SVESNOST ! ! !

Svesnost , rec koja je deformisana i izoblicena , kao i vecina reci i ucenja koja usmeravaju coveka na pravac budjenja - podizanja svesti .

Vecina ljudi koji "teze ka svesnosti" nisu "svesni" ka cemu teze . Vecina ljudi teze ka "nekoj svesnosti" , koja ce doneti olaksanje u njihov svet - zivot . "KADA DOSEGNEM "TU SVESNOST" SVE CE MI BITI KRISTALNO JASNO I NECU VISE IMATI PROBLEMA I MUKA" . Ustvari vi hocete da "dostizanjem svesnosti" donesete olaksanje u vas lazno (iluzorni) svet - zivot .

Vratimo se na pocetak !

Svesnost !!!

Pogledajte fundamentalno znacenje reci "svesnost" . Suprotno od reci "svestan" je rec "nesvestan" . U nesvesnom stanju covek spava ili je u nesvesti ili u komi , ... Kada iz nesvesnog stanja covek predje u svesno kaze se da je "dosao svesti" , da se probudio . Trenutno , covecanstvo je nesvesno - spava . Covek je nesvestan - spava !

Sta to znaci ?!

Jednostavno , to znaci da covek nije svestan da spava ! Zivi i radi , donosi odluke na osnovu ubedjenja i stavova , koje su mu nametnuli (a on ih prihvatio) : roditelji , ucitelji , poznanici , prijatelji , mediji , ... Zivi , radi , donosi odluke na osnovu tih ubedjenja i stavova , A DA TOGA NIJE SVESTAN ! Covek nije svestan da spava - da zivi san !

Podizanje svesti ili svesnost je gubljenje ubedjenja i stavova , skidanje naslaga ubedjenja i stavova !

Samo tako covek moze "ziveti" ono sto u stvari on i jeste - CISTO ISPOLJAVANJE LJUBAVI !!! Samo tako covek moze "videti" i sve ostalo , onakvo kakvo zaista i jeste - cisto ispoljavanje ljubavi ! (ili boga , ako vas to nece zbuniti)

Mnogi ljudi koji su ukazivali na pravac budjenja i podizanja svesti su to izrazavali recima : "samo shvatajuci ono sto nisi - mozes biti ono sto jesi" !

Jos nesto !!!

U ovom nasem svetu (nasim culima percepiranom svetu) , covek je jedini koji to moze ! Jedini kome je dat (poklonjen) UM , pomocu kojeg moze doci do svesti o sebi i svemu ostalom , onakvom kakvo zaista i jeste .

U jednoj knjizi to se kaze : " biti u svetu , a ne od sveta " !!!

(ovaj tekst nije odlomak iz knjige)

autor

Svjesnost ima svoje granice.
Granice su joj u širini spoznaje. A spoznaja se skuplja oko Centra i sabira u memoriji Raz-UM-a. Zato i postoje nivoi Svjesnosti, hijerarhija; oni čiji Centar je daleko iznad površnog, dakle iznad nivoa situacije, su na 'Višem' nivou Svjesnosti jer radius (poluprečnik) njihovog 'pogleda postaje duži a s tim i širina spoznaja ŠIRA. Onaj koji 'život' gleda iz tačke u kojoj se situacija odvija...ne vidi ništa do situaciju...

Međutim, za zliku od Svjesnosti, koja svoje spoznaje sakuplja oko Centra (oko jednog Ja), SVIJEST je Centar u kojemu sva ZNANJA o SEBI JESU. Dakle, postoji očita razlika a razlika je u centriranju.

KO ili šta se tu centrira?

Duh ili Biće KOJE JESMO se centrira u aspekte Sebe-postojanja.

Stoga, kada je centrirano u apsolutu, onda se Duh doživljava kao SVIJEST, tj, tad SVE JESTE...u NJEMU, Centar je podjednako usmjeren na sva Znanja o Sebi koja JESU...zato i jeste apsolut.

Kada je Centar usmjeren na jedno izdvojeno Znanje o Sebi (jedno Ja) iz i 'izvan' apsoluta...tada Duh stvara Svjesnost o Sebi kroz ODNOSE izabranih Znanja o Sebi sa tim jednim inicijalnim, Ja. Ja se doživljava kao Svjesnost upravo tim centriranjem Duha u Njemu.

.
.
.

Svjesnost i Svjesno Biće nije jedno te isto.
Svjesnost o situaciji nije ista kao i Svjesnost o Sebi-postojanju ili Sebi KOJI JESI.
Svjestan čovjek u projektovanom svijetu i Svjesno Biće, koje i svijet i čovjeka projektuje, nije isto.

Stoga, nije 'čovjek' taj koji sanja misleći da živi već to Biće u njemu sanja dok spava.
Dok Biće spava i sanja da je čovjek, 'čovjek' tad (ono) misli da je on, onaj iz sna, onaj koji jeste 'Svjestan'...

.

Napomenuo si 'BOG-a'...i čisto ispoljavanje Ljubavi...jeste, da, Ljubav je princip koji omogućava bitisanje apsoluta kao JEDNOG ili pak stvaranje Svjesnosti o Sebi kroz postajuće ODNOSE individualnih Znanja o Sebi izvan (uistinu još uvijek unutar) apsoluta.

'BOG' je kažu Ljubav...a opet, 'BOG' je kažu SVE...a opet-opet, kažu 'BOG' nije 'Đavo', jer 'Đavo' se, navodno, odvojio od 'BOG-a'...konfuzno, konfuzno...

Ako je 'BOG SVE onda 'BOG' jeste ' i 'Đavo'...'BOG' jeste i 'mržnja'...
...a šta je to onda Ljubav, šta je to ispoljavanje 'čiste ljubavi'?

Da li to znači da je mržnja možda 'prljava ljubav''?

Ti kao otkrio toplu vodu? Što se tiče svjesnosti glavna odlika mozga primata, pa i čovjeka (i mnogih drugih životinjskih vrsta) je učenje. A uči se najviše (preko 70%) od drugih. To je prosto nasleđe evolucije. I sad treba neko da nas prosvijetli kako je funkcija mozga nešto sasvim deseto.

JA KOJI JESAM;bt203821:
Svjesnost ima svoje granice.
Granice su joj u širini spoznaje. A spoznaja se skuplja oko Centra i sabira u memoriji Raz-UM-a. Zato i postoje nivoi Svjesnosti, hijerarhija; oni čiji Centar je daleko iznad površnog, dakle iznad nivoa situacije, su na 'Višem' nivou Svjesnosti jer radius (poluprečnik) njihovog 'pogleda postaje duži a s tim i širina spoznaja ŠIRA. Onaj koji 'život' gleda iz tačke u kojoj se situacija odvija...ne vidi ništa do situaciju...

Međutim, za zliku od Svjesnosti, koja svoje spoznaje sakuplja oko Centra (oko jednog Ja), SVIJEST je Centar u kojemu sva ZNANJA o SEBI JESU. Dakle, postoji očita razlika a razlika je u centriranju.

KO ili šta se tu centrira?

Duh ili Biće KOJE JESMO se centrira u aspekte Sebe-postojanja.

Stoga, kada je centrirano u apsolutu, onda se Duh doživljava kao SVIJEST, tj, tad SVE JESTE...u NJEMU, Centar je podjednako usmjeren na sva Znanja o Sebi koja JESU...zato i jeste apsolut.

Kada je Centar usmjeren na jedno izdvojeno Znanje o Sebi (jedno Ja) iz i 'izvan' apsoluta...tada Duh stvara Svjesnost o Sebi kroz ODNOSE izabranih Znanja o Sebi sa tim jednim inicijalnim, Ja. Ja se doživljava kao Svjesnost upravo tim centriranjem Duha u Njemu.

.
.
.

Svjesnost i Svjesno Biće nije jedno te isto.
Svjesnost o situaciji nije ista kao i Svjesnost o Sebi-postojanju ili Sebi KOJI JESI.
Svjestan čovjek u projektovanom svijetu i Svjesno Biće, koje i svijet i čovjeka projektuje, nije isto.

Stoga, nije 'čovjek' taj koji sanja misleći da živi već to Biće u njemu sanja dok spava.
Dok Biće spava i sanja da je čovjek, 'čovjek' tad (ono) misli da je on, onaj iz sna, onaj koji jeste 'Svjestan'...

.

Napomenuo si 'BOG-a'...i čisto ispoljavanje Ljubavi...jeste, da, Ljubav je princip koji omogućava bitisanje apsoluta kao JEDNOG ili pak stvaranje Svjesnosti o Sebi kroz postajuće ODNOSE individualnih Znanja o Sebi izvan (uistinu još uvijek unutar) apsoluta.

'BOG' je kažu Ljubav...a opet, 'BOG' je kažu SVE...a opet-opet, kažu 'BOG' nije 'Đavo', jer 'Đavo' se, navodno, odvojio od 'BOG-a'...konfuzno, konfuzno...

Ako je 'BOG SVE onda 'BOG' jeste ' i 'Đavo'...'BOG' jeste i 'mržnja'...
...a šta je to onda Ljubav, šta je to ispoljavanje 'čiste ljubavi'?

Da li to znači da je mržnja možda 'prljava ljubav''?

Spominjes "djavo" - nepostoji (to je metafora za nesto sasvim drugo) !
Spominjes "bog" i "ljubav" - to dvoje je jedno te isto !
"mrznja" - nije "bogom dana" - to je vestacka tvorevina , u sustini ona ne postoji , to je samo nase reagovanje na nesto sto je u totalnoj suprotnosti sa nasim ubedjenjima i stavovima ( to je ono sto pretstavlja pretnju tim ubedjenjima i stavovima , jer "obican covek" samo njih i ima ali nije ih svestan)
"Ispoljavanje ljubavi" - je u fundamentalnom smislu , ispoljavanje stvaranja , ispoljavanje svega , samo sto mora postojati neko ko "misli" - ko stvara . I mi sami smo ispoljavanje ljubavi , neko nas je stvorio - osmislio ...
ili smo nastali od majmuna , a majmun od ... a ... od ... , a amebu je neko morao da osmisli ...
Izvini za ovu salu na kraju , dobronamerna je ...
pozzz

"...Vjeruj u ljubav u dobru i zlu..."Ljubav=Bog=Dobrota...
Ne znam samo ko je stvorio onog što pravi pizdarije...Bog inače nema veze s takvima...
Čitajte deco Lešćaka Kolakovskog-zamislite-Poljaka ...
A o" nedokučivim putevima" i komšija Pera govorio ženi kad je izgubio platu na klađenju: "ne
možeš ti to da shvatiš"...:hahaha:

bobstananic;bt203925:
Spominjes "djavo" - nepostoji (to je metafora za nesto sasvim drugo) !
Spominjes "bog" i "ljubav" - to dvoje je jedno te isto !

'Đavo' nije nikakva vještačka tvorevina. 'Đavo' je personifikacija ISKRIVLJENOG PRINCIPA stvaranja kroz Ljubav, principa projekcije.

Izvini...ali 'BOG' i LJUBAV nisu isto.

'BOG' je, u jednu ruku koncept Raz-Uma za nešto što JESTE a 'Ljubav' je koncept za PRINCIP BEZUSLOVNOG DAVANJA.

'BOG' je koncept sveobuhvatnosti postojanja...što će reći SVIJEST+ Svjesnost ili u drugim riiječima SUŠTINA + Iskustvo...ili pak ŽIVOT + Životno Iskustvo.

'LJUBAV' je koncept za PRINCIP kroz koji se apsolut-suština održava nepromjenjivim-om, a takođe je isti PRINCIP kroz koji sva Iskustva postaju i nestaju neoštećujući apsolut. O tom potom.
.
.
.

PS

Ako bolje pročitaš...ono 'đavo' naglašavam navodnicima...kao uostalom i ono 'BOG'. I jedno i drugo su koncepti stvoreni u našem Raz-Umu.
:)

bobstananic;bt203925:
"mrznja" - nije "bogom dana" - to je vestacka tvorevina , u sustini ona ne postoji , to je samo nase reagovanje na nesto sto je u totalnoj suprotnosti sa nasim ubedjenjima i stavovima ( to je ono sto pretstavlja pretnju tim ubedjenjima i stavovima , jer "obican covek" samo njih i ima ali nije ih svestan)
"Ispoljavanje ljubavi" - je u fundamentalnom smislu , ispoljavanje stvaranja , ispoljavanje svega , samo sto mora postojati neko ko "misli" - ko stvara . I mi sami smo ispoljavanje ljubavi , neko nas je stvorio - osmislio ...

'Mržnja' kao i bilo koja manifestacija iskustva je takođe ispoljavanje STVARALAŠTA jednog ISTOG Bića...koga drugog do Duha ili Bića KOJE JESMO. Međutim, kada se Duh poistovijeti sa sopstvenom kreacijom on gubi moć održanja razumijevanja principa po kojem stvara. Poistovjećujući se sa kreacijom Kreator sužava svoje polje Svjesnosti na situaciju i iz nje onda stvara logičke zaključke (sudove) o tome kako treba da se ponaša prema okolini. Tad više ne vidi da je i njegov Centar Svjesnosti i njegova okolina JEDNO. U takvoj Svjesnosti Duh je NE-Svjestan Sebe, svoje istinske prirode. Bivajući NE-Svjestan Sebe osjeća se usamljenim, izolovanim, podređenim okolini koja je 'VEĆA' od njega...itd.

'Mržnja' stoga, kao uostalom i svaka negativnost je posledica zatvaranja unutar entiteta (kreacije).

Reakcija je posledica tog zatvaranja. Duh se dakle zatvorio u Raz-UM-Tijelo entitet i odvojio se od ostatka kreacije koju sad doživljava kao nešto izvan Sebe, spolja. Reakcija je dakle, proces NE-Svjesnog stvaranja akcije bazirane na informaciji koja dolazi 'SPOLJA'.

Akcija je istinska, Svjesna kreacija.

Poslednja izmena:
JA KOJI JESAM;bt204014:
'Đavo' nije nikakva vještačka tvorevina. 'Đavo' je personifikacija ISKRIVLJENOG PRINCIPA stvaranja kroz Ljubav, principa projekcije.

Izvini...ali 'BOG' i LJUBAV nisu isto.

'BOG' je, u jednu ruku koncept Raz-Uma za nešto što JESTE a 'Ljubav' je koncept za PRINCIP BEZUSLOVNOG DAVANJA.

'BOG' je koncept sveobuhvatnosti postojanja...što će reći SVIJEST+ Svjesnost ili u drugim riiječima SUŠTINA + Iskustvo...ili pak ŽIVOT + Životno Iskustvo.

'LJUBAV' je koncept za PRINCIP kroz koji se apsolut-suština održava nepromjenjivim-om, a takođe je isti PRINCIP kroz koji sva Iskustva postaju i nestaju neoštećujući apsolut. O tom potom.
.
.
.

PS

Ako bolje pročitaš...ono 'đavo' naglašavam navodnicima...kao uostalom i ono 'BOG'. I jedno i drugo su koncepti stvoreni u našem Raz-Umu.
:)

'Mržnja' kao i bilo koja manifestacija iskustva je takođe ispoljavanje STVARALAŠTA jednog ISTOG Bića...koga drugog do Duha ili Bića KOJE JESMO. Međutim, kada se Duh poistovijeti sa sopstvenom kreacijom on gubi moć održanja razumijevanja principa po kojem stvara. Poistovjećujući se sa kreacijom Kreator sužava svoje polje Svjesnosti na situaciju i iz nje onda stvara logičke zaključke (sudove) o tome kako treba da se ponaša prema okolini. Tad više ne vidi da je i njegov Centar Svjesnosti i njegova okolina JEDNO. U takvoj Svjesnosti Duh je NE-Svjestan Sebe, svoje istinske prirode. Bivajući NE-Svjestan Sebe osjeća se usamljenim, izolovanim, podređenim okolini koja je 'VEĆA' od njega...itd.

'Mržnja' stoga, kao uostalom i svaka negativnost je posledica zatvaranja unutar entiteta (kreacije).

Reakcija je posledica tog zatvaranja. Duh se dakle zatvorio u Raz-UM-Tijelo entitet i odvojio se od ostatka kreacije koju sad doživljava kao nešto izvan Sebe, spolja. Reakcija je dakle, proces NE-Svjesnog stvaranja akcije bazirane na informaciji koja dolazi 'SPOLJA'.

Akcija je istinska, Svjesna kreacija.

Mislim da gresis , duh nije i nemoze da se odvoji od nicega , moze samo da bude zartrpan naslagama ubedjenja i stavova , tako da Um nije svestan njega !

Sto se tice bog-ljubav , za mene je to jedno isto , samo sto boga nevolim da zovem bog zato sto ta rec nosi jako veliku energiju koju su joj ljudi "natovarili" - (kao nekog dedu koji sedi i ceka da sudi) .

Bog - ljubav je sve ! I cak fundamentalna svesnost , koje mi nismo i nemozemo biti nikad svesni i koju nismo i nemozemo nikad razumeti !
Metaforizki receno - kako bakterija u zeludcu , moze biti svesna celog organizma ?!

Back