Svi programeri pogledajte ovo obavezno

darkster:
Miak:
Stani, bas nikad nisi video igru radjenu u vb-u?! Ja sam prosle godine iz nemacke doneo dva cd-a dobrih igara u vb-u. Necu da preteram, vb JE losiji od mnogih. OK, to IPAK, ne znaci da ne moze da uradi neke stvari koje npr. Delphi moze. A kako je vecina API funkcija potrebnih za game development u vbu uzeta iz c-a, ne moze se reci, ej losiji je, ako se to isto u c-u ceni. Moze se reci sporiji je (za trunku al ajde, nekima to smeta). Ne mogu da se setim u momentu adrese za vb igre, ali ako se setim, oma javljam! :)

Pa jesam li ti rekao da i ja pravim igre u VBu? Mada inace imam obicaj da branim VB, mora se priznati da ipak nije samo "za trunku" sporiji. Ono sto sam ja tvrdio (i dalje tvrdim) to je da su danas procesori toliko brzi da je ta razlika u brzini nebitna. Osim, naravno, za najnovije FPSove koji crpu svaki megaherc iz procesora.

Evo bas sam krenuo da posle one diskusije sa Lord Britishom radim neke uporedne testove na mojoj masini - napravim program koji radi isto u VBu i VC++u. Onda uporedjujem koliko brzo se resava isti problem u oba jezika. Test je jos u pripremnoj fazi, ali kad ga zavrsim uploadovacu rezultate na net. Mislim da ce biti zanimljivo... :) Inace, uploadovacu i .cpp i .vbp/.bas/.frm fajlove.

Mozes li da mi nabrojis neke od tih igara sa tih diskova, da vidim ima li nesto o igrama pravljenim u VBu sto ja ne znam :)

napravi jedan u C# kad si zaludan ...

Back