Svekrve...neicrpna tema

kao prvo nisam ja rekla da je nevolim a nisam ni rekla da je volim...procitaj pa ces vidjeti...kao drugo ...sta ti hoces reci sa ovim....objasni!!!!...a to odakle sam ja stigla netreba tebe da zanima....ili bi i ti htela/hteo da budes ovde.....i necu da me zali..nisam retardirana osoba pa da me zali....

Ponkad mislim da sva ta tenzija izmedju svekrva i snaja dodje iz razloga da snaje nesvesno hoce da se dopadnu svekrvama, ne sluteci da je u biti svekrva da ne vole snaje.... I iz te kontradiktornosti dolazi do sakupljanja negativnih emocija, jer boze sto smo mi bolje sa njima one su gore prema nama.
Kada prestanete da mislite na njih i na to kako one vas vide, kada prestanete da ih slusate sem u situacijama kada krenu uvrede (obratiti se muzu nikako njoj jer nije vredna vaseg glasa ako vas je vec uvredila) i kada prestanete da budete sto bolji po njenim nekim merilima i budete ustvari ono sto vi jeste, sebi najbolji, onda su odnosi ok jer vas savrseno boli uvo za njene price i njeno misljenje.
Ja upravo to sada testiram i sprovodim. Mene je povredilo kada mi je rekla da me ne zali u meni emotivni i psihicki vrlo teskom trenutku. Ja ljudima prilazim sa puno ljubavi i razumevanja pa sam to očekivala i od nje. Ali ona je primitivna pa je jos dodala da ona ne voli mene jer ja joj nisam dete.
Vise se ne trudim da joj se dopadnem.
Vise se ne trudim da budem ljubazna
Samo sam ekstra ultra mega giga dinstancirana.

Za sad mi uspeva.
Ne znam koliko ce da traje.

svaka cast....i u pravu si...mada ja nisam imala tak bas ruzne reci ali cu poceti da sprovodim to da ne bi doslo so jos gore reci....svaka casttttt...
u sustinu znas kako sam ja to shvatila...mislim tu tenziju...oni misle da imaju za pravo da kaze sve, kao ja sam roditelj-majka tvome muzu koje kao nesto mozda su glava porodice i tako ja imam pravo da kazem sve i misle da trebaju biti u centar paznje...i posto si ti udana za mog sina sad me moras voleti ko svoja majka, a svoju zaboravi...hehehhe...svi idu na taj fazon...neka manje neka vise....

kao prvo nisam ja rekla da je nevolim a nisam ni rekla da je volim...procitaj pa ces vidjeti...kao drugo ...sta ti hoces reci sa ovim....objasni!!!!...a to odakle sam ja stigla netreba tebe da zanima....ili bi i ti htela/hteo da budes ovde.....i necu da me zali..nisam retardirana osoba pa da me zali....

Napisala si da je zena kretenka. Takvu rec ne bi upotrebila da se radi o zeni koju volis ili koja ti je simpaticna. Iz tvog prvog posta nisam videla sta je zapravo ta zena lose rekla - osim sto ti je preporucila da se opustis (a to jeste dobar savet ako pravis dete) i sto ti je rekla da je trebalo da ostanes u Makedoniji ako nisi bila spremna za to sto te je docekalo u Amsterdamu. Bila sam u tvojoj situaciji (tri strana jezika sve vreme) i znam da nije lako. Ali ono sto ti je svekrva rekla stoji - ako ti je Makedonija bolja od Amsterdama, ti se lepo vrati u Makedoniju, pricaj svojim maternjim jezikom i to bi bilo to. Mogla je mozda neznije da ti kaze istu stvar, ili da pokaze malo empatije, ali nesto mi govori da ti tu empatiju mozda nisi zasluzila... Pozdrav - i opusti se :)

Napisala si da je zena kretenka. Takvu rec ne bi upotrebila da se radi o zeni koju volis ili koja ti je simpaticna. Iz tvog prvog posta nisam videla sta je zapravo ta zena lose rekla - osim sto ti je preporucila da se opustis (a to jeste dobar savet ako pravis dete) i sto ti je rekla da je trebalo da ostanes u Makedoniji ako nisi bila spremna za to sto te je docekalo u Amsterdamu. Bila sam u tvojoj situaciji (tri strana jezika sve vreme) i znam da nije lako. Ali ono sto ti je svekrva rekla stoji - ako ti je Makedonija bolja od Amsterdama, ti se lepo vrati u Makedoniju, pricaj svojim maternjim jezikom i to bi bilo to. Mogla je mozda neznije da ti kaze istu stvar, ili da pokaze malo empatije, ali nesto mi govori da ti tu empatiju mozda nisi zasluzila... Pozdrav - i opusti se :)

ma ja ..nisam je zasluzila i to sto kazes...kako se toga nisam setila....a makedonija ce uvek biti bolja od amsterdama....ako hoces da probas...izvolte cekam te...posalji mi adresu da ti posaljem garanciju da dodjes...posto ocigledno si se uhvatila za amsterdam ko da je centar sveta...ocigledno bi da odes od tamao odakle si...nemoj shvatiti pogresno...ali izvolte cekam te...i nemoj biti vise na mojoj strani...

svaka cast....i u pravu si...mada ja nisam imala tak bas ruzne reci ali cu poceti da sprovodim to da ne bi doslo so jos gore reci....svaka casttttt...
u sustinu znas kako sam ja to shvatila...mislim tu tenziju...oni misle da imaju za pravo da kaze sve, kao ja sam roditelj-majka tvome muzu koje kao nesto mozda su glava porodice i tako ja imam pravo da kazem sve i misle da trebaju biti u centar paznje...i posto si ti udana za mog sina sad me moras voleti ko svoja majka, a svoju zaboravi...hehehhe...svi idu na taj fazon...neka manje neka vise....

mislim da gresis, moja je dala izjavu DA MORAM DA JE POSTUJEM JER MI JE RODILA COVEKA......ma molim te gde je kraj gluposti

ma ja ..nisam je zasluzila i to sto kazes...kako se toga nisam setila....a makedonija ce uvek biti bolja od amsterdama....ako hoces da probas...izvolte cekam te...posalji mi adresu da ti posaljem garanciju da dodjes...posto ocigledno si se uhvatila za amsterdam ko da je centar sveta...ocigledno bi da odes od tamao odakle si...nemoj shvatiti pogresno...ali izvolte cekam te...i nemoj biti vise na mojoj strani...

:lol::lol: hvala na pozivu, ne treba mi garancija - ja sam sve to odradila na vreme... a videla sam i Makedoniju i Holandiju... nebitno, bre, samo mi se cini da si ti bila spremna da se svadjas sa svekrvom jos i pre nego sto si je upoznala...

ma to sto kazes da one idu na fazon da posto si udata za njihovog sina mora da je volis ...moja ne misli tako, ona misli i kaze da moram da je postujem jer mi je ona rodila coveka.... ma nemam reci... i naravno uvek to kaze meni iza ledja tako da ne mogu da intervenisem a ako nesto kasem onda sin kaze da su to samo tracevi....
mozda to treba da gledas sa bolje tacke gledista, bar ti kaze ono sto misli i ne izigrava sveticu tako da mozes otvoreno da je mrzis....
moja je suprotnost, sa mnom ispred sina sve finjaka ali dela kazu sasvim suprutno i samo kopa rupe, polako, lukavo, pokvareno....

nista..izvoli i drugi put....a kao ti si sa svojom super????

Da, hvala Bogu ima dovoljno dobrih osobina pa mogu da ignorisem one lose. Ne trudim se da joj bilo sta dokazujem, a kad ona meni nesto kaze - prihvatim ako mi se svidja, zaboravim ako mi se ne svidja. Mislim da i ona mene gotivi - a jos vise od kad je shvatila da nemam nikakvu nameru da se mesam u njen odnos sa sinom... a kad bih htela da budem zakeralo, ili da je zavadim sa sinom - bilo bi materijala, naravno :) Ali sto da se bahcem sa tim - meni je mnogo veci izazov ostvariti harmonicne odnose - da se posvadja ume svako. Nista lakse.

Sigurno postoje i neke zene koje vole da preteruju u vezi svojih svekrva,ali ima ih i koje imaju posla sa potpunim ludacima,kao ja sada.A zasto sam u to ubedjena?Ja sa mojom svekrvom ne zivim u zajednici a opet imam uzasnih problema sa njom.Znam da je greska do nje zato sto sam pre mog muza bila u strasno dugoj vezi sa jednim deckom ciji su me roditelji prosto obozavali a i ja njih.Iz tog razloga znam da se sa njima moze imati divan odnos,ali jednostavno mora da postoji obostrana zelja za lepim odnosom.

ma to sto kazes da one idu na fazon da posto si udata za njihovog sina mora da je volis ...moja ne misli tako, ona misli i kaze da moram da je postujem jer mi je ona rodila coveka.... ma nemam reci... i naravno uvek to kaze meni iza ledja tako da ne mogu da intervenisem a ako nesto kasem onda sin kaze da su to samo tracevi....
mozda to treba da gledas sa bolje tacke gledista, bar ti kaze ono sto misli i ne izigrava sveticu tako da mozes otvoreno da je mrzis....
moja je suprotnost, sa mnom ispred sina sve finjaka ali dela kazu sasvim suprutno i samo kopa rupe, polako, lukavo, pokvareno....

ma ja ima i takve...mozda imam srece mozda i ne ...neznam...a i da ti kazem to sto ti mislis i ja je u neku ruku isto...znaci ako nije bilo nje, ne bi bio njen sin, i ne bi bilo muza za mene....hehehhe...sve je to isto...uvjek se one stavljaju na prvo mesto i zato ocekuju 100% ljubavi i postovanaj...ja sam i mome muzu i njoj rekla da nikadje necu moci voleti samo je mogu postovati a ne ocekujem ni da on voli moje dovoljno je da ih postuje

Sigurno postoje i neke zene koje vole da preteruju u vezi svojih svekrva,ali ima ih i koje imaju posla sa potpunim ludacima,kao ja sada.A zasto sam u to ubedjena?Ja sa mojom svekrvom ne zivim u zajednici a opet imam uzasnih problema sa njom.Znam da je greska do nje zato sto sam pre mog muza bila u strasno dugoj vezi sa jednim deckom ciji su me roditelji prosto obozavali a i ja njih.Iz tog razloga znam da se sa njima moze imati divan odnos,ali jednostavno mora da postoji obostrana zelja za lepim odnosom.

ja stvarno nemam puno problema sa mojom ali znam da jednostavno one ne zele da imaju normalan odnos sa snajama ..one zele da budu dominantne i nista drugo...ali jedno sam naucila u zivotu...nikad joj to necu dozvoliti....
ispricacu vam jednu pricu...jedna moja drugarica jako dobra i mirna osoba kad se udala odmah su poceli probleme sa svekrvom zato sto njena ,,mamica,,nije mogla da se pomiri da joj se jedinac ozenio i ima svoj zivot...trpila je moja drugarica jako puno nervoza ,ponizavanja,svadja ali samo sa strane svekrve....kada joj je puko film mozda malo kasno ali verovatno nije bilo,skuva ona kafu za nju i nje i zamoli je da popricaju...i otvoreno joj rekla...ja volim tvog sina i on mene i posle 7 god braka vidis da nisi uspela da nas rastavis i zato upamti ovaj dan i sta sam ti rekla...ja nikad ne bi izasla i ove kuce a ako treba neko da izadje i da bi bilo mira onda si to ti ali u mrtvackom sanduku zato sto su ti dani izbrojani...ne pretim ti...nemoj shvatiti pogresno...ali shvati da sam jaca,mladja i pametnija od tebe....u ovoj kuci ce biti mira pa makar te ja stavila u mrtvacki sanduk...nemoj ni pokuavati da se zalis nekome zato sto ti niko nece poverovati kao i dosad kad si pricala lazi o mene....i tako dalje....
Moja drugarica je od sledeceg dana imala novu svekrvu.

ma kakvu novu svekrvu????SAMO SE KAMUFLIRALA i ceka svoj momenat!!!!!!! Isto kao moja, te sa sinovima jedincima si SAMPIONI.... Moja ne moze da se pomiri sa tim da joj se sin ozenio i otiso u inostranstvo( DOSO KOD MENE) tako da u meni vidi krivca sto je razdvojena od sina pa eto "ona sirota ga hranila 35 god a sad ostala sama (muza i ne broji)", pa eto "ona grcala i gradila ceo zivot a sad sve prazno (muza opet ne broji)
ne moze da proguta da sam ja u zivotu vise stekla od njenog sina pa prosto poludi, pa posto mi idemo u moj sta kad smo na odmoru u Srbiji ona ludi i pocela je da koristi sve moguce spletke kako bi nas odvukla u one njene zidine.... dok je ja nisam oterala u p.m. preko sina naravno, pa cemo da vidimo kako ce da se zavrsi....
a pokusava da nas odvuce kod nje tako sto za 3 nedelje koje smo tamo ona dodje kod nas da vidi unuce jednom, kao bolesna je..... ali sta cete, moj muz je uveren da baka obozava unuka!

ma ljudi sve one daju tako lepe savete,pa jos kad upotrebe neku ironiju pa neki podmukli osmeh,pa provokacije i mnogo jos toga e onda mi se smuci od svega,more sve u lice da im se kaze bez pardona,znaju tudju decu da napadaju a neznaju svoju da vaspitaju...nisam ja dete od 10 god da mi ona kaze sta da radim do juce sam bez nje zivela i super mi je bilo a sada da poludis,to gde ti treba da se vratis ili ostanes to je tvoja stvar a ne njena,sigurno je i glas promenila kad je to izgovarala,takve su ti one sve iste,plase se da im sinovi ne budu povredjeni ili ostavljeni pogotovo one iz inostranstva,tamo je narod bas zaplasen a jos ako nije neka obrazovana onda nemas sta snjom pricati...

da bi ti znala soliti pamet posolila bi ga sama sebi...a ne dosla ovde kao ja znam sve...priznaj sama sebi prvo pa onda drugima..bice ti lakse ....

Iskuliraj se - ako si tako osetljiva nije trebalo da postavljas svoju muku na internet - cim si to napisala na Krstarici treba da budes spremna na to da ce se naci neko ko se sa tobom ne slaze... Lepo ti je rekla svekrva: ne treba sve da shvatas tako ozbiljno. Ili neozbiljno.

Back