Dikan
Domaćin
- Poruka
- 4.849
slovenski hram je suma, planina, brdo, livada....
Postoje arheološki ostaci slovenskih hramova, čak i očuvanih figura slovenskih bogova.
Ali ne na Balkanu.
Već u istočnoj Nemačkoj, Poljskoj, Ukrajini, Rusiji
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
slovenski hram je suma, planina, brdo, livada....
samo, ne bih to nazvao hramovima....pre nekakvim obrednim mestima....
[[Darko_91]] :au pa vi nam otkriste celu atlantidu na politiki?
[[Darko_91]] :Derer pa nece ona!![]()
[[Darko_91]] :@faustinjo gde da krenem?
Imali su Stari Sloveni svoju prirodu i mi smo kao narod veoma povezani sa prirodom.
Svetilista Starih Slovena njihovi hramovi za Bogove su bila mesta ;sveta mesta
Postoje dokazi!
Osim toga tome nas i istorija uci?
Zaboravljeni koreni!
Po dolasku hriscanstva mnogao svetilista Starih Slovena su bila spaljena i unistena
na njihovom mestu su dizani Hriscanski harmovi..
Jedno od najpoznatijih i, verovatno, jedno od poslednjih većih živih slovenskih paganskih svetilišta bilo je posvećeno bogu Svetovitu na ostrvu Rujan (Rigen). Uništili su ga i njegove pokolenjima skupljane dragocenosti opljačkali Danci 1168. godine pošto su opsadom zauzeli, a zatim i zapalili grad Arkonu
Time je proces pokrstavanja zapadnih Slovena prakticno zavrsen!
Poređenja radi, iste godine (1168) kada je na slovenskom severu srušeno poslednje slovensko pagansko svetilište, na slovenskom jugu, koji je Vizantija hristijanizovala nekoliko vekova ranije, počela je vladavina Stefana Nemanje, rodonačelnika srpske dinastije Nemanjića. Već samo nekoliko decenija kasnije (tačnije 1219) Srpska pravoslavna crkva imala je i autokefalnost i prvog arhiepiskopa Savu (Nemanjića), docnije Svetog Savu.
Smatra se da su Sloveni bili veoma inteligentan narod koji je pod okupacijom Hriscanstva
uspeo da ocuva svoja verovanja i tradiciju.
Posebno se izdvaja Srpski narod kao veliki cuvar duhovne riznice starih Slovena!8-)
Ako je zaista, Gospod Bog stvorio svet kao što je opisano u biblijskoj knjizi Postanja, šta je radio pre nego što je stvorio svet? I kako se manifestovalo njegovo sveznanje i svemoć u (beskonačnom!) vremenu pre nego što je stvorio svet?
Ovo sam našao na jednom mestu i baš me zanima šta će "političari" reći na ovo?