Svrabez posle promene temperature

• Začetnik teme Začetnik teme Buka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Buka

Obećava
Poruka
71
Već nekih pet-šest godina mi se dešava da nakon nagle promene boravišne temperature (u 95% slučajeva radi se o izlasku iz toplog stana na zimsku hladnoću) po celom telu počnem osećam neku posebnu i vrlo jako vrstu svrabeža.

Čini mi se otprilike kao neko sitno peckanje strujom po uglavnom gornjem delu tela: ruke, leđa...

O čemu bi moglo da se radi i kako sprečiti?

Hvala unapred!

Već nekih pet-šest godina mi se dešava da nakon nagle promene boravišne temperature (u 95% slučajeva radi se o izlasku iz toplog stana na zimsku hladnoću) po celom telu počnem osećam neku posebnu i vrlo jako vrstu svrabeža.

Čini mi se otprilike kao neko sitno peckanje strujom po uglavnom gornjem delu tela: ruke, leđa...

O čemu bi moglo da se radi i kako sprečiti?

Hvala unapred!

Ako slicno peckanje osje'ate i poslije tusiranja, svakako uradite nalaz krvi. Ako nalaz bude uredan a peckanje se nastavi s vremena na vrijeme opet uradite nalaz krvi, nemojte to nikako zanemariti. Pozdrav

Meni lici na alergiju . Moje dete je imalo u peripodu od 5 do 8 godine , ali obrnuto , kad sa hladnog udje u normalno toplu prostoriju .
Islo je dotle da se sva ospe crvenim plikovima , koza jako svrbi i pecka . Kad je krenula u skolu postalo je problematicno zbog odmora u skoli kada su zimi isli napolje i stalno je pored sebe morala da ima neki antihistamik.
Srecom , sa poboljsanjem imuniteta , negde oko 8 godine , nestalo je samo od sebe .

Back