T U R B O F O L K

Evo vam ga tekst na nemačkom:

Ich würde dich nicht hergeben,
für nix in der Welt,
Du, Du bist mein Schatz,
meine schönste Blume,

Du bist meine Einzige,
meine große Liebe,
ja die Wahrheit,
meine einzige Liebe...

Was wäre ich ganz allein,
ich wäre unglücklich,
Du, Du bist meine Sonne,
mein schönster Tag,

Du bist meine Einzige,
meine große Liebe,
ja die Wahrheit,
meine einzige Liebe...

Ich will dich küssen,
jede nacht und jeden tag,
nur Du bist meine Liebe,
mein schönster Traum

Du bist meine Einzige,
meine große Liebe,
ja die Wahrheit,
meine einzige Liebe...

I evo vam ga prevod na srpski:

Ne bih te dao,
ni za šta na svetu,
ti, ti si moja duša,
moj najlepši cvet...

Ti si moja jedina,
moja prava ljubav,
da, to je istina,
moja jedina ljubav...

Šta bih bio da sam sâm,
bio bih nesrećan,
ti, ti si moje Sunce,
moj najlepši dan...

Ti si moja jedina,
moja prava ljubav,
da, to je istina,
moja jedina ljubav...

Ja želim da te ljubim,
svaku noć i svaki dan,
samo ti si moja ljubav,
moj najlepši san...

Ti si moja jedina,
moja prava ljubav,
da, to je istina,
moja jedina ljubav...

Прва турбо фолк песма икада направљена, инађе прерађена верзија једног грчког великог фолк хита, а који је сјајно за србијанске кафане обрадио Аца Лукас, иначе рок клавијатуриста који се тада, раних (ратних) 90тих, немајући куд, био запослио на броду "Лукас" по коме и носи уметничко име, да пева познате народњаке свирајући клавијатуре, а он је у set list убацио и овај његов препев грчког хита - остало је историја деведесетих..

Ово је оригинални видео.

Poslednja izmena:
Ta nesrecna rec.Turbo folk je zatrovao citave generacije mladih,ove nesrecne zemlje.Najveci krivac,sto kod ogromnog broja mladih ljudi,uopste nije oformljen muzicki ukus!!!Strasno je da ljudi,koji danas imaju po trideset godina zivota,nista bolje nisu culi,iz bogate riznice muzickog stvaralastva,osim tog djubreta muzickog,koji se zove turbo folk!Covek,koji je sa svojom televizijom "Pink"napravio pravi genocid u muzickoj kulturi,zove se Zeljko Mitrovic.On je uveo sund,preko svoje televizije,na velika vrata.Koji su danas,idoli mladih generacija,iz sveta muzike:Svetlana Velickovic-Raznjatovic,Jelena Karleusa,Aca Lukas!!!To je uzas.To su pevaci,za vasarske satre.Ali oni se serviraju mladima ,kao velike "zvezde".Tu spada naravno,i nesrecna Fihreta Jakic{sebe nazvala "lepa"Brena}.Zar su to osobe,zbog kojih su nasa deca ,ostala slepa,za pravu muziku,za prave vrednosti!!!Krajnje je vreme,da se izvrsi revizija muzickog programa TV.Pink i da se pocne,sa organizovanim radom,na vracanju pravih vrednosti,iz oblasti muzicke kulture.

Poslednja izmena:

Back