Svoja ili ne?

izgleda da u zenskom svetu ne postoji rec "intimnost"
uvek sam cuvala te neke stvari svojih momaka
cak sa godinama sam shvatila da jako malo treba pricati i o njima i o zajednickim stvarima, vezi, odnosu

Ja sam tip osobe koji vise slusa, manje prica. I kada imam problem ili novost to strpam u 3-4 recenice. Ovde se vise raspisem...
A inace bih pre dozvolila da mi zabadaju eksere pod nokte nego sto bih nekoga izdala ili iskompromitovala. Znam da opravdano ulivam poverenje, pa sam puna informacija, svakakvih.

Ja sam tip osobe koji vise slusa, manje prica. I kada imam problem ili novost to strpam u 3-4 recenice. Ovde se vise raspisem...
A inace bih pre dozvolila da mi zabadaju eksere pod nokte nego sto bih nekoga izdala ili iskompromitovala. Znam da opravdano ulivam poverenje, pa sam puna informacija, svakakvih.

ali koliko kapiram, imas zakljucke o tome kakav je ko jer ti neko prica, pa si suzdrzana i na distanci
meni to uopste nema logike

ali koliko kapiram, imas zakljucke o tome kakav je ko jer ti neko prica, pa si suzdrzana i na distanci
meni to uopste nema logike

Na distanci sam sto se tice partnera mojih drugarica jer ne volim tu vrst zblizavanja. Danas je jedan, sutra moze biti ko zna koji, a drugarica ostaje :heart: Nemam ja sta sa njim da se druzim i slazem. Komunikacija koja zadovoljava granice pristojnosti je sasvim dovoljna.

Na distanci. Ne volim zblizavanje ni druzenje sa momcima/ muzevima svojih drugarica. Nekada mi je tesko da ostanem ozbiljna jer znam (skoro) sve o njima, i ono sto ne mogu ni da naslute, ali se potrudim, istrpim formalnosti i pristojnosti.
Ovo trece sto si naveo drugarice ne rade. Nikad.

cak sa godinama sam shvatila da jako malo treba pricati i o njima i o zajednickim stvarima, vezi, odnosu

bas tako ovde moram da dam saglasnost, nema nista gore nego kad se intima prica drugarima/prijateljima a znamo d au 90% se iza ledja dalje prica i koriste te informacje ako dodje do raskidanja prijateljstva

bas tako ovde moram da dam saglasnost, nema nista gore nego kad se intima prica drugarima/prijateljima a znamo d au 90% se iza ledja dalje prica i koriste te informacje ako dodje do raskidanja prijateljstva

To prijateljstvo posle kog se iznosi prljav ves nije ni bilo prijateljstvo. Ma uopste, to blacenje drugih nakon prekida odnosa, ljubavnog, prijateljskog, poslovnog,... nikada nisam razumela. Cemu?

Na distanci sam sto se tice partnera mojih drugarica jer ne volim tu vrst zblizavanja. Danas je jedan, sutra moze biti ko zna koji, a drugarica ostaje :heart: Nemam ja sta sa njim da se druzim i slazem. Komunikacija koja zadovoljava granice pristojnosti je sasvim dovoljna.

nema to veze sa pristojnoscu
manje mi je pristojno da ti prica o njemu nego ako raskine da se ti druzis sa njim
ne vidim problem u druzenju sa bilo kim jer su ljudi u vezama sujetni kvarni i frustrirani a u prijateljstvima mnogo bolji, najcesce

To prijateljstvo posle kog se iznosi prljav ves nije ni bilo prijateljstvo. Ma uopste, to blacenje drugih nakon prekida odnosa, ljubavnog, prijateljskog, poslovnog,... nikada nisam razumela. Cemu?

opet si kontradiktorna
ako tvoja drugarica tebi prica stvari koje njn decko ni ne naslucuje da ti znas, je na neki nacin blacenje
jer se obicno odnosi na los kontekst, je isto prica i posle raskida
uostalom
ako je neko dobar a ja kazem da je dobar, za mene ima istu tezinu kada je neko los a ja kazem da je los
to nije blacenje vec cinjenicno stanje

nema to veze sa pristojnoscu
manje mi je pristojno da ti prica o njemu nego ako raskine da se ti druzis sa njim
ne vidim problem u druzenju sa bilo kim jer su ljudi u vezama sujetni kvarni i frustrirani a u prijateljstvima mnogo bolji, najcesce
Imam drugaciji odnos prema tome. Posle sina, drugarice su mi odmah tu uz srce.
I sama cu pre nesto reci drugarici o muskarcu sa kojim sam, ali nikada muskarcu nista o drugarici.
Ali, dobro... Razliciti smo. :)

to smo vec raspravili, naravno da nije bilo prijateljstva, al vecina prijateljstva i nisu prava.
a ti sto ne razumes znam jer spadas u onih 10%, eto ja sam isti, meni sve pricaju, ulivam im poverenje, znaju da nikad nikom nista ne pricam i imaju potrebe da mi ispricaju..
cemu? pa cesto je to odraz karaktera

Kako se ponasate pred deckom svoje najbolje drugarice? Da li ste prirodne, glumite klovna ili se trudite da ostavite utisak zene zavodnice?
Drag je čovjek, pravi dobre koktele, obišao je pola planete, ima interesantne hobije i on je tinejdžer u tijelu zrelog, grubog muškarca od dva metra i stitinjak kilograma.
Imamo ok i površnu komunikaciju. Nije samo poznanik, a nije ni drugar.

zato sto su ljubomorne seljancure
ja sam imala te situacije sa drugaricama
kao kad cete da dodjete, jao sto je sladak i ostali pogledi i sra...

:lol:

- - - - - - - - - -

Imam drugaciji odnos prema tome. Posle sina, drugarice su mi odmah tu uz srce.
I sama cu pre nesto reci drugarici o muskarcu sa kojim sam, ali nikada muskarcu nista o drugarici.
Ali, dobro... Razliciti smo. :)

a zasto ne muskarcu?

Ako je ok lik, popricamo, ako je neki smarac, iskuliram sat vremena i odem.
Iskrena da budem, ne svidja mi se nijedan decko od mojih drugarica, ima jedan koji je ok za pricu, jer voli da filozofira i komunikativan je pa se ispricamo, ali ga ne cenim nesto.
Mislim...ja usustini ne volim nesto previse da komuniciram sa vecinom muskaraca. :rumenko:

mozda je dobar za nesto drugo,nikad ne znas:lol:

U kom smislu ne postoji intimnost?

Prica o tudjim vezama mi je ugodna samo u najgrubljim crtama. Smatram da ne moram da dokazem prijateljici ljubav tako sto cu svoj zivot da prevrnem naglavacke.
Takve devojke poznajem, tri najblize zenske osobe koje znam su, kladim se, najblize na svetu sa svojim muskarcima. Nekako mislim da to tako treba da bude. Nismo vise deca, sve se vrtimo oko tri banke, stvarno bi bilo vrlo cudno kada bi imale gimnazijsko drugarstvo a na vezu od jedne decenije gledale kao na nesto privremeno. Njihove veze nisu privremene.

Ja sam prijateljica. To je moja granica i ne mesam se u sferu koja me se ne tice. Isto vazi i u mom slucaju. Cesce od njih menjam momke ali ne tretiram u razgovoru drugacije muskarce sa kojima sam. Znaju sve sto treba da znaju ali taman posla vise i blize od toga. Moja veza je samo moja stvar i ne bih zelala da mi tokom zivota prijatelji budu sigurnija luka od muskarca. Ako se to desi, znacu da zivim bez ljubavi.

U kom smislu ne postoji intimnost?

Prica o tudjim vezama mi je ugodna samo u najgrubljim crtama. Smatram da ne moram da dokazem prijateljici ljubav tako sto cu svoj zivot da prevrnem naglavacke.
Takve devojke poznajem, tri najblize zenske osobe koje znam su, kladim se, najblize na svetu sa svojim muskarcima. Nekako mislim da to tako treba da bude. Nismo vise deca, sve se vrtimo oko tri banke, stvarno bi bilo vrlo cudno kada bi imale gimnazijsko drugarstvo a na vezu od jedne decenije gledale kao na nesto privremeno. Njihove veze nisu privremene.

Ja sam prijateljica. To je moja granica i ne mesam se u sferu koja me se ne tice. Isto vazi i u mom slucaju. Cesce od njih menjam momke ali ne tretiram u razgovoru drugacije muskarce sa kojima sam. Znaju sve sto treba da znaju ali taman posla vise i blize od toga. Moja veza je samo moja stvar i ne bih zelala da mi tokom zivota prijatelji budu sigurnija luka od muskarca. Ako se to desi, znacu da zivim bez ljubavi.

u tom smislu koji je suprotan onome sto si sad rekla
zasto one moraju da znaju neke detalje njegovog zivota, ma kakvi bili, dobri ili losi
ili kakav je moj i njegov intiman svet, sex itd
oko cega smo se posvadjali itd

u tom smislu koji je suprotan onome sto si sad rekla
zasto one moraju da znaju neke detalje njegovog zivota, ma kakvi bili, dobri ili losi
ili kakav je moj i njegov intiman svet, sex itd
oko cega smo se posvadjali itd

Naravno, to je detinjasto...ili je tuzno jer govori da je muskarac tu...tek da bude tu.
Ono sto volimo, to zelimo da zastitimo.
Nikada ne mogu fizicki da volim drugaricu kako mogu da volim muskarca.
Rekla bih da je to bioloska stvar.
Kada mahnem drugarici koja odlazi na put, nikada mi nece nedostajati kao sto bi mi on nedostajao.
Za nju mi je najvaznije da je srecna a za njega da je srecan sa mnom. Zato ne mogu da poredim ljubav koju im dajem. Drugacije ih volim naprosto.

Naravno, to je detinjasto...ili je tuzno jer govori da je muskarac tu...tek da bude tu.
Ono sto volimo, to zelimo da zastitimo.
Nikada ne mogu fizicki da volim drugaricu kako mogu da volim muskarca.
Rekla bih da je to bioloska stvar.
Kada mahnem drugarici koja odlazi na put, nikada mi nece nedostajati kao sto bi mi on nedostajao.
Za nju mi je najvaznije da je srecna a za njega da je srecan sa mnom. Zato ne mogu da poredim ljubav koju im dajem. Drugacije ih volim naprosto.

to je prirodno
svakako da prijatelje ne smemo zapostaviti niti zaboraviti ali je partner prioritet
to je jos bitnije kada je neko u braku
mada opet gledam ove savremene brakove gde su kao u vezi ili kao da su se tek poceli zabavljati
pa ono..i dalje mi je prijateljica najbitnija :confused:

Back