Sviđa mi se - Ne sviđa mi se, a evo i zašto

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.687
Zamislio sam ovu temu kao poziv na kritiku naših radova. Ko god ima petlju da postavi svoju sliku neka očekuje i pozitivne a i negativne kometare. Uvredljivi komentari nisu dozvoljeni.

Evo, ja ću da krenem.

Resized_20220122_112704.jpeg

Imao bih svašta da kažem, ali da čujemo vas

Ja bih ipak da cujemo tebe :D
Evo ovako,

Cvet je glavni subjekat, ali to ne znači da mora da bude u centru kadra. Kad je u centru, simetrija bi trebala da bude više ujednačena. Trebao sam da promenim ugao pod kojim slikam da mi cela pozadina bude zelena.

Kao glavni subjekat, cvet bi trebao da bude najoštriji ( u fokusu), a nije. Pozadina je oštrija.Trebao sam da fokusiram na cvet a ne da pustim da kamera uhvati "šta joj prvo padne pod ruku"

Direktno sunce je "izgorelo deo cveta. Trebao sam da nekako napravim hlad da bih ujednačio svetlo. Najbolje bi bilo da sam imao kišobran da ublažim direktno sunce.

Ali, i ovakva kakva je može da posluži. Vidi se da je crveni cvet (muškatla?), da je napolju i da je preko dana. Ako mi treba da ilustrujem neku neobaveznu priču, poslužiće svrsi.

mnogo mi je žao što sam obrisao fotku kako su mačke raskomadale zmiju letos kod mojih matoraca u dvorištu

Pogledajte prilog 1090004
ima tehničkih mana, ali imaš i izgovor. Slikao si u vožnji, znači nisi mogao da se mnogo nameštaš, a i ceo kadar je veliki izazov zbog jakog kontrasta. Crna unutrašnjosti koja je u nekim delovim obasjana suncem a u drugim ne, a kroz prozor se vidi prilično svetla scena. Sve u svemu, kamera je odradila prilično dobar posao jer se vidi dovoljno detalja da oslika situaciju i u tamnim i u svetlim delovima.

Zamislio sam ovu temu kao poziv na kritiku naših radova. Ko god ima petlju da postavi svoju sliku neka očekuje i pozitivne a i negativne kometare. Uvredljivi komentari nisu dozvoljeni.

Evo, ja ću da krenem.

Pogledajte prilog 1090001
Imao bih svašta da kažem, ali da čujemo vas
Промашен фокус, на пример. Уз то, превише бучна фотографија. На њој има превише онога што одвлачи пажњу. Превише уобичајен ракурс. Можда је боље по некад сликати вет из угла из кога га не виђамо сваки дан. Нема других примедби.

Back