Sviranje u saobraćaju

Uhvatim se ja ritma kad igram kolo, a kad vozim poštujem ograničenja i uvek postavim limitator brzine. Ja ga prestignem i opet sam u okviru ograničenja. Ništa me ne izbacuje iz takta kao to. Čak imam par slika GPS-a gde se vidi da vozim npr 38, a ograničenje 60.

Dobro je kad imaš limitator brzine, to nema svako....u radarskom delu nisu uvek prisutni plavci pa sad rizikuj.

Ovde nemaš policije ili vrlo retko u kolima vrebaju. Ali radara na svskih 37 metara. Kod rodjaka u CH često su u ulicama sa 30 limitom, čuče u kolima. Presretač je npr Ford S-max, sive boje, ne kao kod nas, mahom limuzine crne boje. Radari se često postave na mostove iznad autoputeva.

Gde su stardardni fiksni radari, tu se ubacuje u prvu. Toga se narod plaši kao da je haubica koja reaguje na prekoračenje brzine. Npr limit je 50 i tu radar i ja vozim po csjgeru 55 i to mu dodje 52,3 km/h realnih. Mnogi spuste na 35-40. I kako da se ne iznervira čovek? 500m pre radara puže, 300m posle radara i dalje 35 za svaki slučaj i eto kolone.
Svaki dan tako.
Poneki kružni tok smatraju težim od cepanje atoma. Tu sam imao par vanrednih kočenja sa ABS-om. I 20 godina za volanom i još nije naučio.
Limit mi je koristan jer ne moram da gledam u cajger stalno. Pun gas, limutira ga x km/h i gledam pravo

Kod nas plavci se pojačaju uglavnom u letnjim mesecima kada krenu ljudi na odmor, ne da bi ih kažnjavali, nego formalno ih zaustavljaju i isteraju vozače napolje da stoje ili napravi par kruga oko auta da bi protegli noge. :D

Mnogi ne znaju pravila u kružnom toku tu je najveća pažnja pa polako. Ja se ne opterećujem za taj limitator, jednostavno prati situaciju i prilagodi se prema tome. Voziš ista kola 20 god?

Znam, zaustavljaju strana vozila i čekaju da im daju pare. Ja već pred mađarsku granicu spremim novčanicu od 10 i od 20 eura i stavim na posebno mesto. Mađari su prgavi, mogu da te cimaju za sitnicu i daš mu pare. Posle te pare ne sklanjam odatle sve vreme na odmoru zbog naših policajaca. Nije zbog pojasa, nije zbog svetla, možda nekad zbog brzine, ali ko zna šta će nadje on i aj bolje mu dam 10 eura, ako nije zadovoljan onda 20, a ako stvarno nešto nije u redu, evo 30 eura, a preko toga ne dam.

I 20 godina za volanom i još nije naučio.

Nemam ni 20 godina vozačku :mrgreen: Mlad sam ja, zelenim se još :mrgreen: Vozačku imam oko 11 godina.
Ovaj auto vozim od kraja novembra.

Mislio sam na vozače koje imaju 20 i više godina voznog iskustva i opet ne znaju pravila kružnog toka, nego uleću u kružni tok ne sačekavši auto koje je već u kružnom toku i eto sudara koji su česti. Par puta zbog takvog uletanja sam jako kočio da ga ne udarim.

Što se tiče limitatora, ovo je prvi put da ga imam u autu i veoma je koristan, jer sa puno radara non stop moram da gledam je l sam prešao ograničenje (posebno u ulicama sa 30 km/h limitom, a nema se osećaj pri vožnji od 30 km/h, već se često vozi malo brže) i onda mogu da pratim šta se dešava ispred mene. Mnogo pešačkih prelaza, vozila ispred mene, deca sa strane, biciklisti itd.

Poslednja izmena:
Kakva , bre , finoca? Prema drzavi? Svi treba da sviraju i da ne silaze sa sirene. Platili smo i put, i policiju, i strucnjake za saobracaj i kola i bakrace i jos treba da sedimo satima i cekamo da odemo kuci. Idiotima treba svirati svaki put kada ne mozes da vozis normalno.
Naravno, nema potrebe svirati nekome ko je pogresio ili je zurio, zna on sam da je pogresio.

Koliko vas nervira kada neko svira, možda direktno vama pa se osećate provociranim i ama baš morate da stanete i izađete iz kola/motora i skloni ste da se obračunavate sa vozačem? Zašto i zbog čega to primate suviše lično?

Koliko od vas koristi ablendovanje umesto trubenje?
ne primam licno,ali posto nije svadba i ima male dece koja spavaju onda je svirace sevap vezati za kuku i provozati par krugova oko ade svirajuci

nalegnem dugo(fala bogu na žabarskoj sireni) da bi se pojasnila situacija u saobraćaju morunu koji u jednoj ruci drzi mobilni a u drugoj cigaru i radi polukruzno na punoj liniji

manje bi koristili sirene kad bi mogli jednostavno da slikamo mentalno retardiranog morona koji parkira na raskrsnici i da posaljemo saobracajcima

Back