Tablet ili smartfon

mali genijalac

Početnik
Poruka
33
-Dragi prijatelji,ovo je psiholosko pitanje. Svako od vas ce mi sigurno reci drukcije,ali nema veze. Sta je bolje,tablet ili telefon????????????? Nikako da otkrijem!:besna: Mislim, to me u stvari i ne nervira tolko,ali sam nasao tablet za 13.000 din. sjajnih tehnickih karakteristika, Prestigio multipad 5080,ali ne znam da li je bolje da uzmem njega ili neki smartfon. Imam maksimalno 200e. Da li bi neko mogao da mi da neki savet,konkretno? Ponajvise mi treba za surfovanje,gledanje youtuba... i igrice.

-Dragi prijatelji,ovo je psiholosko pitanje. Svako od vas ce mi sigurno reci drukcije,ali nema veze. Sta je bolje,tablet ili telefon????????????? Nikako da otkrijem!:besna: Mislim, to me u stvari i ne nervira tolko,ali sam nasao tablet za 13.000 din. sjajnih tehnickih karakteristika, Prestigio multipad 5080,ali ne znam da li je bolje da uzmem njega ili neki smartfon. Imam maksimalno 200e. Da li bi neko mogao da mi da neki savet,konkretno? Ponajvise mi treba za surfovanje,gledanje youtuba... i igrice.

ja imam PMP5080C PRO i nije loš, ekran mu nije nešto, čisto da znaš..
sve ostalo ok funkcioniše, sasvim solidno.

Pa ako si zadovoljan svojim telefonom uzmi tablet, to jeste psiholosko pitanje i samo ti mozes najbolje da procenis. Otkud znam.

Kao sto meni lap top ne moze da zavrsi stvari koje radim, vec jak desktop, opet ne mora da znaci da za nekog drugog to vazi isto, svako uzima uredjaj prema svojim potrebama.

Sa druge strane mobilni telefon mozes svuda da nosis, dok je tablet kao sto je ovaj 5080 ipak glomazan za svakodnevno nosenje. Konkretno 5080 dolazi sa kamerom od 0.3 mpx sto je slaba kamera i to mu nije primarna svrha jer ako trazis kameru otpisi tablet, takodje procesor od 1 GHZ mozda zabode neki put ali nista strasno ako ga koristis za surf , skype , muziku, citanje i sl. gde telefon ne moze bas da ga zameni.

Sve zavisi od tebe, sta ti treba.

Poslednja izmena:
Таблет који има слот за СИМ картицу ;)
Ја имам баш такав... Prestigio MultiPad 7.0 Prime 3G
Није баш превелики (добро сад у односу на телефон :think: )а има свашта!
Мислим да је и сада око 16 000 д.

-Dragi prijatelji, hvala na odgovorima,ali jos uvek ih je malo. Jeste da je tablet malo prevelik,ali mi je nekeko telefon premali. Ne znam, mozda mi treba fablet,ali njih ima malo, ai skupi su. O, da, g. Blanked, Prestigio 5080 mozda nije dobro napisano, mozda ima i neko c ili nesto drugo u nazivu. I sve sto znam o njemu je da ima dual-core procesor na 1.50Ghz,IPS ekran od 8`` i mem. od 8 ili 16GB. Molim da mi neki ljudi koji nesto preporucuju kazu neki konkretan model,jer, iako se dobro razumem u telefone i tablete,ne snalazim bas dobro na tom polju. Mislim,u odabiru modela.:p Sta ces,moracu sam da odlucim, al mislim da ce ipak biti neki tef. sa procesorom od 1Ghz, koje nije bas da vol:confused:im.

-Dragi prijatelji, hvala na odgovorima,ali jos uvek ih je malo. Jeste da je tablet malo prevelik,ali mi je nekeko telefon premali. Ne znam, mozda mi treba fablet,ali njih ima malo, ai skupi su. O, da, g. Blanked, Prestigio 5080 mozda nije dobro napisano, mozda ima i neko c ili nesto drugo u nazivu. I sve sto znam o njemu je da ima dual-core procesor na 1.50Ghz,IPS ekran od 8`` i mem. od 8 ili 16GB. Molim da mi neki ljudi koji nesto preporucuju kazu neki konkretan model,jer, iako se dobro razumem u telefone i tablete,ne snalazim bas dobro na tom polju. Mislim,u odabiru modela.:p Sta ces,moracu sam da odlucim, al mislim da ce ipak biti neki tef. sa procesorom od 1Ghz, koje nije bas da vol:confused:im.

Па добро драги пријатељу зар ти ја нисам препоручио конкретан модел ?
Наравно,изабери шта хоћеш...Него не знам да ли читаш одговоре на питање које си поставио:think:
'Ајд :bye:

smart ali ne nokia sa groznim simbijanom ili windowsom 7,5

pa imam i nevidim zastoje grozan windows bas naprotiv u odnosu na android za mene windows je ehtra ,, 3.8 inča ekran sasvim dovoljan moze dase barata jednom rukom , ja nepatim dase qurcim sa ciglom od 5.0 inča ,, dane pricam o ceni koja razlika

Па добро драги пријатељу зар ти ја нисам препоручио конкретан модел ?
Наравно,изабери шта хоћеш...Него не знам да ли читаш одговоре на питање које си поставио:think:
'Ајд :bye:
-Jesi,naravno da jesi. Gledam svakog vikenda postove i odgovore(da proverim koji su i kakvi) i naravno da sam video i tvoj. Medjutim,nisam vam rekao glavni podatak: ja sve uredjaje merim po brzini procesora,velicini ekrana i operativnom sistemu. Cena,baterija,kolicina memorije... kod mene nisu presudan faktor. Ja znam za taj tvoj model Prestigia,i, ne zelim da te uvredim, ipak mi ne odgovara velicina ekrana,a i skuplji je za tri hiljade od modela koji ja hocu, a to je prestigio multipad 8855c.

- - - - - - - - - -

-Hm, ja bih rado neki galaxy tef. al ih nema po toj ceni koju ja hocu. Dobro,ima nekih,ali su mnogo slabijih performansi...:confused:

Izvinjavam se ako ponavljam pitanje nemam puno vremena da prelistavam ceo forum.
Naime nasao sam polovan Tablet Samsung Galaxy Tab 2 7.0 8gb kupljen pre godinu dana u Telenoru i ima jos godinu garacnije pa me zanima da li cemu valja taj tablet i da li cu moci i sa drugom karticom osim telenorove da radim na njemu i kakvo je vase misljenje da li treba da ga kupim. Hvala unapred na odgovorima...

Bezi glavom bez obzira od Prestigio tableta...

Prestigio, i telefoni i tableti su im nekvalitetne izrade i skloni kvarovima.
Nije pravilo ali za izbegavanje.

Inače za postavljača teme i sve koji imaju slične nedoumice rešenje je phablet.
Sve je veća ponuda tih smartphone telefona sa velikim ekranima, zadržavate neku funkcionalnost i ergonomiju telefona a sa druge strane imate veliki ekran.

Izvinjavam se ako ponavljam pitanje nemam puno vremena da prelistavam ceo forum.
Naime nasao sam polovan Tablet Samsung Galaxy Tab 2 7.0 8gb kupljen pre godinu dana u Telenoru i ima jos godinu garacnije pa me zanima da li cemu valja taj tablet i da li cu moci i sa drugom karticom osim telenorove da radim na njemu i kakvo je vase misljenje da li treba da ga kupim. Hvala unapred na odgovorima...
-Zavosi za sta ti treba prijatelju... A cak nije ni to, nego je to sto je polovan... Pa ja mislim da bi mogao da uzmes :)

Back