Svekrve...neicrpna tema

ne podrzavam nikog jer ne vidim nikakve tabore, stranke, strane..

samo sam misljenja da onaj KO JE SLOBODAN bira skim ce i u kojoj vezi biti.

jel taj/ta koja je u braku SAMOVOLJNO pristala na vezu sa nekim drugim..jeste. Zato bi ova slobodna strana bila kriva?!

Ne mogu stevca, 15 puta objašnjavati zašto...
Zbog osnovnih moralnih normi!!!
To je ispod svakog nivoa, i ja takve žene ne poštujem ko ni crno ispod nokta... kad već ne poštuju same sebe, to i zaslužuju... obična roba, i to sa greškom, tako se na njih gleda...

Prekidam praćenje teme...
Svako dobro, ženske moje...:bye:

Zbog osnovnih moralnih normi!!!To je ispod svakog nivoa, i ja takve žene ne poštujem ko ni crno ispod nokta... kad već ne poštuju same sebe, to i zaslužuju... obična roba, i to sa greškom, tako se na njih gleda...

kakvi normi?
jesi ti bila slobodna kad si birala? jesi.. zasto i oni ne bi bili..

a sutra da to dozivis od svog partnera? pokrila bi se po glavi i cutala. jer ste u braku..

jel taj/ta koja je u braku SAMOVOLJNO pristala na vezu sa nekim drugim..jeste. Zato bi ova slobodna strana bila kriva?!

u prosloj vezi sam bila prevarena..pa bar 5-6 puta.. nikad ali nikad nisam krivila te cure. one su bile slobodne djevojke, nikakve ***** koje su se UMJESALE u moju vezu vec je ON taj koji ih je UVEO.

da li su one znale da je on samnom u vezi ili ne..potpuno nevazno! on ih je sam pustio!

a ni jedan muskarac/zena ne moze reci "zaveden/a sam!".. sam pao sam se ubio.

A da ti nisi nečijeg muža maznula pa se sada ovde preganjaš sa čičkom ko je kriv ko prav;)

u prosloj vezi sam bila prevarena..pa bar 5-6 puta.. nikad ali nikad nisam krivila te cure. one su bile slobodne djevojke, nikakve ***** koje su se UMJESALE u moju vezu vec je ON taj koji ih je UVEO.

da li su one znale da je on samnom u vezi ili ne..potpuno nevazno! on ih je sam pustio!

a ni jedan muskarac/zena ne moze reci "zaveden/a sam!".. sam pao sam se ubio.

:worth:

Zbog osnovnih moralnih normi!!!
To je ispod svakog nivoa, i ja takve žene ne poštujem ko ni crno ispod nokta... kad već ne poštuju same sebe, to i zaslužuju... obična roba, i to sa greškom, tako se na njih gleda...

Ma što se ti draga toliko raspravljaš o tome da li voliš muža i svekrvu i da li oni tebe vole, pa ti to najbolje znaš, ne?
Vidiš da te navlače i zajebavaju.

evo te ko jeka :)

pricamo uopsteno, nevezano za Malicicak.

a ovaj post iznad..nisam :) koliko znam!

Kako god, navalila si na mali čičak ko da ti je trn u oku, pustite je ljudi neka voli svekrvu kakva god da je, pa to je divno da ima i takvih primera. Ja imam predivan odnos sa mojom snajkom ali nisam sigurna da bi ovako pisala o meni na nekom forumu. Istina, nikad ne bih poželela niti predložila da idemo bilo kuda zajedno, niti bih prihvatila poziv, nisam se mešala u uređenje njihovog doma, ali ipak....

Kako god, navalila si na mali čičak ko da ti je trn u oku, pustite je ljudi neka voli svekrvu kakva god da je, pa to je divno da ima i takvih primera. Ja imam predivan odnos sa mojom snajkom ali nisam sigurna da bi ovako pisala o meni na nekom forumu. Istina, nikad ne bih poželela niti predložila da idemo bilo kuda zajedno, niti bih prihvatila poziv, nisam se mešala u uređenje njihovog doma, ali ipak....

apsolutno nisi u pravu...

njen odnos sa svekrvom nije ni dotican s moje strane.

a to da mi je trn u oku..niDJE veze

naceli smo temu u kojoj imamo suprotna misljenja, ne vezano za nju.

apsolutno nisi u pravu...

njen odnos sa svekrvom nije ni dotican s moje strane.

a to da mi je trn u oku..niDJE veze

naceli smo temu u kojoj imamo suprotna misljenja, ne vezano za nju.

Kaže se i piše NEVEZANO, dakleM, jes' da se niste prepucavale zbog svekrve, ali je njen odnos sa svekrvom bio poenta svega, a posle došlo i do toga da ona ne voli da izlazi, a muž eto voli, ali seko, ne samo ti, već još nekoliko snaša navališe na sirotu ženu ko čavke na čvarak, ma pustite je neka ne izlazi, voli kuću i šlus, kad bude imala potrebe i želje izlaziće, to njeno NEIZLAŽENJE ispade naopako, odmah došlo do varanja i kurvanja, e to mi je bilo baš odvratno u ovih poslednjih par stranica.
Da napomenem samo da moji (snajka i sin) imaju običaj da izlaze odvojeno Petkom, ona sa drugaricama, on sa drugarima na biljar i pivo, ne znači da se ne vole, ne znači da jedno drugo varaju, a vas nekoliko od čičkove situacije napraviste problem prvog reda, strašno.

..melita, niko nema problem ni sa chichkom ni sa njenom svekrvom,
ni sa izlazenjem njenog muza, ni sa njihovim odnosima sveukupno,
svi mi ovde znamo i kad je chichak kakila i ko je zvao da pita kako je bilo,
i kod koga je spavala popodne a kod koga ruchala i shta joj fali i chega joj je dosta,
iz njenog pisanja po svakojakim temama..
..jedini problem ovde je doci pred zenu koja sa svekrvom komunicira iskljuchivo preko advokata ili pred svedocima,
ili zenu koja je bezala od noza sa stomakom do zuba, ili zenu koja je zbog iste na ivici postporodjajne depresije
i reci im da sve one preteruju.. :neutral: ..i da je trebalo da paze za koga se udaju.. :neutral:
..i to zato shto je njena sveki dobra.. :neutral:
..sav ostali razvoj teme je tipichan za svaki pokushaj komunikacije sa chichkom koji ide dalje od
naizmenichnih monologa, a nemaju svi volje za to, niti forum tome sluzi.. :roll:

..melita, niko nema problem ni sa chichkom ni sa njenom svekrvom,
ni sa izlazenjem njenog muza, ni sa njihovim odnosima sveukupno,
svi mi ovde znamo i kad je chichak kakila i ko je zvao da pita kako je bilo,
i kod koga je spavala popodne a kod koga ruchala i shta joj fali i chega joj je dosta,
iz njenog pisanja po svakojakim temama..
..jedini problem ovde je doci pred zenu koja sa svekrvom komunicira iskljuchivo preko advokata ili pred svedocima,
ili zenu koja je bezala od noza sa stomakom do zuba, ili zenu koja je zbog iste na ivici postporodjajne depresije
i reci im da sve one preteruju.. :neutral: ..i da je trebalo da paze za koga se udaju.. :neutral:
..sav ostali razvoj teme je tipichan za svaki pokushaj komunikacije sa chichkom koji ide dalje od
naizmenichnih monologa, a nemaju svi volje za to, niti forum tome sluzi.. :roll:

Drago dete, ja ne znam kada je čičak piškila ili kakila, ne pratim je toliko kao ti. Vidim samo da na ovoj temi ima problema koji ne bi trebalo da budu problemi. Ako ona voli svoju sveki i ako joj prija sve kako je napisala, trebalo bi da to eto bar poštujemo ako i ne odobravamo.
Ako ona misli da je njena sveki dobra, blago njoj recimo i zatvorimo temu čička i njene svekrve, bar ja tako mislim.
Ja ovu temu posećujem i povremeno tu pišem jer sam bila snajka svekrvi koja je bila aždaja u svakom pogledu, sve što ste napisale loše, za moju pokojnu sveki je mala maca, Jeka je izuzetak jer je to situacija za ne pripovedati, njena bivša sveki bi bila verovatno jedino srećna da se Jeka zamonaši a da svoje detence prepusti njoj na dalju brigu, to je nešto što ne bih više da komentarišem toliko je odvratno i bolesno
Ima ovde toliko tužnih i bolesnih priča da čičkova priča treba da nam bude podsticaj i nada da sve može biti i lepše i bolje ako se samo malko potrudimo. Iskreno, meni čičak deluje kao neka devojčica iz romana MIR-JAM, stvarno ne vidim u svom okruženju neki sličan odnos kao što je njen sa svekrvom, svekrom, jetrvom, deverom, mužem.
Mašala, ima i takvih odnosa, dajmo im za pravo, nemojmo odmah osuđivati, najlakše je biti sudija.

..upravo u tome je stvar.. :)
..niko ovde ne osudjuje, osim chichka.. :)

..i ja sam nekoliko puta napisala, bash na ovoj temi, koliko se dobro slazem sa svekrvom,
kao i kako sam ja sa mojom svekrvom reshila neki konkretan problem koji je neko drugi izneo,
pa nikada nisam dobila po nosu kao shto bih, sasvim opravdano, dobila da sam imala stav
koji ima chichak.. :)

..i da, josh samo ovo.. chichka ne pratim, nju je jednostavno nemoguce izbeci.. :roll:
..jedino da mi postane prva osoba na ignore listi..

Kaže se i piše NEVEZANO, dakleM, jes' da se niste prepucavale zbog svekrve, ali je njen odnos sa svekrvom bio poenta svega, a posle došlo i do toga da ona ne voli da izlazi, a muž eto voli, ali seko, ne samo ti, već još nekoliko snaša navališe na sirotu ženu ko čavke na čvarak, ma pustite je neka ne izlazi, voli kuću i šlus, kad bude imala potrebe i želje izlaziće, to njeno NEIZLAŽENJE ispade naopako, odmah došlo do varanja i kurvanja, e to mi je bilo baš odvratno u ovih poslednjih par stranica.
Da napomenem samo da moji (snajka i sin) imaju običaj da izlaze odvojeno Petkom, ona sa drugaricama, on sa drugarima na biljar i pivo, ne znači da se ne vole, ne znači da jedno drugo varaju, a vas nekoliko od čičkove situacije napraviste problem prvog reda, strašno.

za bold si u pravu.. eto desi se i greska..

za ostalo nisi (govorim iskljucivo u svoje ime) ali nebitno...

Poslednja izmena:
za bold si u pravu.. eto desi se i greska..

za ostalo nisi (govorim iskljucivo u svoje ime) ali nebitno...

Meni nije bitno da li sam u pravu ili nisam, ja samo "pevam onako kako sviram" ili nešto tome slično.
Ne pratim čičak, sem na ovoj temi poslednih par strana, zato je i branim ovako srčano;) manite je, ona ima i fura svoj fazon, njoj je najbolji, dao Bog da svi mi koji ovde pišemo nađemo svoj mir na bilo koji način.
Moje sveki nema već par godina a ja još uvek lečim rane koje mi je nanela.
p.s.
ljubić-bejbić ili tako nekako je moj apsolutni favorit u odnosima snajke - svekrve, ona je svoju sahranila još prošle godine koliko se sećam, a evo pročitah da još uvek žena ima problema sa dotičnom, uhhhh, to je tek problem čini mi se.

Poslednja izmena:
Skrasio se on steki... on je pravi primer porodičnog čoveka od kad živimo zajedno...
On je uvek kući... uvek...
Taj izlazak je za njega izduvni ventil... nije lako baviti se poslom kojim se on bavi u današnje vreme, pritisak je ogroman... a druženje, smeh i po koje pivo ga opuste... on to voli... ionako ima briga preko glave, pa mora se opustiti nekada...
I ja odem ponekad sa njim... on me uvek zove... ;)
Njega ne zanima preterano sam izlazak u grad, koliko druženje u stanu pre izlaska... okupi se društvo, zezaju se, jedu, piju... izađu u 12-01 a vrate se u 2... penzioneri, kad ti ja kažem...;)

Moj muž ni ne nosi burmu... I iskreno da ti kažem on nikad ne bi bio sa nekom takvom, znam ga ko staru kantu... ;)

Nisam sve pazljivo citala ali mi zape za oko ovaj kvotan post.....

Dosta sam dugo u braku, zivin sa svekrvom pod istin krovom(doduse dva razlicita stana), za sve ove godine nikad se nismo posvoadjale, naljutim se, naljuti se, presutimo 15 minuta i opet po starom.... muz izlazi jednom tjedno sa deckima,ne nosi veru(burmu) i ne vara me....:manikir:

ne kuzim sto ste napale zenu i uhvatile se njenog braka i zasto mislite kako je muz vara jer izlazi s vrimena na vrime i sto je lose ako se lipo slaze sa svekrvom?:eek:
nismo sve iste..ne toleriramo isto iste stvari....ima nas koje se slazemo sa svekrvama i koji nemamo problema u brakovima... mozda nas je teze skuziti, ali zbilja nas ima;)

I ovo sto rece stevica "samo sam misljenja da onaj KO JE SLOBODAN bira skim ce i u kojoj vezi biti."

Potpis:ok:

Sa nesto malo iskustva ja bih se shodno temi ipak obratila malo i svekrvama , majkama onih muskaraca cije se zene uglavnom zale, distancitaju, treniraju, foliraju, planiraju savetuju i organizuju. Prva stvar je da ih pustite sami da zarade za svoj zivot, da se osamostale, da ojacaju. ZNachi nekretnine ako imate nemojte da im namecete i da ih useljavate cim se vencaju....Zadrzite to za sebe, ako vam je mala penzija prodajte ih ili izdajte pa uplatite sebi neke destinacije da svoju starost provedete kvalitetno......Unucice volite i negujte ali onda kada imate slobodnog vremena, kada ste zdravi kada ste dobro dosli....Nemojte nuditi pomoc posebno ako osetite da vas ignorisu, podcenjuju, kritikuju a vi i dalje, rucak, unucici , lekovi krevet. NE. Decu ste odhranili. Naradili ste se. U zivotu ste se naslusali uvreda i uvreda. Gledali su vas mnogi lepo ali i ispod oka. Trenirali su na vama strogocu mnogi. Rodbina komsije drzava. Odmorite malo. Pustite svoju pametnu decu da samostalno zive i slobodno. Ali potpuno samostalno. Svoj dom sami neka grade kao sto ste i sami, svoje pare neka rasporedjuju, svoju decu neka zbrinu. Ko zna koliko vam je ostalo. Uzivajte u zivotu Setajte, Pisite pesme Druzite se. Drzite dijetu. Zaljubite se ako ste sami. Nemojte se opterecivati problemima dece. Oni vasu pomoc i ne zele ..ili ako je pozele vas najradije ne bi da gledaju dugo. Zato, parice u ruke, pa na put. Vi ste tako malo stigli da vidite u zivotu a nikad nije kasno. I obavezno posaljite razglednicu deci, unucima. Oni ce se radovati. Ako ce.....

Ne znam da li si ti bila ironicna, ali ja sa vecinom stvri iz tvog posta slazem, a pogotovo sa boldanim.

Bolje da im niko nista ne da, nego da im poslije to nabija na nos i da ih stalno podsjeca cega su se oni odrekli zbog djece. Iskreno, ja bih ovo voljela i za svoje roditelje, voljela bih da putuju, da uzivaju u zivotu koliko god mogu. Nikada im ne bih nametala cuvanje djece kao obavezu, mogu da provode vrijeme sa njima samo kad i sami zele, ne bih im ni branila. Da su mi kojim slucajem roditelji razdvojeni ili sami, nikad se ne bih petljala u izbor njihovih novih partnera dok je god njima lijepo. Meni je drago kad su oni sretni i voljela bih da imaju svoj zivot, a ne da zive moj. Isto vrijedi i za roditelje i za svekra i svekrvu.

Ne slazem se s onim naslusali ste se uvreda, trenirali su na vama strogocu mnogi. Ko kaze da je kod svih takva situacija?

Sa crvenim se pogotovo ne slazem. Ides iz krajnosti u krajnost. Ako neko ne voli da mu se petljas u zivot i da brines sta taj dan kuha, gdje je bio, sta je radio, ne znaci da ne zeli pomoc kad je stvarno potrebna i da to nece znati da cijeni i da najradije ne bi da vas gleda dugo kako si rekla. Pomoc, ali kad je stvarno potrebna, a ne pametovanje. Isto vrijedi i za jednu i za drugu stranu, pomoc je potrebna i drugoj strani, tako da to nije jednosmjeran odnos gdje samo djeca traze pomoc od roditelja. I roditeljima je cesto pomoc potrebna, ali to nema veze sa pricom vodjenja tudjeg zivota.

I, da, radovala bih se da dobijem razglednicu.

Meni nije bitno da li sam u pravu ili nisam, ja samo "pevam onako kako sviram" ili nešto tome slično.
Ne pratim čičak, sem na ovoj temi poslednih par strana, zato je i branim ovako srčano;) manite je, ona ima i fura svoj fazon, njoj je najbolji, dao Bog da svi mi koji ovde pišemo nađemo svoj mir na bilo koji način.
Moje sveki nema već par godina a ja još uvek lečim rane koje mi je nanela.
p.s.
ljubić-bejbić ili tako nekako je moj apsolutni favorit u odnosima snajke - svekrve, ona je svoju sahranila još prošle godine koliko se sećam, a evo pročitah da još uvek žena ima problema sa dotičnom, uhhhh, to je tek problem čini mi se.

Ako ti pevas onako kako sviras, zasto bi to drugima bilo zabranjeno? Ili samo ti imas pravo da izneses svoj stav i kazes koga i cega da se manemo, a mi odmah da trcimo da te poslusamo? Ako Cicak ne zeli da se nesto zna - ne mora ni da pise, ako napise - mi mozemo da komentarisemo. Ili da nisi ti odjednom postala moderator?

Sto se tice Cicak, ona stalno prica o moralu i koristi svakakve izraze za tu "potencijalnu drugu koja bi pozeljela da bude sa njenim muzem ili nekim drugim ko je u braku". Nigdje nisam vidjela da korisiti takve izraze za muza, svog ili nekog drugog, koji bi isto tako bio akter. S njim bi zavrsila i to je to, ali takvi izrazi su rezervisani samo za zene?

..
i reci im da sve one preteruju
.. :neutral: ..i da je trebalo da paze za koga se udaju.. :neutral:

E ovo sam ja 'tela da kažem!:worth:

Da je sreće, pa da smo se sve udale u slične kulturne miljee, da imamo slične navike i da se uklapamo u sliku žene koju su naše svekrve zamislile za svoje sinove.
Ali eto...ne može se sve u životu imati...

Da vam se pridružim!!!
Stvar uspeha, tj dobrog odnosa na relaciji snaja-svekrva po meni je "zivot na daljinu"!!
Govorim iz ličnog iskustva!!
Roditelji mm žive 80 km daleko od nas!! Par puta godišnje odemo do njih, popijem kaficu sa svekrvom, ispričamo se, par puta se nakezim i onda se vratimo kući! Oni kod nas dolaze 2-3 puta godišnje, kad nađu prevoz (daleko smo, pa ne mogu autobusom :eek: )!
I ja u tome uživam!

ne kuzim sto ste napale zenu i uhvatile se njenog braka i zasto mislite kako je muz vara jer izlazi s vrimena na vrime i sto je lose ako se lipo slaze sa svekrvom?:eek:
nismo sve iste..ne toleriramo isto iste stvari....ima nas koje se slazemo sa svekrvama i koji nemamo problema u brakovima... mozda nas je teze skuziti, ali zbilja nas ima;)
1.Tacnije svakog petka.:mrgreen:
2.Ko je rekao da je lose?
3.Ebote,jel ti citas postove na ovoj temi?Kako vise nije jasno da nisu sve sevkrve dobre,kao ni snajke.Sta tu nije jasno?

Back