to sa čerečenjem moštiju je za mene primitivizam i divljaštvo...neka puste ljude da njihovi ostaci počivaju u miru i u jednom komadu....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
to sa čerečenjem moštiju je za mene primitivizam i divljaštvo...neka puste ljude da njihovi ostaci počivaju u miru i u jednom komadu....
Bože svašta.. Pa ljudi svoje organe doniraju, jel to divljaštvo?to sa čerečenjem moštiju je za mene primitivizam i divljaštvo...neka puste ljude da njihovi ostaci počivaju u miru i u jednom komadu....
jel svetitelj potpisao pre smrti da je donor delova tela?Bože svašta.. Pa ljudi svoje organe doniraju, jel to divljaštvo?
On je i telo i dušu poklonio svima. Kome da potpiše?jel svetitelj potpisao pre smrti da je donor delova tela?![]()
zar zaista veruješ da deo tela nekog preminulog ima čudesnu moć? to je sujeverje...zamisli da su Isusa tako očerupali po smrti pa on vaskrsao a fale mu tri prsta na levoj i četiri na desnoj ruci....uzeli sledbenici jer je telo i dušu poklonio njima......prosto da čovek ne poželi da bude svetitelj...On je i telo i dušu poklonio svima. Kome da potpiše?
priča se da je tvoja baka bila svetiteljka...da organizujemo otvaranje groba i uzmemo par prstiju sa ruku i nogu...nadam se da nemaš ništa protiv...a i tvoja baka kad vaskrsne u telu kako hrišćani veruju valjda joj neće smetati nedostatak takvih sitnica kao što su prsti....On je i telo i dušu poklonio svima. Kome da potpiše?
Ne znam sta byde.sa ovima sto su joj sekli prste.priča se da je tvoja baka bila svetiteljka...da organizujemo otvaranje groba i uzmemo par prstiju sa ruku i nogu...nadam se da nemaš ništa protiv...a i tvoja baka kad vaskrsne u telu kako hrišćani veruju valjda joj neće smetati nedostatak takvih sitnica kao što su prsti....
da im nisam u koži...sakate telo koje je hram Božji.... namerno sam uzeo primer bake.... i svetitelji su nečije deke i bake i stričevi i strine i ujke i ujne...nisu objekti niti trofeji iz lova koji mogu da se dele....Ne znam sta byde.sa ovima sto su joj sekli prste.
Da, ja verujem da svete mošti mogu da leče ljude. I ti to možeš da nazoveš sujeverjem.zar zaista veruješ da deo tela nekog preminulog ima čudesnu moć? to je sujeverje...zamisli da su Isusa tako očerupali po smrti pa on vaskrsao a fale mu tri prsta na levoj i četiri na desnoj ruci....uzeli sledbenici jer je telo i dušu poklonio njima......prosto da čovek ne poželi da bude svetitelj...
vezanost, vezanost.. ja i moje...da im nisam u koži...sakate telo koje je hram Božji.... namerno sam uzeo primer bake.... i svetitelji su nečije deke i bake i stričevi i strine i ujke i ujne...nisu objekti niti trofeji iz lova koji mogu da se dele....
ja ne verujem u vaskrsenje naročito ne u vaskrsenje tela...ali ako veruješ u taj koncept onda se seti da je Toma pitao Isusa da opipa rupe od klinova i tek posle toga je poverovao...da li misliš da je Isus varao Tomu tom prilikom?...ako je Isus bio prvenac vaskrsenja kako je Pavle verovao onda i ostali vaskrsavaju sa nedostacima tela kao Isus...Da, ja verujem da svete mošti mogu da leče ljude. I ti to možeš da nazoveš sujeverjem.
Meni ne smeta.
Zašto bi nekome ko je vaskrsao, a nisu mu sve kosti na jednom mestu, bio faličan za
neke kosti? Šta je sa onima čije su se kosti davno razgradile? Koliko je samo ljudi
stradalo u takvim nesrećama da su samo delimično pokopani njihovi ostaci. Oni što
su organe donirali, vaskrsnuće bez organa?I uopšte, meni je ta zombi ideja smešnija
od bilo kakvog sujeverja.
Svetitelj ne može biti neko ko je sebičan, niti vezan za materijalno. Tako da se ne
sekrišaš da su oni oštećeni time što mogu ljudima da pomažu.
Isus je vaskrsao u telu. Verujem da će svako od nas, u svoje vreme, vaskrsnutija ne verujem u vaskrsenje naročito ne u vaskrsenje tela...ali ako veruješ u taj koncept onda se seti da je Toma pitao Isusa da opipa rupe od klinova i tek posle toga je poverovao...da li misliš da je Isus varao Tomu tom prilikom?...ako je Isus bio prvenac vaskrsenja kako je Pavle verovao onda i ostali vaskrsavaju sa nedostacima tela kao Isus...
Vaskrslo telo jeste duhovno ali to nije novi plot vec obnovljeno preobrazeno duhovno telo.Izmenheno ne u supstanciji vec u svim stanju.Isus je vaskrsao u telu. Verujem da će svako od nas, u svoje vreme, vaskrsnuti
u telu. Ne tako što će nekakvom silom da se prizovu svi oni isti atomi koji su
nekada sačinjavali neko telo koje je postojalo pre sto ili hiljadu godina. Ta ideja
je urnebesno smešna, čak i ako ne uzmeš u obzir to da Njutnovi atomi ne
postoje kao takvi. Nauka davno otišla dalje.
Nejasna sam, al ne znam ni odakle bih krenula da objašnjavam..
suludo ali ta vera u materjalno vaskrsenje je jedan od temelja hrišćanstva kao vere.....Ta materijalistička ideja je samo suluda. Zamisli sve ljude koji su živeli na ovoj
planeti do sada. Da bi se oni sada svi odjednom ponovo sastavili, odakle bi sva
ta materija došla? Gde bi oni na ovu planetu stali?
To nije tačno. Samo deo hrišćana veruje na taj način. Oni koji imaju materijalističkisuludo ali ta vera u materjalno vaskrsenje je jedan od temelja hrišćanstva kao vere.....
jel to važi i za Isusovo vaskrslo telo?Vaskrslo telo jeste duhovno ali to nije novi plot vec obnovljeno preobrazeno duhovno telo.Izmenheno ne u supstanciji vec u svim stanju.
Kako su izgledala tela adama i eve pre pada.E tako bude.suludo ali ta vera u materjalno vaskrsenje je jedan od temelja hrišćanstva kao vere.....
Pa da.Jel.poleteo ko.ptuca jel.prolazio kroz zidove ko fantom a bio materijalan.Nije bio duhjel to važi i za Isusovo vaskrslo telo?
ako je Isus bio prvi vaskrsli a očekivalo se da posle njega kreće apokalipsa i sveopšte vaskrsenje onda je način na koji je Isus vaskrsao isto i način na koji se očekivalo da ostali vaskrsnu...Isusovo telo nije ostalo u grobu nego je ustao sa svojim materjalnim telom koje je imalo i rupe od klinova koje je Toma opipao...ne znam šta je Jasno nejasno?To nije tačno. Samo deo hrišćana veruje na taj način. Oni koji imaju materijalistički
pogled na svet.
Meni je sve jasno. Jedino ne znam kako tebi da objasnim.ako je Isus bio prvi vaskrsli a očekivalo se da posle njega kreće apokalipsa i sveopšte vaskrsenje onda je način na koji je Isus vaskrsao isto i način na koji se očekivalo da ostali vaskrsnu...Isusovo telo nije ostalo u grobu nego je ustao sa svojim materjalnim telom koje je imalo i rupe od klinova koje je Toma opipao...ne znam šta je Jasno nejasno?
i meni je sve jasno..nego je moje jasno tebi nejasno a tvoje jasno meni nejasnoMeni je sve jasno. Jedino ne znam kako tebi da objasnim.
A ni razloga da ti objašnjavam nemam, jer ti u to ne veruješ.
Ti na Bibliju gledaš isto kao i oni koji je tumače materijalistički. Jedina razlika je u tomei meni je sve jasno..nego je moje jasno tebi nejasno a tvoje jasno meni nejasno![]()
Проблем са нама у Србији што смо стално навикли на нешто тајно и да су тајне архиве боље од јавних.Ti na Bibliju gledaš isto kao i oni koji je tumače materijalistički. Jedina razlika je u tome
što oni veruju da je tako, a ti ne veruješ.
I ima delova koje razumeš. Nažalost ti spisi nisu kanonizovani..![]()
Па долази до преображаја материје. Свети оци имају занимљива тумачења, рецимо неки сматрају да ће човек у васкрслом телу имати оно првобитно тело Адама и Еве. Не у смислу враћања на почетак (јер тако нешто не постоји у хришћанству) већ новог почетка, тј. нове и трајне заједнице са Богом у вечност. Или не, зависи како за кога. Углавном васкрсење значи преображај, па то је барем јасно и Христос је после васкрсења пролазио кроз зидове.To nije tačno. Samo deo hrišćana veruje na taj način. Oni koji imaju materijalistički
pogled na svet.
Давно је један свештеник рекао да ако бираш веронауку (парафразирам) онда си малтене мастан и сељак, а ако бираш грађанско онда си малтене господин.usmereno protiv crkve a pojma nemaju kako je zaista izgledao