Svi Vi koji sledite put srca...javite se

echinacea:
...Sta ce mi zivot bez tebe dragi
kad drugu ljubav
ne zelim da imam
Sanjam te sanjam
skoro svake noci
samo si ti u srcu mom

Nocas mi srce pati
nocas me dusa boli
Tesko je kad se voli
kad ostanes sam

Jesen je tuzna vec odavno dosla
uzalud cekam uzalud se nadam
O majko moja koliko ga volim
samo je on u srcu mom...

lepa pesmica, možda jedna od mojih omiljenih :wink:

alex@ndra:
ja sam nova na ovom forumu, i relativno sam mlada :D ali ipak sam (baš prošlog leta) sledila svoje srce, a sada se zbog toga žešće kajem,..... :mad:

Pa malena ako neces da sledis svoje srce, koga ces onda. Neko ce se pobrinuti da ti nametne stazu, i ubedicete te da se na njoj osecas ispunjeno i srecno, dok unutar sebi ces osecati prazninu i ocaj. A ako te je tvoje srce dovelo do toga da patis, zanaci bilo je potrebno tako, i kreni nekoliko koraka dalje putem svoga srca, i naicices na lepotu za koju nisi ni mislila da takvo nesto postoji.

Pozdrav!

*Mihal*:
Pa malena ako neces da sledis svoje srce, koga ces onda. Neko ce se pobrinuti da ti nametne stazu, i ubedicete te da se na njoj osecas ispunjeno i srecno, dok unutar sebi ces osecati prazninu i ocaj. A ako te je tvoje srce dovelo do toga da patis, zanaci bilo je potrebno tako, i kreni nekoliko koraka dalje putem svoga srca, i naicices na lepotu za koju nisi ni mislila da takvo nesto postoji.

Pozdrav!

‚‚Zelis istinu? Trazis smisao? -pokloni nekome ljubav...''

Dobro nam došao Ratniče! :)

alex@ndra:
ja sam nova na ovom forumu, i relativno sam mlada :D ali ipak sam (baš prošlog leta) sledila svoje srce, a sada se zbog toga žešće kajem,..... :mad:

‚‚Na putu ratnika žene se ne osećaju važnim...zato što važnost hladi žestinu. Na putu ratnika žene su surove. One ostaju žestoko neosetljive u svim okolnostima, ništa ne traže, a opet su spremne da daju sve od sebe. One žestoko traže znak od duha stvari u formi ljubazne reči, pravog gesta, a kada ga dobiju, izražavaju svoju zahvalnost udvostručavanjem svoje žestine. Na putu ratnika žene ne sude. One žestoko redukuju sebe na nulu da bi slušale, gledale, da bi mogle da osvoje i bile ponizne u svom osvajanju ili da bi bile poražene i postale veće u svom porazu. Na putu ratnika, žene se ne predaju. Mogu biti poražene i hiljadu puta, ali se n i k a d a ne predaju. I iznad svega, n a p u t u r a t n i k a, žene su SLOBODNE.‚‚

Florinda Doner

:)

Oslušni svoje srce..ono se ne kaje...Kaje se tvoj EGO.

Strah je prvi neprijtelj...Pusti,i kada Srce krvari neka krvari...samo budi svedok i nastavi...i sve sto se desava u svetu tonala samo je nauk za sledecdi stepenik ka Nagualu...Nema precica na stazi...Ali Put ljubavi je Jedini jer vodi do Jednote,do Bozanske ljubavi,do Agape, do Hrista...
Pozdrav svima Tragacima,Sanjarima,Ratnicima...i puno Ljubavi za Vas...Verujte mi, svi smo mi Jedno...Pozdrav i Ratnicama svetlosti,najveci za Charobnicu Kali ja...
Vidimo se u cetvrtak u Loli,a u petak i deo subote radimo...zna se gde...Svako je dobrodosao...

"To je bas kako kad bi neko rekao da samo zena moze roditi dete.Muskarac ga ne moze roditi-on to moze samo kroz zenu.Fizicka struktura zene nosi u sebi matericu;fizicka struktura muskarca je bez nje-on moze roditi dete samo kroz zenu.I to isto,samo u obrnutom smislu,vazi i za duhovno rodjenje:zena se moze prosvetliti samo kroz muskarca.Njihove spiritualne energije se razlikuju koliko i fizicke.Zasto je to tako?
I zapamtite da sve to nije pitanje jednakosti i nejednakosti-to je samo pitanje razlicitosti.Zena nije nize bice od muskarca,zato sto ne moze dostici prosvetljenje direktnim putem.Oni su jednostavno razliciti.Dakle,to zaista nije pitanje jednakosti ili nejednakosti,to je samo pitanje razlicitosti,i to je cinjenica.
Zasto je za zenu tesko da dostigne prosvetljenje direktno?I zasto je to za muskarca sasvim moguce?
Postoje samo dva puta koje vode do prosvetljenja:meditacija i ljubav.To jest,Gyana yoga i Bhakti joga-put mudrosti i put predanosti.To su dva osnovna puta do prosvetljenja.
Ljubav zahteva drugog;meditacija moze da se obavlja i u samoci.Muskarac moze dostici kroz meditaciju-i stoga se on moze prosvetliti direktnim putem.On moze biti sam.On JESTE sam duboko dole.Samoca prirodno pripada muskarcu.Za zenu,biti sam je tesko,vrlo tesko,gotovo nemoguce.Celo njeno bice je duboka teznja za ljubavlju,a za ljubav je potreban drugi.Kako mozete voleti ako nikog nema?Ako nema onog drugog,vi mozete da meditirate sami-to nije problem.
Zena,zenska energija,dostize meditativno stanje kroz ljubav;muskarac,muska energija,dosteze ljubav kroz meditaciju."...

ne znam ko je ovo rekao ali slazem se.

muska energija - Volja

zenska energija - Ljubav

Ljubav je zakon, Ljubav pod Voljom.

da se dame ne zbune, govorim o energijama, ne o telima. Svako obe ove energije nosi u sebi u razlicitim rasporedima.

evo i jedan deo iz evandjelja po Tomi :

(114) Šimun Petar im reče: "Neka Marija ode od nas, jer žene nisu dostojne Života." Isus reče: "Evo, ja ću je privući da je učinim muškom, pa da i ona postane Duhom Živim, poput vas muškaraca. Jer svaka žena koja sebe načini muškom ući će u Kraljevstvo nebesko."

To su Osho-ove reči Prijatelju dragi...

Isus reče: ‚‚Evo, ja ću je privući da je učinim muškom, pa da i ona postane Duhom Živim, poput vas muškaraca. Jer svaka žena koja sebe načini muškom ući će u Kraljevstvo nebesko."

Prilozi

• untitled 2.jpg
    untitled 2.jpg
    4,9 KB · Pregleda: 128
Ratnik zna da se jedan andjeo i jedan demon otimaju za ruku koja drzi mach.Demon kaze:"Posustaces.Neces znati koji je pravi trenutak.Plasis se."Andjeo kaze:"Posustaces.Neces znati koji je pravi trenutak.Plasis se."Ratnik je iznenadjen.Obojica su kazali isto.Tada demon nastavlja:"Daj da ti pomognem".I andjeo kaze:"Ja cu ti pomoci".
Tek tada ratnik uvidja razliku.Reci su iste, ali su saveznici razliciti.I zato bira ruku svog andjela.

Ovo je isti onaj voz u koji smo se i mi peli,samo je prebojadisan.Ovi novi putnici to jos ne znaju,sretni su sto putuju nekud u buducnost-ne znaju da se stize opet ovde.Svako nosi u svojoj torbi otrcane ideje i stoseve, i misli da su to dragocenosti koje jos niko nije pronasao.To im je sav prtljag.Vec po tradiciji bacili su daleko od sebe vrece tudjih iskustava koje su im rodjaci i prijatelji tutnuli u sake pred put.A u mrezama za prtljag naslagani su nevidljivi krstovi,svakome po jedan ili vise,ali ne vide se, ne vide ih jos.Kada se bude silazilo nece biti nosaca za njih,svako ce znati koji je njegov.
I uprtice ga.

Zvezdani ratnik brani sebe od drugih.Njegovo oruzje nije tajno:njegov shtit je satkan od ljubavi i njegova aura zraci unutarnjom snagom i poverenjem,a njegov mac je u koricama.Oprastanje je njegov nacin postojanja,vrhunsko umece odbrane.Medjutim,Ratnik ide dalje-on brani i druge od sebeiz trena u tren.Svestan tezine tog zadatka Ratin ne koristi ishitrene rechi,vec dva puta meri,a jedno seche,njegova mudrost je u molitvi,oprastanju ,meditaciji i ljubavi za svu bracu i sestre-koji su sa njim Jedno.

Sledeci put srca sa Oriona elendili dodjahu na Ardu...i preko Numenora do danasnjih dana oni cekahu dan povratka domu svojemu...ovo su zadnji dani jednog elendila,jednog Ratnika koji 7 eona putovashe kao Pustinjak Elendil...veliki jedan ciklus zavrshi,ciklus eonima stvaran...26.jula ne elendilov dan rodjenja pocinje galakticko putovanje i u tom prvom danu Nove godine prestace da postoji elendil...nakom metamorfoze i peshchane Oluje kroz koju prodje Seme 8 dodje dan kada postaje Charobnjak 2...Kalija ehet akane noi,te kuei ekende lo!
Dragi moji ,sada ce nastupiti Doba Kazne i vi cete imati mnogo,prociscenja i mnogi od vas ce biti na velikim iskusenjima-treba izdrzati.
Hrist ce licno pomagati svakoj dusi koja bude radila po njegovim uputstvima.
Treba svakodnevno da meditirate o miru,ljibavi i harmoniji na Zemlji.Molitvom,meditacijom,otvorite srce svoje i budite spremni da chujete ,vidite i dozivite ono sto ne ocekujete ili sto ne zelite,pa cete vecim i cistijim mlazom vode,sa samoga Izvora,zedj svoju da gasite....
Josh nekoliko dana Pustinjak elendil ce biti s vama i okoncati svoju misiju...kada postane zvanicno Charobnjak 2,mozda cete ga poznati ,pod nekim drugim imenom sledeci novu zvezdu vodilju...Put vecno ide,nikad ne prestaje....

elendil:
Sledeci put srca sa Oriona elendili dodjahu na Ardu...i preko Numenora do danasnjih dana oni cekahu dan povratka domu svojemu...ovo su zadnji dani jednog elendila,jednog Ratnika koji 7 eona putovashe kao Pustinjak Elendil...veliki jedan ciklus zavrshi,ciklus eonima stvaran...26.jula ne elendilov dan rodjenja pocinje galakticko putovanje i u tom prvom danu Nove godine prestace da postoji elendil...nakom metamorfoze i peshchane Oluje kroz koju prodje Seme 8 dodje dan kada postaje Charobnjak 2...Kalija ehet akane noi,te kuei ekende lo!
Dragi moji ,sada ce nastupiti Doba Kazne i vi cete imati mnogo,prociscenja i mnogi od vas ce biti na velikim iskusenjima-treba izdrzati.
Hrist ce licno pomagati svakoj dusi koja bude radila po njegovim uputstvima.
Treba svakodnevno da meditirate o miru,ljibavi i harmoniji na Zemlji.Molitvom,meditacijom,otvorite srce svoje i budite spremni da chujete ,vidite i dozivite ono sto ne ocekujete ili sto ne zelite,pa cete vecim i cistijim mlazom vode,sa samoga Izvora,zedj svoju da gasite....
Josh nekoliko dana Pustinjak elendil ce biti s vama i okoncati svoju misiju...kada postane zvanicno Charobnjak 2,mozda cete ga poznati na ovom forumu,pod nekim drugim imenom sledeci novu zvezdu vodilju...
..........................................???...............................................................................................................................................................................................?

ja bih natrag elendila........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

jos Te nema.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Back