Свевлад, српски жупан готског порекла

Ne, ja ne prekrajam izvor. Treba tumaciti istorijske dogadjaje po cinjenicama i dosljednosti.
DAI kaze da su Avari (Slaveni) zavladali Dalmacijom i da je vodja Avara Atila. Dakle period pada Dalmacije po DAI je od dolaska Huna 395. godine do smrti Atile 453. godine.
Po Amijanu i Jordanesu Dalmacija je pala 395. godine otprilike.
Oba datuma su prije 495. u KS, i za KS znamo da postoje unutrasnje nedosljednosti tako da znamo da se ne mozemo pouzdati na datiranje u KS koje je bazirano na spomenu papa i biskupa. Dakle gdje pise u vrijeme Gelazija, to ne pije vode, nije u skladu sa istorijskim cinjenicama. Isto kao sto kada pise Svetoplek u vrijeme pape Stefana V (870. godina) je 10 generacija prije upada Franaka u Istru (800. godine.) Takvo datiranje u KS ne pije vode, nije u skladu sa rodoslovom i sa istorijskim cinjenicama. To je ocigledno i na to ne treba trositi vrijeme. Ja mislim da ovo nisam ni spomenuo na temi Srbi i Hrvati u Dalmaciji jer nije vrijedno pomena, ocigledna je greska autora u datiranju. Treba pratiti rodoslovov.

Tvoje su vrlo konfuzne objave odlični primer koji pokazuje zašto se ne može baš svako baviti istorijom, te koliko formalno obrazovanje može biti od značaja, uključiv i taj Filozofski fakultet koji toliko napljuva.

Tvoje su vrlo konfuzne objave odlični primer koji pokazuje zašto se ne može baš svako baviti istorijom, te koliko formalno obrazovanje može biti od značaja, uključiv i taj Filozofski fakultet koji toliko napljuva.

Pa vi nemate formalno obavrozovanje na FF. Ne znate citati, i ne znate govoriti istinu.
Vi ste dali doktorsku diplomu Tiboru Zivkovicu i obraazovali ga u kriminalca, koji kaze da ne postoje Avari.

Pa vi nemate formalno obavrozovanje na FF. Ne znate citati, i ne znate govoriti istinu.
Vi ste dali doktorsku diplomu Tiboru Zivkovicu i obraazovali ga u kriminalca, koji kaze da ne postoje Avari.

Ne kaže nigde da ne postoje Avari, ali zato ti Hune krstiš Avarima, iako nema čoveka na planeti koji bi uopšte suflirao da su se Avari u Panoniju do selili pre druge polovine VI stoleća.

Ne kaže nigde da ne postoje Avari, ali zato ti Hune krstiš Avarima, iako nema čoveka na planeti koji bi uopšte suflirao da su se Avari u Panoniju do selili pre druge polovine VI stoleća.

Covjece! Kako ja krstim? To ti romejski car Konstantin VII kaze!! To pise u DAI!

Amijan (ocevidac): Pad rimskog carstva kod nas se dogadja kad prodiru Huni, oko 375-395. g.n.e. Bitka kod Vrba i kasnije.
Jordanes (150 god kasnije): Pad rimskog carstva kod nas se dogadja kada prodiru Huni, oko 395. g.n.e. Vodja Huna oko 430. g.n.e. je Atila.
Kons.VII (550 godina kasnije): Pad rimskog carstva u Dalmaciji se dogadja kada prodiru Avari. Vodja Avara je Atila.

Poslednja izmena:
Covjece! Kako ja krstim? To ti romejski car Konstantin VII kaze!! To pise u DAI!

Amijan (ocevidac): Pad rimskog carstva kod nas se dogadja kad prodiru Huni, oko 375-395. g.n.e. Bitka kod Vrba i kasnije.
Jordanes (150 god kasnije): Pad rimskog carstva kod nas se dogadja kada prodiru Huni, oko 395. g.n.e. Vodja Huna oko 430. g.n.e. je Atila.
Kons.VII (550 godina kasnije): Pad rimskog carstva u Dalmaciji se dogadja kada prodiru Avari. Vodja Avara je Atila.

Одустајем.

Back