Svi najvise vole pozoriste..ali u tudjoj kuci...

Pa bas i ne volim one koji mi zagledaju coskove:think:
Ali mi dolaze prijatelji od kojih mogu da trazim da sami skuvaju kafu dok ja ne zavrsim zapoceti posao:zag:Isto se i ja osecam kod njih.
Ali kod bivseg mi nisu bas dolazili prijatelji jer su se njegovi roditelji uvek nacrtali kad god nam neko dodje:besna:
Zato smo radije pozivani od istih da mi dodjemo kod njih.
Trudili smo se da ne dolazimo praznih ruku jer je bilo malo neprijatno da te uvek neko necim posluzuje a pri tom izbegavaju da dodju zbog babe i dede.
To bi obicno bilo tipa:lubenica,kafa,sokic ,sladoled itd...
A vilenili smo svako vece kod nekoga pa tako u krug i uvek smo bili dobro dosli.
Ako nekad negde izostanemo bilo je: Pa gde ste:D
U principu su to bile nase tri porodice ali nekad i vise...:heart:
Taj ritual je obicno leti i napolju u dvoristu;)

ma daj molim te..sto bi neko mislio o skripti?

pa jeco, gde je malo opustencije?

ja nikad nisam u vezi sa skriptama ili bilo kakvim materijalom za faks pravikla neku dramu...dam nekom nesto..on ne vraca..ja trazim...i to je to...i nije mi ni malo neprijatno..ne znam sta tu ima neprijatno..covek zaboravio da ti vrati...i meni se isto to desavalo...

Zvezdanicice draga,to sam samo metaforicno rekla,na konto Torenta...jer on kaye,pa sto ne kazes ljudima...Pa,kako to nekome da kazem,nepristojno je da se sam pozivas i da mi banes u deset sati uvece nepozvan...Nije problem u tome,nego te zamrsene situacije ne znam nekada da resim,jer i ja nekada sam umorna,ne mogu nekada da pijem kafu u 22 h..i onda cim das do znanja da ne moze bas kako oni hoce,odmah se svi nesto dure,umesto da stave prst na celo,pa da se zapitaju,da li bi to njima prijalo,da je obrnuto...Znas,zato me brine,jer ne volim da ulazim u konflikte,a ne mogu lepim da stavim do znanja da mi ne prija i da nije lepo to sto rade..a pritom kada te oni pozovu,sto bude jednom u dve godine,onda vec u 20 h je njima vec kasno..e,to me nervira,sto kaze Dzorzdi,ti dvostruki arsini kod dolazenja i odlazenja...:)

Zvezdanicice draga,to sam samo metaforicno rekla,na konto Torenta...jer on kaye,pa sto ne kazes ljudima...Pa,kako to nekome da kazem,nepristojno je da se sam pozivas i da mi banes u deset sati uvece nepozvan...Nije problem u tome,nego te zamrsene situacije ne znam nekada da resim,jer i ja nekada sam umorna,ne mogu nekada da pijem kafu u 22 h..i onda cim das do znanja da ne moze bas kako oni hoce,odmah se svi nesto dure,umesto da stave prst na celo,pa da se zapitaju,da li bi to njima prijalo,da je obrnuto...Znas,zato me brine,jer ne volim da ulazim u konflikte,a ne mogu lepim da stavim do znanja da mi ne prija i da nije lepo to sto rade..a pritom kada te oni pozovu,sto bude jednom u dve godine,onda vec u 20 h je njima vec kasno..e,to me nervira,sto kaze Dzorzdi,ti dvostruki arsini kod dolazenja i odlazenja...:)

Pa kad nećeš da im kažeš, onda pij kafu u 22h sa iznenadnim gostima, ***.
I ja smatram da je nepristojno upadati ljudima u kuću bez najave, ali očigledno oni to smatraju normalnim, sa druge strane ti im ništa ne govoriš...

I ja smatram da je nepristojno upadati ljudima u kuću bez najave, ali očigledno oni to smatraju normalnim, sa druge strane ti im ništa ne govoriš...

bas tako. mozda oni ne nzjau da tebi to smeta... vidis da ima ljudi koji bas vole kad im svi redom kad god dolaze u posetu...mislim i kod mene se z avreme studija upadolao 24h dnevno u stan...mislim ne bukvalno...zove me neko kaze...evo svracam..ja kazem ajd..ili kaze dolazim nocas...u principu kad ocekujem...
nekad kazem...zaebi foru..ucim, spavam, idem u grad...mislim lepo kazes sta hoces i sta ti smeta...nije vise fora red, pristojnost od 3-5 se ne ide u posete ljudi odmarju dosli s posla...sad su posete ne ide, jer ljudi dolaze sposla u 6-7h..pa nekog treba navatati u kuci..vise nema reda..svako radi onako kako mu odgovara...

Ja češće imam suprotan problem, svi bi, bre, da ja dolazim.
Te "e, dok mi spakujemo dete...", "e, nešto mi auto kašlje, a ti ionako voliš da voziš, meni je to smor..." (mislim, ko je taj idiot što voli da vozi po beogradskom špicu? :roll: ), te "ajde, lakše ti je, ti si jedna, nas je troje"....Sve je to razmaženo, ja da vi kažem :evil:

Pa,nije da necu reci,nego moram to suptilno da saopstim,da ne bude teskih reci,da niko ne bude povredjen,da onako lepo objasnim da shvate..e,sad kako to da izvedem..:( Hvala na savetima svima,divni ste...

bas tako. mozda oni ne nzjau da tebi to smeta... vidis da ima ljudi koji bas vole kad im svi redom kad god dolaze u posetu...mislim i kod mene se z avreme studija upadolao 24h dnevno u stan...mislim ne bukvalno...zove me neko kaze...evo svracam..ja kazem ajd..ili kaze dolazim nocas...u principu kad ocekujem...
nekad kazem...zaebi foru..ucim, spavam, idem u grad...mislim lepo kazes sta hoces i sta ti smeta...nije vise fora red, pristojnost od 3-5 se ne ide u posete ljudi odmarju dosli s posla...sad su posete ne ide, jer ljudi dolaze sposla u 6-7h..pa nekog treba navatati u kuci..vise nema reda..svako radi onako kako mu odgovara...

Mozda si u pravu..Mada po mom nekom osecaju,smatram da je u pitanju i neki da kazem javasluk mali,da ne kazem bezobrazluk...No,svakako da to moram resiti,jer ovako vise ne ide...:)

Pa,nije da necu reci,nego moram to suptilno da saopstim,da ne bude teskih reci,da niko ne bude povredjen,da onako lepo objasnim da shvate..e,sad kako to da izvedem..:( Hvala na savetima svima,divni ste...

kazes "posto ste izuzetno pametni ljudi i uvek shvatate poentu reci cu vam bez uvijanja u celofan; mnogo mi je stalo do naseg druzenja ali u 22 h malo sam umorna pa ne mogu da vam se posvetim onako kako to zelim!":mrgreen:

*** ako se uvrede i ne razumju te ne znam sta ce ti:confused:

Mozda si u pravu..Mada po mom nekom osecaju,smatram da je u pitanju i neki da kazem javasluk mali,da ne kazem bezobrazluk...No,svakako da to moram resiti,jer ovako vise ne ide...:)

pa kad te pozovu u 22 da doju na kafu....ti kazes...e mrtva sam umorna...ajd neki drugi put...
pa kad pozuvu opet ti kazes..idem da se kupam itd...znas guzva...

pa kad pozove treci put ti kazes dosao mi je decko....

i onda ce prestati...

a ti pozovi u neko pristojno vreme i kazi ajd svratite kod mene na kafu..ili evo dolazim na kafu kod vas..itd...zavisi da li ti je uopste stalo do tih osnosa...ili ti nije stalo ni malo...

Jao kod nas se niko ne najavljuje, mi smo kao autobuska 24/7... I navikne se covek na tu guzvu pravo da vam kazem...:mrgreen: Nasi gosti sede na stolu i piju kafu, a pored njih brdo knjiga, ja im lepo kazem da raspreme ispred sebe malo, onda oni malo to poguraju napred i raskomote se...:hahaha: Nikom nista ne smeta, nekad se igraju sa mojim olovkama.. :lol: Jedino baba pizdi i kaze mi kakav je to nacin da ljudi sede u krsu... Pa vidim da im nista ne smeta, uvek dodju opet...:super:

Bre, ko da su ti poslovni partneri od kojih ti lebac zavisi, a ne prijatelji, sa kojima je po definiciji uspostavljena neka normalna komunikacija....valjda.
"Ljudi, ajde da pomerimo sedeljku za petak, mrtva sam umorna"
"Ljudi, ajde da se razilazimo za večeras, sutra se rano ustaje"

Šta tu ima nekog da povredi? Pa još da ti odgovori teškim rečima?

Imam poznanike,koji samo vole da idu negde u goste..nikada nisu kuci maltene..samo negde idu,od prijatelja,do prijatelja...Nikada nikoga ne pozivaju u svoj dom,iako imaju svoj stan.Jednostavno kazu najvise vole samo da idu u goste u goste...ja ne razumem kakvi su to ljudi...Opet drugi slucaj...mamina koleginica neki dan,odrasloj cerki,udatoj zeni sada vec,je bukvalno odrzala "lekciju" kako to ona samo ide u goste,samo odlazi,a nikada nikoga da pozove i da kazem,uzvrati gostoprimstvo...Lepo njoj zena objasnjava telefonom,kao malom detetu:"Ako si vec negde pozivana,i ides,moras i ti nekada pozvati te ljude kod tebe.Nije to lepo tako"...Naravno,niko ne govori o brojanju..u smislu sada si ti na redu da dodjes kod mene,vec o sve "popularnijem"fenomenu samo odlazenja u goste,a nikada o ugoscavanju istih...Sta mislite o takvim ljudima? Jel to bezobrazluk,nekultura,ne zelimo da nama neko vrslja po kuci i diktira nam vreme poseta,nesto trece? Da li nekako gledate da to bude umereno,otprilike ujednaceno i odlazenje i njihovo dolazenje ili ne obracate paznju na to?
Pa,da cujemo sta kazete...:)
ja imam neke koji nikad nece da dodju kod nas
mogu ti recida je i to uvredljivo,bar ja tako dozivljavam pa smo ih prilicno iskulirali
cujemo se fonom oni zovu aj dodjite
mi dodjemo
sledeci put mi zovemo,oni kao imaju nesto
posle opet zovu aj dodjite
mi opet dodjemo
medjutim nikako da se odluce da dodju kod nas
jjednom u sto godina
e pa zaje8i foru

Bre, ko da su ti poslovni partneri od kojih ti lebac zavisi, a ne prijatelji, sa kojima je po definiciji uspostavljena neka normalna komunikacija....valjda.
"Ljudi, ajde da pomerimo sedeljku za petak, mrtva sam umorna"
"Ljudi, ajde da se razilazimo za večeras, sutra se rano ustaje"

Šta tu ima nekog da povredi? Pa još da ti odgovori teškim rečima?

Ja ovako nešto ne mogu da kažem. Oči mi se sklapaju dok oni sede, ali ne mogu nikog da oteram iz kuće.:confused:

Ne znam, ne brojim, niti smo tipovi koji stalno idu u goste, a da ne zovu, niti obrnuto.... negde smo u sredini.... podjednako volim i da idem u goste i da mi dolaze....
sta mislim o ljudima koji idu kod drugih a nikad ne zovu kod sebe?
To mi je bez veze, i pretpostavljam da imaju neki razlog
Nemam takve ljude u okruzenju, pa se i ne bavim time

Back