogu da tvrdim.
Kako je u tim vremenima Beba Popović postao najmoćniji čovek u Srbiji, da li je neko zaista moćan stajao iza njega?
– Beba Popović je radio, a i danas radi po nalogu stranih službi. Đinđić ga je nekoliko meseci pre ubistva izbacio iz svog kabineta, a on je posle Đinđićeve smrti rukovodio akcijom „Sablja”.

Вероватно и овај нешто зна о томе
http://https://cryptome.org/mi6-monckton.jpg

Bivši ravnatelj srbijanske policije Marko Nicović kaže da je Monckton mozak tajnih operacije kao što su likvidacije ili državni udari.

„Britanci su u tome najbolji, efikasniji su čak i od CIA. Monckton je bio u svim kriznim područjima, čak se sumnjiči i da je sudjelovao u logističkim pripremama ubojstva Zorana Đinđića. Ovo bi mogla biti ista priča, što je jako opasno. Monkcton zna srpski jezik i odlično poznaje cijelu regiju”, navodi Nicović, objašnjavajući da pitanja o privatnom životu predsjednika ukazuju na jako opasne planove.

Ацо Томић у том смислу нема сумњи:

Вероватно и овај нешто зна о томе
http://https://cryptome.org/mi6-monckton.jpg

Naravno....

Svako sa malo pameti to zna

IDejni organizator djindicevog ubistva je CIA

Egzekutor MI6

- - - - - - - - - -

OTKRIVENE NAJCRNJE TAJNE! Transkripti razgovora agenata MI-6 i CIA otkrivaju ko je ubio Đinđića!

Strane obaveštajne službe, pre svega engleski MI-6 i američka CIA, umešane su u atentat na premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine!

Zoran%20Djindjic%2001_foto%20profimedia%20rs_1000x0.jpg

Ovakva saznanja direktno proizlaze iz transkripata razgovora dvojice obaveštajaca - Endrjua Monktona iz MI-6 i Dejvida Bleka iz CIA uoči ubistva i neposredno nakon toga. Iz razgovora koje su presrele srpske službe vidi se da su MI-6 i CIA planirale u Srbiji operaciju "Mač" i da su njihovi operativci pravili spiskove za hapšenja u akciji "Sablja" koja je usledila posle atentata. Otkriva se i zbog čega je Đinđić izgubio naklonost Zapada pa su Amerikanci i Englezi morali da pređu na plan B i još mnogo toga...

kako prenosi Republika, nekoliko dana pre susreta Blek se vratio iz Beča gde se sastao sa svojim nadređenim Stroubom Talbotom koji mu je preneo instrukcije iz Vašingtona o pokretanju operacije "Mač". U pitanju je obračun sa organizovanim kriminalom u Srbiji i političkim protivnicima tadašnje vladajuće garniture. Iz ovog projekta kasnije proističe policijska akcija "Sablja". U "Mažestiku" se 7. marta sreće sa Monktonom.

OTKRIVENE NAJCRNJE TAJNE! Transkripti razgovora agenata MI-6 i CIA otkrivaju ko je ubio Đinđića!
AUTOR: Republika; D.K. DATUM I VREME: 03.11.2018. 17:20 - 03.11.2018. 17:38

1 Komentara
Strane obaveštajne službe, pre svega engleski MI-6 i američka CIA, umešane su u atentat na premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine!

Zoran Đinđić
Zoran Đinđić, Foto: Profimedia
Ovakva saznanja direktno proizlaze iz transkripata razgovora dvojice obaveštajaca - Endrjua Monktona iz MI-6 i Dejvida Bleka iz CIA uoči ubistva i neposredno nakon toga. Iz razgovora koje su presrele srpske službe vidi se da su MI-6 i CIA planirale u Srbiji operaciju "Mač" i da su njihovi operativci pravili spiskove za hapšenja u akciji "Sablja" koja je usledila posle atentata. Otkriva se i zbog čega je Đinđić izgubio naklonost Zapada pa su Amerikanci i Englezi morali da pređu na plan B i još mnogo toga...

kako prenosi Republika, nekoliko dana pre susreta Blek se vratio iz Beča gde se sastao sa svojim nadređenim Stroubom Talbotom koji mu je preneo instrukcije iz Vašingtona o pokretanju operacije "Mač". U pitanju je obračun sa organizovanim kriminalom u Srbiji i političkim protivnicima tadašnje vladajuće garniture. Iz ovog projekta kasnije proističe policijska akcija "Sablja". U "Mažestiku" se 7. marta sreće sa Monktonom.

PROČITAJTE JOŠ:

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA Mlada umrla na svadbi! Ivana poručila pesmu od Lukasa "Počnite bez mene" i pala mrtva!

ZAUSTAVLJEN ŠLEPER BEOGRADSKIH TABLICA U ZAGREBU Policajci otvorili zapečaćeni krov i iz kamiona vade vrećice!

ZAŠTO JE LEGIJA UZEO ŽENINO PREZIME? Ovu intimnu tajnu komandanta Crvenih beretki sigurno niste znali!

Fudbaleri prodavali stanove pokojnika po Beogradu! Merkali ih i skupljali papire, a prethodno smislili pakleni plan!

DRAMA NA AUTO-PUTU KOD ŠIMANOVACA Vatra progutala automobil, vozači prolazili kroz DIMNU ZAVESU! (FOTO)

M: Kako je bilo?

B: Lepo. Bio sam dva dana tamo, ali vreme me nije poslužilo. Padala je kiša. Stroub baš nije bio raspoložen za neke neobavezne priče, a Dojč se pojavio nakratko... Obezbedio nam je mesto sastanka, rekao da ima nekih neodložnih obaveza i izgubio se.

M: Šta su odlučili?

B: Krećemo sa operacijom "Mač". Znači, sve kako je dogovoreno. Cilj akcije ukloniti prepreke... Političke, pre svega... Znači DSS, radikali i socijalisti. Kao što znaš, operacija je podeljena na tri segmenta, s tim što ćemo se sada koncentrisati samo na plan A. Plan B i C zasad nisu u našem fokusu jer, ako sve bude išlo kako treba sa planom A, ove druge dve varijante neće ni biti potrebne.

M: U redu. Mi smo spremni za svaku akciju, ali bolje je da operaciju nose ovi iz Državne bezbednosti, a da mi samo logistički delujemo, odnosno da povežemo aktivnosti na terenu. Kako vojsku isključiti iz svega?

Žandarmerija će operacionalizovati akciju. Sugerisalo se da Guri i Sreten Lukić budu udarne igle. Oni su pogodni za ovakvu vrstu posla, jer im je za vratom Hag. "Poskok" ne treba mnogo eksponirati jer tamo ima mnogo nepouzdanih i sumnjivih. Mihajlovića ćeš ti upoznati sa osnovnim smernicama operacije, dok je Bil (američki ambasador Vilijam Montgomeri) dobio zadatak da o svemu obavesti premijera Đinđića.

M: Ako ovo završimo kako treba, imaćemo stabilnost u Srbiji na duži rok. Treba se pripremiti i na eventualne proteste građana na ulicama... Srbi su čudni, bune se kad to niko od njih ne očekuje. Posle poslednjih istupa ne možemo više biti sigurni ni u Đinđića.

Drugi transkript: Ovako je izgledao nastavak razgovora dvojice agenata

B: Svi su razočarani u Vašingtonu, najviše Stejt department. Ne veruju da je neko u stanju da se tako nepovoljno izjašnjava o našoj politici. Videćemo, možda ćemo, ako njegov odgovor bude... Od Đinđićevog odgovora zavisi da li ćemo morati da pređemo na varijantu B ili C.

M: Ne treba isključiti ni opciju vanrednog stanja. Predsednica Skupštine neće praviti probleme. Ako ne bude sve išlo glatko, ne možemo isključiti ni krajnju opciju...

B: Ja ću našima naložiti da naprave spiskove i, ako je masa obezglavljena, neće biti problem i javno mnjenje će se brzo pomiriti sa učinjenim. Naravno, medije takođe treba pripremiti za novonastale događaje. Mislim da tu naši ljudi drže stvari pod kontrolom. Mihajlović neće praviti problem, ali mi smo ti koji ćemo morati da procenimo kada smo postigli efekat i kada je kraj represivnim merama. Moramo intenzivirati praćenje ključnih ljudi sa spiska. Uskoro će nam stići i dodatna pojačanja iz Mađarske, Austrije i Belgije... I timovi za logističku podršku... Sve će biti spremno do 10. marta.

M: Za specijalne zadatke angažovaćemo i Marka iz Surčina. Njegovi znaju da budu efikasni i surovi kad zatreba.

B: U prvom udaru moramo eliminisati svaku mogućnost da se na našu akciju odgovori. Svi ljudi koji nisu pod kontrolom u službama bezbednosti moraju biti sklonjeni. Ne sme se taktizirati ili biti selektivan. Spisak postoji i po njemu se može raditi, ali brzo i energično. Treba zauzeti sve osetljive pozicije u gradu i raditi bez pardona. Đinđić nije hteo da smiri Srbiju i sada ćemo mi to učiniti, ali na duži period.

M: Nepoznanica je jedino Crkva. Nisam siguran kako će oni reagovati... Naravno, postoji stalna opasnost od mogućeg nasilja, pošto u Srbiji postoji mnogo neregistrovanog oružja kod građana. A imamo i mnogo ljudi koji imaju borbeno iskustvo na ratištima. To može predstavljati problem. Jug Srbije može biti nezgodan zbog blizine Kosova.

B: Komanda NATO je dobila uputstva kako da reaguju njene jedinice u zemljama u okruženju. Borbena gotovost na Kosovu već je podignuta na viši nivo. Srbija će biti hermetički zatvorena i zato treba ograničiti kretanje stranih novinara koji nepovoljno izveštavaju o našim potezima. Posebno treba nadzirati diplomate u Beogradu, a naročito Ruse.

Treći transkript

Razgovor dvojice stranih agenata snimljen je 8. mart 2003. godine – dakle samo četiri dana pre atentata.

M: Kako će Čedomir Jovanović prihvatiti uklanjanje svojih prijatelja? Neće mu biti lako jer mora da napravi zaokret od 180 stepeni. Treba preusmeriti i tokove trgovine drogom kad sklonimo ekipu iz Zemuna. Ne bi bilo loše da ovi iz Surčina preuzmu te poslove.

B: Sve će doći na svoje mesto kad se okonča ova delikatna operacija. Zamišljena je perfektno, a na nama je da je izvedemo kako treba. Svi će prihvatiti čišćenje političkih protivnika, u to ne treba imati sumnje. Vojska se mora u potpunosti izolovati iz ovih događaja.

M: Znamo li druge varijante akcije jer se mora na vreme predvideti. Vojsku ćemo lako zatvoriti po kasarnama, pošto su se mnogi oficiri već deklarisali za našu stranu, ali je velika nepoznanica Kula. "Crvene beretke" su dobro naoružane i trenirane. Legija je izgubio mesto komandanta jedinice, ali su njegovi koreni tu duboko među ljudstvom. Ne postoji formacija koja im se u Srbiji može suprotstaviti. Video sam i dosijee Legije i Maričića koje su radili naši stručnjaci, analiza ličnosti.

Poslednja izmena:

Od ubistva prvog demokratski izabranog gradonačelnika Beograda, premijera Srbije .
....

За почетак не ТРАБУЊАЈТЕ! Ни ти ни сплачина "АЛО"! ;)

РАХМЕТЛИ ВизиЈонар, НИЈЕ био демократа нити је демократски дошао на место председника Владе Србије
већ је тамо доспео уз помоћ и логистику БНД-а и ЦИА-е и њихових долара из ПРЉВИХ фондова! ЈАСНО???

Од увођења вишепартијског система, СВИ ПРЕДСЕДНИЦИ ВЛАДЕ СРБИЈЕ СУ ИЗАБРАНИ ДЕМОКРАТСКИ,
а РАХМЕТЛИ Визијонар није, тамо је доспео ДРЖАВНИМ УДАРОМ! Укапирао???

РАХМЕТЛИ ВизиЈонар, НИЈЕ био демократа нити је демократски дошао на место председника Владе Србије
већ је тамо доспео уз помоћ и логистику БНД-а и ЦИА-е и њихових долара из ПРЉВИХ фондова! ЈАСНО???

Од увођења вишепартијског система, СВИ ПРЕДСЕДНИЦИ ВЛАДЕ СРБИЈЕ СУ ИЗАБРАНИ ДЕМОКРАТСКИ,

И мене такође изразито нервира глупост о првом демократском председнику владе.

И мене такође изразито нервира глупост о првом демократском председнику владе.
Узазива мучнину у стомаку спиновање "демократије" тог немачког ЂУБРЕТА!

OK Ali poenta je da su atentat na njega izvršili antinato elementi

Znači nije u redu da krivicu prebacujete na Elvisa Preslija

Da me *****, ne znam.

Šalim se, mislim da za vreme Tita i Smrdljoševića nisu birani premijeri po volji građana, nego samo marionete.

To bi impliciralo da je zaista Zoki Ne-Bunda bio prvi demokratski izabran premijer

Ако јуриш руље сматраш највишим демократским постигнућем онда јесте.

Back