Sviranje u saobraćaju

gost 129086

Buduća legenda
Poruka
27.221
Koliko vas nervira kada neko svira, možda direktno vama pa se osećate provociranim i ama baš morate da stanete i izađete iz kola/motora i skloni ste da se obračunavate sa vozačem? Zašto i zbog čega to primate suviše lično?

Koliko od vas koristi ablendovanje umesto trubenje?

ja sviram i psujem na sav glas
sa zenama volim i fizicki da se obracunam ako mi nesto dobaci
par puta sam se tukla i sa muskarcima na putu
bili su nizi i mrsaviji od mene te sam to iskoristila i nalemala ih
sta cu, volim da psujem

Pošto sam malo krupniji meni pravo da vam kaže ni ne pada napamet da sviram .Neznam za zadnjih 5-6 godina koliko sam u Nemačkoj dali sam jednom ili dva puta svirnuo.Ovde to skoro niko ni ne radi.A u gradu ako se svira to je i kažnjivo.

Koliko vas nervira kada neko svira, možda direktno vama pa se osećate provociranim i ama baš morate da stanete i izađete iz kola/motora i skloni ste da se obračunavate sa vozačem? Zašto i zbog čega to primate suviše lično?

Obicno ti sto izadju su i najbezobzirniji prema drugima. Parkiraju se pola na trotoaru pola na putu, stoje na semaforu zato sto bas u tom momentu mora da otkuca poruku...

Nervira me kada je neki zastoj i budale sviraju da bi valjda ubrzali one ispred sebe. Kao da ti ispred vole da stoje u mestu...

Haha, sviranje, pa da, smeta mi kad su neurotični bez razloga. Može i kulturno da se svirne, ne mora da se legne na sirenu zakrvavljenih očiju. Ambledovanje uvek kad može, naravno.

Slažem se, kulturno da svirne, tako je...ablendovanje malo smiruje ali bolje je.

Uh jako mi smeta...tad mi dođe da mu pokažem srednji prst... al se suzdržim...:rolleyes:

Jako ti smeta? :(

ja sviram i psujem na sav glas
sa zenama volim i fizicki da se obracunam ako mi nesto dobaci
par puta sam se tukla i sa muskarcima na putu
bili su nizi i mrsaviji od mene te sam to iskoristila i nalemala ih
sta cu, volim da psujem

Ha ha ha :rotf: Au postidi me :mrgreen:, ali važe za nas da smo obazrivije od muških kolega. ;)

Pošto sam malo krupniji meni pravo da vam kaže ni ne pada napamet da sviram .Neznam za zadnjih 5-6 godina koliko sam u Nemačkoj dali sam jednom ili dva puta svirnuo.Ovde to skoro niko ni ne radi.A u gradu ako se svira to je i kažnjivo.

Pametno. Ali kako da skreneš pažnju nekome ko je pogrešio namerno/slučajno?

Obicno ti sto izadju su i najbezobzirniji prema drugima. Parkiraju se pola na trotoaru pola na putu, stoje na semaforu zato sto bas u tom momentu mora da otkuca poruku...

Nervira me kada je neki zastoj i budale sviraju da bi valjda ubrzali one ispred sebe. Kao da ti ispred vole da stoje u mestu...

Slažem se da onaj koji je prvi izazivač obično greši i sva krivica leži na njemu. U pitanju je saobraćajna kultura koja je na niskom nivou, šta i kako možemo mi normalan svet da očekujemo od takvih ljudi. :roll: Nemaju oni veze sa saobraćajem, nego njihov najveći neprijatelji su vreme i žurba. Kako kaže onaj moto glas: 'Ne brže od života.'

Ne praktikujem sirenu, ali zbog dve "posebne" vrste vozaca (necu ih navoditi iz vise razloga) nekad jednostavno nemam izbora. Prvo legnem na sirenu, pa onda krece orkestar psovki pocevsi od onih bosanskih (gde se pominje mater) pa sve do onih crnogorskih (gde se pominje otac) :mrgreen:
U ostalim slucajevima sirenu koristim samo u kratkim intervalima najcesce kada se onaj ispred uspava na semaforu :)

E da, evo jedne situacije bas od danas:
Stvorila se bila neka kolona na nizbrdici kod Topcidera, i neki genije sa Dacijom Logan je iskoristio praznu susednu traku (naravno zabranjeno je preticanje na toj deonici) da obidje sve nas koliko moze. Odjednom nije vise imao gde posto je naisao automobil iz suprotnog smera i hteo je da se ubaci ispred autobusa. Vozac autobusa mu to nije dao (sto i podrzavam, sto bi mi svi bili ovce a on jedini pametan) i nakon razmenjivanja paketa psovki i medjusobnog trubljenja malo je falilo da se i fizicki obracunaju, dok su ovi mucenici iz suprotnog smera koji se pentraju uzbrdo morali da obilaze budalu preko trotoara. :thumbdown:

Povod ove teme što sam otvorila jer danas sam bila svedok takvog događaja, na auto putu gde je dozvoljena četvrta i peta brzina sa raskrsnicom, tako ja se lepo uključujem, i odmah sam čula sviranje, iza mene nije bilo neko vozilo, dakle, iz suprotne trake, ispred primetim motoristu sa velikim motorom koji se vozio nasred puta njegove trake jako sporo a iza njega je bio 'jugo' samo što mu se ne ugasi motor, još nije smeo da ga pretiče, tako da mu vozač svirao, a on stao, ustao i krenuo i stao do prozora vozača i počeo da verbalno sukobljava i zaustavljao kolonu. Ja sam dalje vozila i pratila događaj u dva retrovizora.

Poslednja izmena:
pre dva dana bila sam u auto koji vozi pocetnik,auto naravno pravilno obelezen napred i nazad.Izlazimo iz parking(parking trznog centra) i na ukljucenje glavne ulice naravno devojka pocetnik malo okleva ,a jedan pozadi legne na sirenu .Ukljucimo se u ulici ,on svira dalje ,stignemo do semafora,semafor crven stanemo,on ide u traci za levo,dobaci preko otvoren prozor,mi pokazemo na znak sa pocetnike,tip izlazi iz auto dolazi do nas auto ,preti da ce da nam otkine glavu,na tome ga pitamo da li uopste zna sta znaci taj znak i da li hoce da pozovemo policiju.Situacija je bila jako neprijatna jer devojka se bas istresirala.
Sad se pitam sta je trebalo uraditi pravilno a da taj denbil nauci lekciju,jer silaziti iz auto na semafor dolaziti do nas auto i pretiti nije bas mala stvar i to samo sto on je procenio da nije se ukljucila na vreme.

Poslednja izmena:
Trebali ste da zapsiete tablice, boju i model auta, lepo prijavite. Od toga verovatno ne bi bilo nista, u smislu da bi taj vozac bio gonjen/kaznjen, ali dovoljno je da ga cika policajci sacekaju ispred auta, odvedu na razgovor i sta ti ja znam kakve metode bi primenili.

Lako je prijaviti nekoga i odvesti pravo u sud ili u policiju a situacija postaje mnogo teža za obe strane, zato ne preporučujem. Uvek ima konflikte u saobraćaju, ćuti i ignoriši i posle se zaboravi ali zapamti zbog čega je to došlo.

Samo je najopasnije ako te neko fizički 'pipne' u verbalnom sukobu, tad razmotrite prijavu.

Poslednja izmena od moderatora:
Zbog takvih idiota nosim onu malu palicu uvek sa sobom ispod sedista, neka se nadje.
Ne kazem da je to ispravno, ni ja to ne volim sto praktikujem, ali sa njima treba samo istom ili jos jacom merom. Naravno treba proceniti i kako da se reaguje u takvim situacijama.

zalim sto nisam se setila da snimim situaciju,stao mi je mozak jer nisam ocekivala da ce se desiti to na semaforu,mislila sam da ce samo svirati kao ludak i gotovo,zapravo semafor ucinio je svoje jer je bio crven,strasno je to da se posle devojka tresla a nigde nije pogresila ,samo je vozila skolski,stala je zbog znaka STOP(izlazili smo iz parkinga trznog centra) i malo sporije se ukljucila,ali dzabe i obelezenje za pocetnika kad imamo "slepce"na volanu,

"Samo je najopasnije ako te neko fizički 'pipne' u verbalnom sukobu, tad razmotrite prijavu."
mi smo jos otvorili prozor da cujemo,a on vice "hoces glavu da ti otkinem sada",mi samo pokazemo i pitamo da li zna sta znaci taj znak na nas auto,povukao se kad najzad smo rekli da cemo zvati policiju,ali zalim sto nisam snimila

- - - - - - - - - -

Svima treba da bude jasno da su svi vozači 'naoružani' svakakvim predmetima više nego na ulici i da budu krajnje obazrivi u konfliktima.

ja imam u vrata kod suvozaca jedan mali nozic i kasicica ,ali ne kao oruzije nego da mogu otvoriti nes kafu i promesati ako stanem i cekam nesto na put ,ali izgleda da treba i neka macola

Poslednja izmena:

Često koristim sirenu. Zbog idiota, zbog budala, zbog kretena, zbog beogradjana, zbog crnogoraca, zbog vw vozača i zbog presporih vozača.

Idiota, budala, kretena imaš svuda.

Beogradjani, vw-ovci i cgorci voze kao idioti, budale, kao kreteni.

Ovi spori: ograničenje 50, on vozi 40. Ograničenje 60, on vozi 45. Ograničenje 80, on vozi 65. Tu blendam, a posle sviram.

Malopre sam imao tu situaciju. Mazda 5 ide ispod 40, a limit 50. Nemam gde prestići. Svirnem, ništa. Prestignem ga, ispred mene mečka 380sl kabrio, vuče se kao da ima 15ks. Kao uživa u vožnji, konjina matora. Prestignem i njega, kad vw polo ispred njega i vidi da pretičem mečku i dao polo gas, ne da mi da udjem u traku, govedo volksvagensko. Za auto me nije briga ni 1%, te mu se unesem u vrata i od straha morao da zakoči i pusti me.

Ista priča za autoput (austrija): pretiču auto koji se kreće npr 120 km/h, a pretiču ga sa 120.4 km/h. Preticanje traje po 2 min i napravi se kolona. Ja vozim 140 km/h po cajgeru i ni km preko, jer je to realna brzina od 135, u okviru nekažnjavanja radara.

Zato volim vožnju kroz nemačku autoputem. Opasnost je voziti sporo.

Za žene i mlade spore vozače ne sviram kad voze sporo. Za mušku populaciju rado sviram, jer su spori zbog korišćenja mobilnog ili gledaju namršteno sojke.

Zato volim vožnju kroz nemačku autoputem. Opasnost je voziti sporo.

Za žene i mlade spore vozače ne sviram kad voze sporo. Za mušku populaciju rado sviram, jer su spori zbog korišćenja mobilnog ili gledaju namršteno sojke.

:lol:

Isto je i kod mene, ima muških koji voze presporo njih prestignem a vrlo rado vozim više od ograničenja ali ne mnogo jer su u mom gradu pojačala saobraćajna policija 'iza ćoška' pa ih zaustavlja.

Slažem se da je vožnja prespora opasna, kako kaže ona izreka: 'uhvati se u kolo pa igraj - znači uhvati ritam brzine. ;)

Uhvatim se ja ritma kad igram kolo, a kad vozim poštujem ograničenja i uvek postavim limitator brzine. Ja ga prestignem i opet sam u okviru ograničenja. Ništa me ne izbacuje iz takta kao to. Čak imam par slika GPS-a gde se vidi da vozim npr 38, a ograničenje 60.

Back