System restore, interesuje me....

Poruka
19.456
Cisto znatizelje radi, da li neko moze da mi objasni na koju foru sljaka system restore kod windowsa? sta on cuva? cele programe ili samo podesavanja? Na primer, ako na glat cistu masinu instaliram win 7 i samo i samo sve drajvere i tu opalim restore point, da li ce mi u nekoj buducnosti system restore vratiti na tacku cistog wina sa drajverima iako imam u medjuvremenu instaliranu tonu programa? :)

Sistem restore ti je program koji ti vraca stanje kompjutera na ,neki dan ili neki sat prethodno,ako ti se desi neki problem pa ne mozes da ga resis.Obicno se vraca dan dva unazad kad je komp ili lap bio sasvim u redu.Izgubices sam neke apdeste,ili instalacije programa koje si uradio u to vreme,od sadasnjeg stanja pa do vremena vracanja.Ostalo ostaje sve u redu.

Sistem restore ti je program koji ti vraca stanje kompjutera na ,neki dan ili neki sat prethodno,ako ti se desi neki problem pa ne mozes da ga resis.Obicno se vraca dan dva unazad kad je komp ili lap bio sasvim u redu.Izgubices sam neke apdeste,ili instalacije programa koje si uradio u to vreme,od sadasnjeg stanja pa do vremena vracanja.Ostalo ostaje sve u redu.

hvala ti, ali mi ostaje nesto nejasno. na primer ako prvog januara neke godine instaliram na primer win7 na cistu masinu i sve drajvere bez ikakvog softvera (znaci kao ''factory state'') i to oznacim kao restorw point a zatim tokom godine instaliram office, fotosopove, cleanere, fastere, browsere, igice i gomilu cuda, da li cu u novembru na primer moci da oznacim restore point iz januara (factory state) i da mi system restore vrati na to stanje. ili system restore radi samo par dana ili meseci unazad... to me zanima...

hvala ti, ali mi ostaje nesto nejasno. na primer ako prvog januara neke godine instaliram na primer win7 na cistu masinu i sve drajvere bez ikakvog softvera (znaci kao ''factory state'') i to oznacim kao restorw point a zatim tokom godine instaliram office, fotosopove, cleanere, fastere, browsere, igice i gomilu cuda, da li cu u novembru na primer moci da oznacim restore point iz januara (factory state) i da mi system restore vrati na to stanje. ili system restore radi samo par dana ili meseci unazad... to me zanima...
može i tako da radi jer od sedmice imaš mogućnost vraćanja sistema i na pravljene rezervne kopije kroz sam windows .

ti verovatno ciljaš na image, (neko sačuvano stanje koje može da se vrati po želji korisnika i bude kako je bilo do momenta pravljenja image-a)

Malo se cudno tu desava,nekadapostavikomandu za vracanje na neki dan,a nekad na vise meseci,ali ima komanda kojom mislim mozes da vratis nate prve dane instaliranja,ali nisam siguran da ce nesto da ti sacuva od programa i apdejta,vec na stanje kako je bilo tog datuma.

Back