prica meni juce drug:
njegova sestra je usla u tridesete...pametna, lepa, radila je razlicite poslove i tako izdrzavala sebe..nije uspela da postavi svoj stabilan privatni, ni da se trajno veze za neku jaku firmu u kojoj bi joj plata i staz isli `dozivotno` ali je svakog meseca svojim radom zaradjivala oko stotinak hiljada dinara..
i sebi ispunjavala zelje i zeljice i puno putovala..na jednom takvom putovanju, ispred tadzmahala upozna svog sadasnjeg verenika..
on - slika i prilika idealnog kojeg svaka zena trazi..njoj fizicki privlacan, prema njoj pazljiv, radi u porodicnoj izuzetno dobro poslovno i finansijski pozicioniranoj firmi..
i sve tako idealno..
posle godinu dana zabavljanja, pocnu da zive zajedno..u njegovom stanu..u kome zivi sam..roditelji zive u porodicnoj kuci na drugoj opstini..
posle 6 meseci, otputuju zajedno..napulj, italija, vezuv..idila..
na velikom platou gde gomila turista skljoca aparatima on kaze verenici da ide do neke turistkinje da je zamoli da ih fotografise..
daje ukrajinskoj turistkinji svoj aparat, nesto joj dugo objasnjava, vraca se nazad i - klekne..
vadi kutijicu sa prstenom iz dzepa i prosi je..svi fotoaparati se usmeravaju ka njima..njoj krecu suze niz lice..
trenutak koji svaka zena sanja ( meni je malo too much, al ajde

)..
vrate se u bgd..idila se nastavlja..
gde je caka?
evo je

pita je moj drug, a njen brat - izgleda da ce svadba stvarno u avgustu ko sto je baba ljubica sanjala pre tri godine

?
a ona odgovara - ma nece..kako mi se cini nece sigurno sledecih godinu ili dve..dok njegova keva to ne organizuje..

kakve vez njegova keva ima sa vasom svadbom? pa valjda se vi pitate kad cete da se vencate?
kaze ona - a ne..kako mi se cini ja tu necu nista da se pitam

pre neki dan nam je njegova keva banula u stan ( ne zaboravite s pocetka price da zajedno zive vec 6 meseci) i sve ispretumbala..kaze - to tako ne stoji..
slike koje smo okacili je poskidala i kaze moraju ramovi da se zamene, nista joj se to ne svidja..premetacinu je napravila po citavom stanu, rekla na koje zidove ce da pokaci velika ogledala koja ce da kupi narednih dana..vrhunac svega je bio kad je otisla u inspekciju kupatila i poskidala mi svu kozmetiku sa polica..sklonila mi sminku i rekla da ne moze to tako da stoji..napravila nov raspored i rekla - tako treba..
i otisla kuci..

Pa bas das mi premesta ne moze ni moja keva, al iskreno da ti kazem, s obzirom da mi 6 meseci ne mozemo da odvojimo pare za ogledalo i dasku za peglanje, precutala bih i da malo prevrne po stanu, pa bih vratila kako ja hocu
rekoh drugu - `bote, pa ona se pretvori u svojoj trideset i nekoj u samo jajnu celiju?

znala sam da u svakoj bajci nesto smrducka..
nema idealnih..
a kad jesu - onda su mamini sinovi..
( da, kad joj je verenik dosao kuci ispricala mu je za dnevni dogadjaj..i dobila je odgovor - mozda mama bolje zna..) ne bila joj u kozi..