Svinjski vrat sa slaninom i kačkavaljem

Pinocchio

...
Supermoderator
Poruka
26.180
Ovaj recept smo koleginice i ja tražile od keteringa jer je mnogo ukusno, a s tim da su nam ga dostavljali za neke veće sastanke i proslave, pretpostavljali smo da nije nešto komplikovano.

Nazvali smo ga:

SVINJSKI VRAT – PRSTE DA POLIŽEŠ!

U posudu ređati:
  • red svinjski vrat, prethodno posoljen i pobiberen – nagurati jedan pored drugog (zbiti)
  • red slanina u šnitama
  • red kačkavalj narendan
x 3

Zaliti pavlakom u razmeri 1:6 (na 6 kg mesa 1 litar pavlake)

U rerni peći otvoreno na 130C - 3h

Iscediti masnoću i kašikom izmešati da se raspadne na komade. Stvori se korica na vrhu i ne brinuti ako je malo zagorelo.

Prijatno!

Pa recept nije sa neta, nisam tražila da li ima.

A znate kako je lepo i ukusno, sočno. Meso je kao cepkano jer se raspadne tokom pečenja i samo ga nožem i viljuškom iscepkaš. I slanina i kačkavalj, sve se stopi.
Јасан ми је рецепт :zjede: али сигурно га има и на нету, слика из менија можда?

Ovaj recept smo koleginice i ja tražile od keteringa jer je mnogo ukusno, a s tim da su nam ga dostavljali za neke veće sastanke i proslave, pretpostavljali smo da nije nešto komplikovano.

Nazvali smo ga:

U posudu ređati:
  • red svinjski vrat, prethodno posoljen i pobiberen – nagurati jedan pored drugog (zbiti)
  • red slanina u šnitama
  • red kačkavalj narendan
x 3

Iscediti masnoću i kašikom izmešati da se raspadne na komade. Stvori se korica na vrhu i ne brinuti ako je malo zagorelo.

Prijatno!

Ау какав хипстерско-кретенски опис са "претходно" уместо просто зачињен.

Nazvali smo ga:

U posudu ređati:
  • red slanina u šnitama
  • red kačkavalj narendan
x 3

Prijatno!
e sad si me pošandrcala , mh mh mh:njam:

Definitivno!

Sada mi svi iz firme šalju recept koji sam im prosledila onomad, a na kraju sam napisala "Obavezno doneti uzorak na testiranje!" - sliku još niko nije poslao! :roll:
Можеш и такмичење да организујеш, ко спреми први или најбоље, а онда сви узорке на процену жирију! :zjede:

Back