Svesna udaja/ženidba za pogrešnu osobu

RaniMraz

Zainteresovan član
Poruka
431
Pitanje je jednostavno - zbog čega ljudi to rade?
Sad baš nešto razmišljam o tome i nije mi jasno zbog čega se neki ljudi svesno upuštaju u brak sa pogrešnom osobom - mada kraj sebe imaju i pravu.

Evo par primera :
Moj svekar je nakon prvog razvoda bio u vezi sa ženom koja mu je bila desna ruka na poslu i sa kojom je godinama privatno, dok se nisu upustili u vezu, bio najbolji prijtelj. Svekrova porodica, sestra i majka, su totalno podržavale tu vezu kao i moj muž koji je tada bio klinac. Ta žena je krajnje normalna i pristojna, obrazovana je, dobro izgleda i ima sve ljudske kvalitete. Ne znam šta se njemu desilo, tek u nastupu privremenog ludila je oženio sadašnju ženu koju je znao nekih mesec dana i koja je totalni kreten. Jedini kvalitet koji ima je što frapantno liči na ovu prvu, do te mere da ljudi masovno misle da je u pitanju ista osoba. Druga žena mu je inače glupa i zla :mrgreen: Naravno, svako ima pravo na svoj izbor ali simptomatično je što se on posle godinu dana drugog braka dosetio da je lud za ovom bivšom, brže-bolje je opet smuvao i godinama se (dok nije otišao iz Srbije) otvoreno viđao sa njom dok je prema ženi bio OK ali ničega nije bilo, osim što su dobili decu. Sad nije u Srbiji, ta žena sa kojom je u ljubavi ga godinama čeka, on samo o njoj priča kad se javi ... :roll:

Moja drugarica je bila sa dečkom pet godina, i njeni i njegovi su bili za tu vezu i njima je bilo dobro, voleli su se. Svađali su se povremeno oko nekih sitnica ali ništa bitno. Onda je ona raskinula sa njim, takođe zbog neke gluposti, i za mesec dana se udala za nekog Španca koji je radio kod nas u ambasadi. Prešli su da žive u Sarajevo, jer on sad radi tamo, a ona non-stop kuka jer voli ovog prvog :roll:

Treći slučaj - koleginica je bisex i to ne krije. Ima neku devojku za kojom je luda i sa kojom se viđa osam godina a usput je stigla da se veri :neutral: :roll: I sad šizi jer ne može da ostavi tog verenika a neće ni da se udaje i rađa mu decu :dash:

Šta to tera ljude da tako komplikuju i zezaju se sa ozbiljnim stvarima? :manikir:

ja bi se prva udala za nekog koga ne volim bas ali da mi druge stvari odgovaraju, kako jednom rece jedan pametni covek `ljubav je samo za sirotinju` :zcepanje:

A da li bi to uradila da usput imaš nekoga sa kim ti sve odgovara? Ne pričamo o izboru između jedne veze gde samo ima ljubavi i druge gde su ostale stvari OK već o svesno pogrešnom izboru.
Da si sama pa ajde, drugačije nema logike ;)

Nema pojma ni o čemu ...

To je bzv. :(

Tema: ne znači da će takav brak nužno biti loš. Ako se partneri biraju iz neke međusobne koristi, verovatno će se truditi da im uspe:)

Evo gledam juče kako se sklapaju brakavi između Srba i Albanki, putem nekih agencija za upoznavanje. Prvi mi je utisak bio- ebote jesu ovi ludi pa se venčavaju s nekim koga ne poznaju, a kad sam malo razmislila shvatim da su tu obe strane verovatno zadovoljne - dobijaju ono što (valjda) žele - bračnog partera, decu, pomoć oko poslova (ljudi žive na selu). To što ne rade ono što bi ja uradila ne znači da nisu u pravu, bar sa njihove tačke gledišta.

"niceg nije bilo osim sto su dobili djecu"....el su ih nasli u kupusu? : )))

Mislila sam ničeg u smislu emocija, uživanja u braku i normalnog života u dvoje :D
Dobili su jedno dete kad su se uzeli, posle još dvoje i to je to. Oboje su čuvali decu i lomili se oko njih ali su se međusobno maltene mimoilazili po kući, jedva da su i pričali. Ne ulazim u to koliko često je bilo seksa i tako to - on tvrdi da maltene nije bilo - ali nisu imali ni normalnu komunikaciju a kamoli nešto više.

Mislila sam ničeg u smislu emocija, uživanja u braku i normalnog života u dvoje.
Dobili su jedno dete kad su se uzeli, posle još dvoje i to je to. Oboje su čuvali decu i lomili se oko njih ali su se međusobno maltene mimoilazili po kući, jedva da su i pričali.

ajde...nema emocija, a ima troje djece...
ti znas...on ti reko...al se eto jos nije iselio...
samo je nastavio... stancat djecu...
al ljudi lazu ebote...eto ti ideja za novu temu : )))

Može i tako :lol:
Ali u svakom slučaju jedno pričaju a drugo rade :mrgreen:

P.S. Mada sa moje strane postoji određena skepsa oko toga čija su deca ali bolje da to ne potežem :lol:

opa...pa ti i o tome...misljenje imas...
e, u pravu si...bolje da ga ne...potezes...
zivot je chudo...mojne se zabrines kad cujes tudja misljenja o...sebi...

sta ocu rec; sto se mene tice od obicnog lazova je gori jedino onaj
koji ima...misljenje o tudjem zivotu...i zna bolje od tebe sta ti treba/ne treba...
ok, ljudi lazu...petljaju...upetljaju se...al to su njihovi zivoti
i ko sam ja da im pricam sta im treba...
kad, na kraju krajeva, ionako vjerujem da svi nadjemo bas ono sto nam treba...:lol:

Meni bi bilo nezamisljivo praviti decu sa nekim sa kim "nema niceg". :eek:
To sta je posle bilo, kako se njihova veza promenila itd. je druga prica. Ali cisto sumnjam u pricu "troje dece bez icega izmedju nas". :roll:

Pa to ti kažem ... dobro, ovo je ekstreman primer, ima i mnogo jednostavnijih ali generalno ljudi se usuđuju da uđu u brak i prave decu tek tako.
Meni to ne ide u glavu ama nikako ...

Back