donamileva
Buduća legenda
- Poruka
- 30.635

Odmah da pređem na stvar
Moj Baja je štetnik kakvog nema.
Voljen, mažen, pažen i opet štetan.
Kad kažem štetan mislim na sve one štetnosti koje je u stanju da uradi.
Ajde dok je bio baš mali šta li mu je trebalo da pocepa i što je još gore da svuda po garaži rastrese džak cementa. I dalje mi nije jasno kako je tako mali (4 meseca je tada imao) to uspeo. Ista priča se ponavljala još 3 puta sa sve manjim džakovima onih ostataska cementa ali je Baja ostao istrajan. NIkada nije uhvaćen u tom gnusnom činu, tako da nije bio ni kažnjavan osim što sam pokušala da ga onako iz dubine duše prekorim. Kada je na naše oči pocepao džak od 50 l humusa i razbacao ga po dvorištu bio je kažnjen, mada se meni srce cepalo. Inače za vaspitanje kaznom zadužen je alfa porodice pošto jednom kada sam krenula da lupim Baju po guzi on je počeo da mi liže ruku i odustala sam od vaspitanja.
Baja inače stvarno sluša sve izvršne komande, ali tako voli sam da radi kate protiv zamišljenog neprijatelja u vidu metle (4 komada u rashodu). Pregrizao je i kabli od kosilice,razneo po dvorišru sve bušilice ili burgijice ne znam, baš šta je šta, potikao negde oko 20 komada sitnih kućnih alatki, opširno sam pisala negde na nekoj temi kako je pojeo čekić.
A sve je počelo ne kada se u našem komšiluku izgradila fabrika mačije trave, već kada se sa nepuna 2 meseca se popeo na 5 kubika hrastovine koja je u dvorištu čekala da bude isečena, i zajedno sa braćom i sestrama (bilo ih je 9) dohvatio digitanli aparat i onda je počelo razvačenje istog na sve strane. Svi su bilio štetni ali je ovaj predvodio akciju. Revolucionar. Če. Ali nisam tada ni pomišljala da sa 9 meseci on će nastaviti sa istimm glupostima. E da Canon još radi i to ok izgleda samo kao da je bio u Sajgonu što i nije daleko od istine.
Ispred naše kuće više nema otirača pošto je otirač izuzetan sparing partner (uništema samo 2 kom). Temelji naše porodice , da ne kažem društva dobro su podriveni jer u dvorištu ima najmanje 10 rupa dubine oko 30 do 50 cm koje je nemoguće zatrpati pošto pri kopanju on zemlju tako fino rasprši na sve strane . Teško mi je da kucam sve stvari koje je štetnik uradio, ali u zadnjih par dana osim što je postao zeleni zmaj (napao je valjak sa zelenom masnom farbom pa je sav se uzeleneo)on je verovali ili ne iščupao prekidač za zvono sa zida. Negde po dvorištu je sinoć i potikao ogrlicu tj poludavilicu kojiu je očigledno naučio da skida.
Za oca nisam sigurna da je štetnik (delovao je kao dostojanstven pas) a mama Dona je takođe štetnik prve vrste - ona je iz svoje kućice prvo izbacila ponjavicu (najmanje 6 različitih prostirki) skinula sav stiropor koji je je kao izolacija, ogulila sav lim sa krova drvene kućice, pa počela i da rastura istu kada joj je alfa objasnio neke stvari.
Mislim, ja moje štetnike oboževam i ako su takvi ne bi menjala nizašta na svetu ali brate da li su oni jedini takvi štertnici ili su i ovi vaši dostojanstveni i sve mirno i kulturno.
Da li se morate sa njima da borite ko će sesti za vozačko mesto
I zašto drugi psi mogu mirno da leže satima u hladovini a ovi moji da izmišljaju sami sebi izvršne zadatke