Svekrve...neicrpna tema

To sa razmenom sms-a je meni normalno.
Ja sam ih razmenjivala sa mojom svekrvom a i sa snajom, ma, sa celom sirom i uzom familijom, pa i sa sinom.
I svi oni su meni isto slali razne sms poruke, to nema veze sa godinama (moj stric ima 76g pa razmenjuje sa svima sms poruke jer je to danas postala potreba, to je cesto vezano i za poslovne stvari).
sms nam sluzi da kratko nesto pitamo ili odgovorilmo.
Tako da je sms danas nesto uobicajeno.

Ja nisam bila nesto bliska sa svekrvom, ali nikada nisam o njoj razmisljala vise nego sto je nepohodno: ako je muz zeleo da se radi po maminim savetima (sto je bilo jako retko, toliko retko da je prosto zanemarljivo), ja nisam pravila problem vec ili uradim ili ne uradim tako (a obicno ne uradim tako vec po svome) :).

Ali, nisam imala nikakav negativam naboj, to je poenta svega.
Svako neka zivi po svome - tome treba teziti, pa na kraju svi shvate sta zelim i uglavnom tako i bude.
Po meni, najbitnije je ne STA se nekome kaze, vec KAKO se nekome kaze - to je moje iskustvo.
Pozdrav

Joooj evo da vam se javim ..nekako sam odlucila da se vise ne nerviram zbog nje...radim po svome apsolutno sve, ne dozvoljavam joj da nam se mesa, ali ona se ipak mesa..jbg..ne moze bez toga...Stan jos uvek trazimo i nadam se da cemo vrlo uskoro nesto da pronadjemo inace...ne znam...ni ja sta..odoh kod mame...ipak i ja sam zivo bice i ja imam zivce..Gledam da se sto manje nerviram, jer ipak imam ovaj jedan zivot i zelim da budem normalna...a ne zivcana da kraja svog zivota i to zbog koga..zato ljudi samo opusteno....ignorisanje je u takvoj situaciji najbolja strategija...mislite na svog muzica i decicu, a svekrve ko sisa...kad su dosadne ...Poooz svima!!!

Nutricija, nemoj da ides kod mame (cak ni u shali).
Kada se jednom oseti sloboda ( i ekonomska i prostorna i u svakom pogledu), prosto se ne moze ici nazad.

Nikakva zajednica ne valja!
Odvoj se sto pre, bice ti bolje (iako ce biti manje para), i iz izskustva ti tvrdim da ti nece nesto posebno smetati mesanje svekrve (prosto na to neces obracati paznju!) kada niste pod istim krovom.
poz

Apsolutno se slazem sa konstatacijom da NIKAKVA ZAJEDNICA NE VALJA! Svaka zena treba da ima svoj kutak sa muzem i decom, odvojeno od njenih i njegovih roditelja. Ali, poenta moje price je sto je moj muzic preterano vezan za svoju majku i smatra je svojim najboljim prijateljem, kako on kaze. Verujte mi, toliko moze da zasmeta, posebno kada znate da o svemu razgovara sa svojom majkom, konsultuje se sa njom oko bilo cega, prica gluposti preko telefona sa njom, tek da bi pricao, nezno joj sapuce kako je voli... Da li mu je ona druga zena ili majka? Razmislja cak i da je useli kod nas, da ne bi bila sama! Zamislite kad joj kaze: Gde god se mi budemo selili i ti moras sa nama! Hocete jos? Ima toga toliko da bih mogla do sutra da pisem!
Sto se tice smsova, u para navrata sam ih krisom pogledala, to su takvi saveti povodom nas, nase veze, svega! I kako da se ne nerviram! Da to precutkujem? I jos kad kaze, kad moja mama bude dosla kod nas, ozbiljno cemo da porazgovaramo sa njom, da nas ona posavetuje, gde je bolje da zivimo. Recite vi meni, da li je to normalno?!!!!

I sama vidis da nije, i ne treba sa nama o tome da raspravljas nego sa njim. Ako mozes da raspravis to jest, mada ja sumnjam, iz licnog iskustva. Ako ne mozes, moj ti je prijateljski savet da ostavis tog sto mu je mama najbolji prijatelj i da nadjes sebi zrelog i samostalnog muskarca. Ovo ti ja od srca, kao zena zeni.

Nezno joj sapuce kako je voli!!??!! Svojom majci!!??

Izvini, ali dal` ti malo ne dodajes prici ove lascivne detalje!!??
A ako je to zaista tako, zasto si ti i dalje u vezi sa njim, pa jos planiras i da se udas za njega!?!

Ako je tacno sto pises za te lascivnosti izmedju majke i sina, onda je to cista patologija.
A kako si i ti (dobrovoljno) u toj prici, onda i ti nisi bas najcistija u glavi!
Izvini na iskrenosti, ali jeste tako.
pozdrav

Apsolutno se slazem sa konstatacijom da NIKAKVA ZAJEDNICA NE VALJA! Svaka zena treba da ima svoj kutak sa muzem i decom, odvojeno od njenih i njegovih roditelja. Ali, poenta moje price je sto je moj muzic preterano vezan za svoju majku i smatra je svojim najboljim prijateljem, kako on kaze. Verujte mi, toliko moze da zasmeta, posebno kada znate da o svemu razgovara sa svojom majkom, konsultuje se sa njom oko bilo cega, prica gluposti preko telefona sa njom, tek da bi pricao, nezno joj sapuce kako je voli... Da li mu je ona druga zena ili majka? Razmislja cak i da je useli kod nas, da ne bi bila sama! Zamislite kad joj kaze: Gde god se mi budemo selili i ti moras sa nama! Hocete jos? Ima toga toliko da bih mogla do sutra da pisem!
Sto se tice smsova, u para navrata sam ih krisom pogledala, to su takvi saveti povodom nas, nase veze, svega! I kako da se ne nerviram! Da to precutkujem? I jos kad kaze, kad moja mama bude dosla kod nas, ozbiljno cemo da porazgovaramo sa njom, da nas ona posavetuje, gde je bolje da zivimo. Recite vi meni, da li je to normalno?!!!!
Tebi u stvari i ne treba nikakav odgovor. Čini mi se da si već rešila da od njih dvoje bežiš glavom bez obzira, samo od forumašica čekaš zeleno svetlo. Jesam li u pravu, ili si ti bolesnija nego njih dvoje zajedno?

To sa razmenom sms-a je meni normalno.
Ja sam ih razmenjivala sa mojom svekrvom a i sa snajom, ma, sa celom sirom i uzom familijom, pa i sa sinom.
I svi oni su meni isto slali razne sms poruke, to nema veze sa godinama (moj stric ima 76g pa razmenjuje sa svima sms poruke jer je to danas postala potreba, to je cesto vezano i za poslovne stvari).
sms nam sluzi da kratko nesto pitamo ili odgovorilmo.
Tako da je sms danas nesto uobicajeno.

Ja nisam bila nesto bliska sa svekrvom, ali nikada nisam o njoj razmisljala vise nego sto je nepohodno: ako je muz zeleo da se radi po maminim savetima (sto je bilo jako retko, toliko retko da je prosto zanemarljivo), ja nisam pravila problem vec ili uradim ili ne uradim tako (a obicno ne uradim tako vec po svome) :).
Ali, nisam imala nikakav negativam naboj, to je poenta svega.
Svako neka zivi po svome - tome treba teziti, pa na kraju svi shvate sta zelim i uglavnom tako i bude.
Po meni, najbitnije je ne STA se nekome kaze, vec KAKO se nekome kaze - to je moje iskustvo.
Pozdrav

Pozdrav i tebi i ti nemozes da razumes nas problem jer ga nemas

Blago vama! Vi bar uglavnom imate muzevljevu podrsku, pa bar on koliko toliko postavi na svoje mesto, svoju majcicu! A ja se mucim sa oboma! Kad god o necemu ozbiljnijem razgovaramo a on brze bolje, nakon razgovora sa mnom, mora da se konsultuje sa mamicom! Kad se desi da nam je dete bolesno, odmah zove majku da je pita sta da radimo, iako ja to vec vrlo dobro znam. I ako se pobunim protiv toga, odmah mi upucuje reci kako sam ja preosetljiva, da nemam razloga da se tako ponasam i tako dalje, i tako dalje! Kako da se ponasam u ovoj situaciji? Kako biste se vi, drage moje dame, ponasale?Pomagajte! Dajte mi neki savet!

Nema tu saveta u nezavidnoj si situaciji ja to vrlo dobro razumem . Prihvati ili bezi .

Draga Aleksandra, moj (uskoro bivsi) muz je imao jedan brak iza sebe i sina iz tog braka. Ja sam mu druga zena i sa mnom ima sina. Uskoro cemo se i mi razvesti. Sta mislis ko je tome najvise doprineo? Pa naravno DRAGA MAMA. Ona je jedina srecna i zadovoljna u svemu tome i ne zanima je sto ta dva mala deteta pate za svojim ocem. Vazno je da ona ima sina samo za tebe. Citam tvoju poruku a kao da citam svoju pricu. Uzas, muka mi je od njih dvoje. Najvise bi me obradovala kad bi za neko kratko vreme ovde napisala da si pobegla iz te bolesne sredine. Sta ces raditi kad dodju deca? Ma bezi bre od njh dvoje jer se taj patoloski odnos nikad nece promeniti.Bice ti sve gore. Takvim idiotima od muskaraca zena i ne treba. Neka zivi sa mamom a tebe neka ostavi na miru! Uh kako sam se iznervirala!!!!:evil::evil::evil::evil::evil::evil:Skloni se od budala sto pre!

eh pa uvek neko sa strane moze da je srusi....neka bezazlena avanutra moze.... paf ode poverenje i to je to...pa i sa prevarom se lakse zivi, nego sa zlocestom mamom i "avanturom" koju doticni ima sa njom i onda ti kao prevara dodje u krevet na sex sta...a sa mamom se malopre savetovao sta ce da ruckaju sutra, kako ce da obuku dete, sta ce da kupe za kucu...eh a njoj ostaje bedni sex sa covekom koji je mamin muz...ala bolesno ispade

Izlazi zet iz kuce i ugleda tastu kako seda na bicikl i pita
-a mama gde s tim biciklom?
-na groblje, sinko
a on
-jel ,a ko ce bicikl vratiti?

Vratio se zet kuci pijan i na vratima ga startovala tasta
-opet si pijan,bitango,pogledaj se nasta licis ,jadno moje dete sa tobom...
A on
-nemoj da vices,bolje me poljubi pre cu povratiti

...iscitavajuci ovu temu-ha,ha,ha-ne mogu da se ne nasmejem i to slatko.....
tuzno i zalosno....sta su sve kojekakve svekrive u stanju da urade........
ja takodjer imam svekrvu,koja je djubre na kvadrat,jer Boze moj, ima sina jedinca ......pa je gdja umislila da samo ona moze da mu pruzi najbolje....
sve moje nesuglasice,a bilo ih je mnogo za 25g braka, od toga da sam *****,da cerka nije njegova pa sve do optuzbe da sam joj pokrala neke stvari,sam resila vrlo jednostavno-NE RAZGOVARAM SA GDJOM-vec vise godina i mirna mi glava.....izbacila sam je iz stana,bukvalno naglavacke,cak sam joj zabranila ulazak u stan,koji su ona i moj svekar poklonili sinu za 18-ti rodjendan....
nisam dozvoljavala roditeljima da se mesaju i drze pridike nikada,pa necu ni njoj...
kad se to desilo,muz je tog dana izasao iz bolnice,operisan,gdja je dosla da ga obidje,sto je normalno,ali za nju nije,vec je s vrata pocela da me napada kako sam je pokrala.....
posto mi je pao mrak na oci izletela je naglavacke....umalo je nisam ubila,jer su mi stepenice pored vrata....jos i da je robijam.....
muzu sam rekla ili ona ili ja ,on je izabrao mene.....majku posecuje kad ima vremena....
sto se tice svekra dekica je dusa od coveka,ali sta ce kad zivi sa skotom.....

poruka za sve mlade parove-ZIVITE SAMI,I SAMO SAMI-jedino cete tako imati normalan zivot da ga uredjujete kako vi znate i umete....
a ako gospodin nece,to je vec problem u njemu.....
na svu srecu nikada nisam zivela u nekoj zajednici....
znam da cu i ja biti i tasta i svekrva......ali ce me biti bas briga sta rade,naravno ako je to normalan zivot........i jedino znam da sa mnom nece ziveti ni pod tacku razno.....kako izaberu tako ce im biti....mogu da pomognem,kad treba i to je sve......

nazalost nije mogla..............pritom je invalid,ima samo njega.........ne misli da cemo joj sutra zatrebati..........
meni je takvih osoba u sustini jako zao.............kad im dodje iz dupeta u glavu onda je uglavnom kasno.....ali,zivot ide dalje....
nije moja najgora,ima i gorih,samo sto snajkice uglavnom cute,valjda ih sramota da pricaju.....
a ima i drugih slucajeva ....lepih...
dve bivse zene,jedna je moja prijateljica,svake godine idu kod bivse svekrve na slavu,Bozic i Vaskrs...
i to zajedno sa sve decom....obe pomazu bakici,pritom se druze,za razliku od sina koga boli uvo i za majku i za decu a o bivsim zenama da ne govorimo......ja nisam verovala da i tako nesto postoji,svaka im cast........

Svekrva i svekar su odavno razvedeni.Oboje su dobri ljudi,al' nije im islo.
A svekrva i dan danas zna da svrati kod svoje bivse svekrve,voli je skoro ko majku.Uvijek su se odlicno slagale,kao sto se sada nas dve super slazemo.
Evo dolazi za par nedelja,i idemo u porodicnom skupu na NG.Vjerovali ili ne,sa njom je provod super.:D

Ej super je to...nije da ti zavidim...ali drago mi je cuti da ima i takvih svekrivica...:)..Verovatno je zena savremena i moderna i ima normalna shvatanja, ne smara te i naravno da onda i mozes da budes ok sa njom...:) Svaka cast...i za jednu i za drugu...

Zašto uvijek pomislimo da moderne i savremene svekrve jedino mogu biti dobre.Moja prijateljica ima u najmanju ruku "čudnu "svekrvu:sa sela,neobrazovana i nikada "muško" nije sjedeći dočekala,ali je zena gotivi pravo.Ne namece svoja shvatanja,pomogne koliko moze i na tako fin način je podrzava u svemu.A neke druge...Kako naletimo na primitivizam najgore vrste kod večine modernih svekrva samo kad im zagrebemo malo po skupom puderu na licu.

Hoću da javno oprostim svojoj svekrvi za svako moje nerviranje u vezi njenih reči i postupaka. Verovatno sam i ja nju nesvesno nečim uvredila...Ranije sam se živcirala i shvatila da to ništa ne menja, osim što škodi mom zdravlju. Svi imamo mane, a veliki smo onoliko koliko praštamo. Da nije nje ne bi bilo ni mog dragog. Uh što sam fina, ali verujte ovakav pristup je lakši i delotvorniji. Samo 8-). Pozdrav svim snajkama, naročito onim taze...

Hoću da javno oprostim svojoj svekrvi za svako moje nerviranje u vezi njenih reči i postupaka. Verovatno sam i ja nju nesvesno nečim uvredila...Ranije sam se živcirala i shvatila da to ništa ne menja, osim što škodi mom zdravlju. Svi imamo mane, a veliki smo onoliko koliko praštamo. Da nije nje ne bi bilo ni mog dragog. Uh što sam fina, ali verujte ovakav pristup je lakši i delotvorniji. Samo 8-). Pozdrav svim snajkama, naročito onim taze...

Ovo kao da sam ja pisala....:)...samo sto se ja jos uvek nerviram :mad:...ma jos malo...ali sad sve manje i manje....ipak su u pitanju zivci i ne zelim da do kraja mog lepog zivota provedem u ludari...
Da u pravu ste devojke :)....ne mora biti savremena i moderna...nisam se najbolje izrazila....potrebno je da nas shvate...mi smo te nove koje su dosle tu kod njih :???:...treba imati vise razumevanja za nas, nego njih...i jos ako je snajka trudna :oops:...ajooooj....
Da malo manje drze jezik za zubima..ni mi se njima ne mesamo...pa sto bi one name...iako misle da su najpametnije, ako se od njih ne trazi savet..bolje da cute...:evil:

Svaka cast na ovim mislima!
nema nista u zivotu bez prastanja, a i njoj i meni u interesu je naravno dobrobit njenog sina/mog muza i nase dece/njenih unucica...i zato izbegavajte svadje i nerviranja, nemojte meriti svaku rec.
(ovo vam pise buduca 3x svekrva, iako me to ceka za 20-tak i vise godina, da s epripremim na vreme ;) )

Back