Da li je nestalo vreme kad se cenila prava, dobra fotografija.

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dok su top modeli telefona u rangu 1000-1.500 evra, dotle su solidni fotoaparati sa dodacima od 2000 pa skoro do bez limita (imam objektive koji su preko 2 hiljade evra komad). A telefon pored kamere može i milion drugih stvari da radi.
Dobro,ti ipak pricas o nekim skupljim koje koriste profesionalci.🙂
Ja sam mislila na one digitalne,jeftinije,obicne,za amatere.

Profesionalni "foto shoot" je i u doba filma ispucavao na desetine rolni filma da bi izabrali jednu jedinu fotografiju za naslovnu stranu. Sada je to samo mnogo jednostavnije i brže.
Znam.Naravno sa ima svojih prednosti...ali govorim o osjecaju dok cekas da se fotka izradi i sad.🙂
Da. Briši loše izvedene, skloni na stranu one koje mogu da prođu. Danas su diskovi bezobrazno jeftini, nije nikakva stavka.
Nije zbog cijene diskova,nego treba pregledati hiljade fotografija.
A i volim fotografiju "na papiru", a ne mozes sve izraditi ni finansijski,niti fizicki imas gdje drzati.
Niti od trista slika mozes izabrati 36 najboljih.😂
Film je imao i svojih dobrih strana...ogranici se na 36 i ne fotkaj sve i svasta.😂

Znam.Naravno sa ima svojih prednosti...ali govorim o osjecaju dok cekas da se fotka izradi i sad
To može da te drži neko vreme, ali ako se ispostavi da ništ anije uspelo kako voliš, a trenutak i mesto je odavno prošlo...
Nije zbog cijene diskova,nego treba pregledati hiljade fotografija.
A i volim fotografiju "na papiru", a ne mozes sve izraditi ni finansijski,niti fizicki imas gdje drzati.
Niti od trista slika mozes izabrati 36 najboljih.😂
Film je imao i svojih dobrih strana...ogranici se na 36 i ne fotkaj sve i svasta.😂
Sa ovim se slažem :)

kako god da se okrene - telefon nije foto-aparat, dobar je samo za dokumentarnu fotografiju.
ali svi se naravno razumeju bolje, a marketing radi ono sto treba - prodaje ubedjenje da ste kupili mobilni koji slika slike bolje od james webb teleskopa ;)

Hocete da se bavite fotografijom? - kupite kvalitetan foto aparat, i procitajte par knjiga iz teorije fotografije, mozda i od vas bude nesto. Nije to za svakog.

Ja na primer znam da nisam taj iako volim dobru fotografiju, jer znam ljude od kojih sam imao nesto da naucim o svemu tome.

,ali volim da ih ponekad pogledam...na telefonu...skrolujem na brzinu
I LPs imaju neku cudnu moc, drugo vreme. Uzmes vinil, okrenes, citas, sednes da slusas. Sad imam vise CDova i mp3 nego sto se moze zamisliti, pritisnem dugme i - ne slusam.

sam pravila "cistku" na racunaru,ali opet ima previse
nekad su ljudi se slikali za rodjenje, maturu, svadbu, u principu to ti i treba. Najvazniji datumi a ne desetine hiljada ukljucujuci svaku macu i kucu na stepenicama.
Shvatio sam da mi neke najbolje "fotke" ostanu u glavi. Mozda tako i treba.
Znam mnoge ljude koji su ostali bez laptopa, bekapa, telefona, nekad na komican nacin. Ja jos uvek stampam fotke.

Jeste prezasicenje, bolje i jeftinije pravljenje je postalo dostupno svima ali i dalje ko ceni ce i da posveti paznju ostali i dalje ne cene i onda ce da ih zagube.

Back