Svekrve...neicrpna tema

@Dinna
Ne znam da li si citala moje postove od prosle nedelje, glavnom imala sam veliku frku sa doticnom damom, posvadjala i nas dvoje, i odnosi i sa mojim i njegovima su nikakvi, tj. on ne ide mojima i ja ne idem njegovima. Poljuljalo nas je nacisto i jos sam pod utiskom njene histerije, nisam mogla da verujem kako se on prima na mamine suze...tako da su mi svekrve sada bljak... :twisted:

baki 75:
@Dinna
Ne znam da li si citala moje postove od prosle nedelje, glavnom imala sam veliku frku sa doticnom damom, posvadjala i nas dvoje, i odnosi i sa mojim i njegovima su nikakvi, tj. on ne ide mojima i ja ne idem njegovima. Poljuljalo nas je nacisto i jos sam pod utiskom njene histerije, nisam mogla da verujem kako se on prima na mamine suze...tako da su mi svekrve sada bljak... :twisted:
Jesam, Baki, upoznata sam, i zao mi je sto sada imas takvu zategnutu situaciju...Ne znam kako se postupa u takvim slucajevima, kada muz podleze takvim manipulacijama... Koliko sam videla, nije bilo dovoljno stolica, i to je, u stvari bio samo povod za pravljenje scene, a uzrok je naravno njena bolesna ljubomora i posesivnost. Nije mi jasno zasto on nece da ide kod tvojih?

Dinna:
Jesam, Baki, upoznata sam, i zao mi je sto sada imas takvu zategnutu situaciju...Ne znam kako se postupa u takvim slucajevima, kada muz podleze takvim manipulacijama... Koliko sam videla, nije bilo dovoljno stolica, i to je, u stvari bio samo povod za pravljenje scene, a uzrok je naravno njena bolesna ljubomora i posesivnost. Nije mi jasno zasto on nece da ide kod tvojih?
Zato što je to verovatno sada kontra-udarac " e kada ti ne umeš da se složiš sa mojom mamom, da vidiš kakav ću ja tek da budem sa tvojima " (bar je tako uvek bilo u mom slučaju).

baki 75:
Tako nekako, sad su svi moji krivi zat sto ona nije htela od konobara da trazi da donesu jos jednu stolicu (za neverovati ali ziva istina) :roll:
Pa da, svi ste krivi što ste je namučili i nasekirali :)
Samo da znaš, ONA NIKADA NIJE KRIVA NI ZBOG ČEGA :)
Ni onda kada je to najočiglednije!
Smešno i tužno (ipak je više žalosno)...

jaoo ja bi njemu pokazala zubiće.
postavi ultimatum.
pa da vidiš do koga mu je više stalo.
ja sam tako rešila svoj slučaj.
i shvatila da nemam slabića, 3,14čkicu.
sve joj je stesao u lice,i od tada smo na note.
dobar dan- do viđenja!
a ako ne može da se suprostavi majci.
idi,begaj yebote koji će ti takav?
pa da ceo život patiš?
a tek kada dođu deca,onda opet nećeš otići zbog njih...
pali sestro dok možeš.
mislim da se do 6 meseci poništava m(b)rak:mrgreen:

Jao danas sam čula jednu freaky priču:?
Momak od 25 godina mora da pita mamu da li sme ide na svadbu kod devojčine drugarice. Inače, mama ga NIJE PUSTILA da sa devojkom ide na more, i on stvarno nije otišao. A njegova soba i mamina i tatina spavaća su spojena staklenim vratima:shock: :shock: :shock:
Nisam mogla da dođem sebi:| Ni ta devojka kako izdražav s njim i šta uopšte očekuje od njihove veze.

Krivica je njegova, njegova i samo njegova. Necu da grijesim dusu, ali vjerovatno je rijec o potpuno nesposobnom decku koji nikada nije digao nista teze od kasike, kome je to mamino i tatino tetosenje prijalo, nije morao da radi, a sada mama nece da se odvikne od toga da podize djetence.

Ok, necu da grijesim, ti su mozda samo familijarno ludi, ali uglavnom takve (sto rece)3,14ckice nastanu od razmazenih mminih sicica koji ostanu to do groba.

ma kakve god da su samo je fora biti sa njima dobra drugarica.sve dok to nisam uspela u pocetku je bilo krizno.a sad brate dobijam sta hoces.cuva decu,kupila mi cipele,ima prelepe stvari iz pariza koje pozajmljujem...verujte mi na rec!100% je super a nije bilo tako.nego sam nasla neku taktiku i ja pojma nemam kako.sad je lozim da mi kupi decju sobu za klince

Ja imam perfektno iskustvo sa svekrvama (jedna zakonita i dve bivše vanbračne). Čini mi se, ipak, da nije samo problem u svekrvi već i u predrasudama koje vladaju, pa se i snaje možda i nesvesno, ponašaju shodno tome i unapred očekuju da će odnos biti grozan.
Npr. roditelji mog nekadašnjeg momka žive u malom primorskom gradiću gde svako svakog poznaje.Ja sam tamo odlazila uglavnom leti, pa su tako znali i mene. Kada sam ja sa njim počela da se zabavljam, do njegove majke je došao glas kako joj se sin "spanđao sa onom što sedi u restoranu do kasno uveče i puši na muštiklu". Zamislite kako je to odjeknulo u glavi jedne majke i kakve je sve konstrukcije napravila u svojoj glavi. Brže bolje sam otišla da se upoznamo, izvadila cigarete i muštiklu na sto i rekla joj da znam za priče ali da njenog sina volim i poštujem i da će se u to uveriti. Bila mi je najbolji prijatelj. Posle 7 godina zajedničkog života njen sin mi je dao nogu, a ona i cela familija su me redovno zvali i brinuli se za mene. Od tada je prošlo 14 godina, ja imam muža, koga ona jako poštuje, decu koju obožava...Sa zakonitom svekrvom imam isto super odnos, ali moj moto je iskrenost! Nažalost, znam dobro jednu svekrvu koja podmuklo gricka dušu svojoj snaji - moju majku!

Znate onu izreku *KAD SAM JA BILA MLADA ONDA SVEKRVE NISU VALJALE SAD KAD SAM STARA VIDIM DA SNAJE NEVALJAJU*Tako i mi ovde!nicija nije savrsena ima ih brate da povracas krv od muke a imas ih i relativno dobrih kao sto je moja!kad nam nesto nevalja sednemo raspravimo i idemo dalje!ali ipak ako ikada budem imala sina savetovacu mu da ide od mene sto dalje jer mene i sitne nepravde pogadjaju kao komete!

cvukut:
Ja imam perfektno iskustvo sa svekrvama (jedna zakonita i dve bivše vanbračne). Čini mi se, ipak, da nije samo problem u svekrvi već i u predrasudama koje vladaju, pa se i snaje možda i nesvesno, ponašaju shodno tome i unapred očekuju da će odnos biti grozan.
Npr. roditelji mog nekadašnjeg momka žive u malom primorskom gradiću gde svako svakog poznaje.Ja sam tamo odlazila uglavnom leti, pa su tako znali i mene. Kada sam ja sa njim počela da se zabavljam, do njegove majke je došao glas kako joj se sin "spanđao sa onom što sedi u restoranu do kasno uveče i puši na muštiklu". Zamislite kako je to odjeknulo u glavi jedne majke i kakve je sve konstrukcije napravila u svojoj glavi. Brže bolje sam otišla da se upoznamo, izvadila cigarete i muštiklu na sto i rekla joj da znam za priče ali da njenog sina volim i poštujem i da će se u to uveriti. Bila mi je najbolji prijatelj. Posle 7 godina zajedničkog života njen sin mi je dao nogu, a ona i cela familija su me redovno zvali i brinuli se za mene. Od tada je prošlo 14 godina, ja imam muža, koga ona jako poštuje, decu koju obožava...Sa zakonitom svekrvom imam isto super odnos, ali moj moto je iskrenost! Nažalost, znam dobro jednu svekrvu koja podmuklo gricka dušu svojoj snaji - moju majku!

e ovo sam sa zadovoljstvom procitala! iz ovoga se da svasta nauciti...

Blago vama kada se ne javljate, to sigurno znaci da momentalno nemate problema sa svekrvama ? Ma salim se, to je nemoguce, imate samo period stagnacije, pa ce opet poceti kao i kod mene.
Posto zivimo na Palicu, draga svekrva uvek dodje pocetkom maja i ostane do kraja septembra "na odmoru". Volim te penzionere koji se odmaraju. Kao, kuvace sama sebi, ali prvo da joj iz N.S., iz njenog stana donesemo njen sporet , frizider... Uradimo mi to jer nam se na glavu popela, onda joj treba i TV, ne moze ona da gleda to sto mi gledamo...I tako redom. I, na svaki rucak dodje kod nas za sto, i nikad ne kaze "lepo si to skuvala", nego ponekad samo "oces da ja operem sudove", a to znaci da zeli da preronda po kuhinji da vidi sta mi sve drzimo u ormarima i spajzu i da li joj nesto treba od toga.
Onda kuka kako se sva ukocila da bi joj uplatili banju koju joj svakako uplacujemo svake godine i bez tog kukanja. A nedaj Boze da mene ili muza nesto zaboli, odma i nju to boli , ali mnogo jace i duze i to sto je nama nije bas nista.
Juce je sadila neki glupi brsljen oko ograde koji cemo izvaditi cim ode u septembru, pa ga je zalivala, i u 10 sati uvece me zvala jer joj se zamotalo crevo a ona ne moze da se sagne pa ne moze da zalije brsljen.

ebiga ste razmishljai nekad o ovome...kazhe se "u-daja"...
a kazhe se i "o-zheniti"...to je mozhda ono ti idesh kod njih a oni uzmu zhenu

ne znam u drugim jezicima recimo u engl, to su mozhda neke starije reci..
nema neke veze al ko da me neko cita dok ne dobijem batine dobroje.

ali ne znam shto vi toliko kukate, tj stha imate s njima? mislim ti imas svoj stav i sta ti ona tu moze? ne zavisis novcano od nje. zasto moras da je primas ako ti smeta toliko? zasto ne kazete muzhevima onda to? je l u tome u stvari problem. mada to je teorija.

@?
pa muzevima ne govorimo da ne bismo pravile probleme u svojoj kuci, jer retko koji bi podneo da njegova mama nije u pravu, a M. Simpson kad bi rekla nesto o dolasku njegove mame sigurno bi bilo sta ti smeta, ako kuvas za nas sta fali da jede i ona i t.d. Ja kad sam nedavno imala frku sa doticnom, mene je zaprepastila reakcija mog muza a njena ne jer sam jos i pre videlaa kakva je i cemu je sklona, ali sam cutala jer sam sebi govorila da je istrpim dva sata dok sedimo sa njom i posle idemo nasoj kuci...ali posto se njoj ne svidja sto mi ne sedimo kod nje svaki dan da joj pravimo drustvo onda je vremenom doslo do eksplozije.
Ma krenula sam od sabajle sa ovom vrlo osetljivom temom, uvek me navuce da pisem iako nisam imala nameru :D

Back