Svi sem Ferarija

• Začetnik teme Začetnik teme ikksx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ikksx:
O poslednjoj trci - šta reći.
Ja kao okoreli fan Mečke čestitam Alonsiu i Renou, čestitam i Šumiki što ostade u istom krugu.
No opet Mečka nije ostala bez baksuzluka:Montoja ispade sa 3 mesta, Kimi krenuo sa 13, a ukupan zaostatak na kraju je bio oko 12 sec. pa se pitam šta bi bilo da je krenuo sa 3 mesta :?:
Šta vi mislite?
Poz.
Kada cete prestati da "kvar na motoru" (i to "najsavrsenijeg automobila" :wink: , lose/neodgovarajuce gume, otkinut tocak... tretirate kao "baksuzluk"?! ... Narocito kada se te stvari ponavljaju i ponavljaju...
Kompletnog i dobrog vozaca (da ne kazem sampiona :wink: ) pored toga sto dobro vozi kad je sve u redu - cini jos kojesta...

Nikada, jer to je definicija baksuzluka :roll:
Posle 19 vikenda bez ikakvih problema desi se kvar motora to se zove baksuzluk. :!:

Uostalom, zna se sta bi bilo, Kimi kao prvo ne bi bio treci vec prvi zbog drugacije strategije, i naravno da bi obrisao pod Renoom i ostlaima, debelo zaostalima, po ko zna koji put obilazeci Sumahera za krug!

@smeh

...ma vazi, kao vozaci ne umeju da cuvaju bolid... nije to putnicki auto koga ne treba gaziti, to je pravljeno da se aka do maximuma! Jedino gde zavisi od vozaca su kochnice i gume, na akanje motora on stvarno nema nikakav bitan uticaj. Realno McLaren i Mercedes se blamiraju. Mashine im se previshe ceso kvare, ko da su neki drugorazredni tim.

I josh jednom: trku 3/4 vozi bolid, a 1/4 vozac.

Elementarno neznanje o modernom F1 motoru je kad se kaze da isti moze da se upropasti samostalno od strane vozaca!Vise puta primeceno od strane Ferarijevaca na forumu...Uostalom, Kimi do sada nije sprzio gume nijednom, dok neki visestruki sampioni i kojekakvi soferi jesu...zar ne? :twisted:

RaiKkonen 911:
Elementarno neznanje o modernom F1 motoru je kad se kaze da isti moze da se upropasti samostalno od strane vozaca!Vise puta primeceno od strane Ferarijevaca na forumu...Uostalom, Kimi do sada nije sprzio gume nijednom, dok neki visestruki sampioni i kojekakvi soferi jesu...zar ne? :twisted:
Potpuno si u pravu u tvrdnji da ne znam (skoro) ništa o motorima i mehanici.
Ali, ovo beše tvoj post...
RaiKkonen 911:
Ne, to je West McLaren Mercedes MP4/20, najsavrseniji trkacki automobil svih vremena 8)
Pravi se u najsavrsenijoj gradjevini na planeti.
Prave ga neki od najstrucnijih ljudi na svetu.
Finlandia(inace fenomenalna) je rezervisana za after-party, posle jedne od (mnogih) pobeda, a simbolicno receno, uskoro ce da 'ide' na Johnnie Walker. 8)

Dakle, kako to da motor najsavršenijeg trkačkog automobila svih vremena uopšte otkazuje? Ili se gume uništavaju (jer, automobil čine i točkovi, zar ne?), otpadaju točkovi... ? Tim pre što taj automobil vozi "rođeni šampion".
Dakle, iako, kao što već rekoh, nemam neko znanje o mehanici i motorima (niti me to uopšte zanima - da me zanima znala bih :wink: ), posedujem elementarnu logiku pa vidim da tu nešto ne štima...
I nešto razmišljam koja je to savremena naprava koja ne može da se "upropasti samostalno" bilo da je automobilski motor ili nešto drugo?

Back