Svekrve...neicrpna tema

veruj mi , mnogo je bolje da pije kravlje mleko i jagnjetinu,(cak je zdravo) nego da joj baba(gospodja, kakva bi mozda tebi odgovarala) skuva paradajz corbu,i tunjevinu iz konzerve sa belim lukom u prahu(u odnosu1:1).
by the way-zasto joj ne dajes jagnjetinu?
ja sam mojoj davala vec sa 8-9 meseci(bareno ili dinstano).sad sa 15 meseci ume i komadic pecenja da mazne :lol:

pa nekad su deca rasla na jagnjetini i paradajz corbama i onome sto su ljudi imali u kuci, a mogli da prilagode detetu. kuvalo se voce i povrce, pravili se sokovi. danas ako ne jede kasicu od 7 zitarica iz kutije i pije sok od "svezeg voca" iz prodavnice majke dobijaju fras.

btw, moja svekrva je sad kod mene kuci dok sam na poslu i pegla. ona ponudila, ja prihvatila, njoj merak da mi pomogne, meni posao odradjen i svi srecni.

ja sam mojoj jetrvi dala casnu, titovu, pionirsku,da se necu tako pokondiriti!
a i dala sam joj za pravo, da me mlatne,onim tefalom za palacinke
u tom slucaju! :wink:
pu pu daleko bilo,pomeri se s mesta!

moja svekrva za mladence ispisala cekove, mi doneli iz prodavnice sta treba, ona spremila ("samo vi deco izadjite, zavrsicu ja...:)), posle rucka )onog za roditelje) oprala vagon sudova i sredila kuhinju... i beskrajno joj hvala. nekada pretera u paznji, dosadna je ali je covek, razumemo se odlicno i uvek je tu da uskoci i odradi nesto po kuci da nam olaksa obaveze.
svekar je poseban svet... matori sa 60 god i dalje slusa pink floyd, hendrixa, klvalitetan r'n'r, fura svoj infantilni fazon maturanta u telu dede. smesno, ali ako njemu odgovara, cool. bitno da utrci sa keshom kad je frka i ne mesa se ni u sta.
da su zivi i zdravi... i svako u svojoj kuci. :D

sanja:
moja svekrva za mladence ispisala cekove, mi doneli iz prodavnice sta treba, ona spremila ("samo vi deco izadjite, zavrsicu ja...:)), posle rucka )onog za roditelje) oprala vagon sudova i sredila kuhinju... i beskrajno joj hvala. nekada pretera u paznji, dosadna je ali je covek, razumemo se odlicno i uvek je tu da uskoci i odradi nesto po kuci da nam olaksa obaveze.
svekar je poseban svet... matori sa 60 god i dalje slusa pink floyd, hendrixa, klvalitetan r'n'r, fura svoj infantilni fazon maturanta u telu dede. smesno, ali ako njemu odgovara, cool. bitno da utrci sa keshom kad je frka i ne mesa se ni u sta.
da su zivi i zdravi... i svako u svojoj kuci. :D

Ovo je toliko ponizavajuce da nemam prosto lepih reci... :roll:

gane011:
sanja:
moja svekrva za mladence ispisala cekove, posle rucka onog za roditelje oprala vagon sudova i sredila kuhinju dosadna je ali je covek, - uvek je tu da uskoci i odradi nesto po kuci.
svekar je poseban svet - bitno da utrci sa keshom kad je frka i ne mesa se ni u sta.

:oops:
sho si taki?
ona je zapravo provalila cemu joj oni sluze! pamtnije od nas ostalih koje smo tim ljudima prilazile drugacije,pa dobile po tintari! :wink:

naravno da je Sanja prepametnica.
i tu nema nista ponizavajuce , ni za koga .
svima je dobro !
a da li je za nas koje smo "dobili po tintari " kasno za promenu stava ?
to je ponizavajuce : kada kao novi clan porodice od svoje dobrote i lepog vaspitanja, prosto postanes zrtva.
URA za Sanju !!!!! :wink:

xpajamacax:
gane011:
sanja:
moja svekrva za mladence ispisala cekove, posle rucka onog za roditelje oprala vagon sudova i sredila kuhinju dosadna je ali je covek, - uvek je tu da uskoci i odradi nesto po kuci.
svekar je poseban svet - bitno da utrci sa keshom kad je frka i ne mesa se ni u sta.

:oops:
sho si taki?
ona je zapravo provalila cemu joj oni sluze! pamtnije od nas ostalih koje smo tim ljudima prilazile drugacije,pa dobile po tintari! :wink:

Eee kad bi ovaj forum potrajao jedno 20-tak godina pa da se opet sretnemo da pricamo...koja li bi se onda pevala pesma.

ne znam jel gane011 bata, seka, zet, snaja ili nesto peto. mogu samo da pozelim da sa porodicom svog supruznika ima dobar i fer odnos kao sto ga mi imamo. da znaju da ce onaj drugi uvek da pomogne, da nece da smeta kad ne moze, da ce da podrzi ono sto je za porodicu dobro a pritom ne zabada nos predaleko i zivi svoj zivot (a ne zivot svog sina/cerke/mame...).

sanja:
ne znam jel gane011 bata, seka, zet, snaja ili nesto peto. mogu samo da pozelim da sa porodicom svog supruznika ima dobar i fer odnos kao sto ga mi imamo. da znaju da ce onaj drugi uvek da pomogne, da nece da smeta kad ne moze, da ce da podrzi ono sto je za porodicu dobro a pritom ne zabada nos predaleko i zivi svoj zivot (a ne zivot svog sina/cerke/mame...).

Sta god da je, gane011 vam se ipak najlepse zahvaljuje na zeljama ali ipak ne bi da ima tako iskren odnos kako ste ga vi opisali.
Suvise je to snazan osecaj za mene. :wink:

Pozdrav.

Moja svekrva je umrla prije tri godine i mnogo mi nedostaje.Nisam se uvijek slagala sa njom ali nikada joj nisam odgovorila ili rekla nesto zbog cega bih se sada kajala i to me cini jako ponosnom na samu sebe. A njene poslednje rijeci su bile upucene upravo meni i poslije ovoliko vremena ih se cesto sjetim,sa suzom u oku koju uvijek imam za nju!Za to, a i za svu ljubav sto je dala mome muzu,djeci a samim tim i meni ostajem joj zauvijek zahvalna!
Nadam se da ce i moja snaha nekad tako misliti o meni - sve cu uciniti da tako i bude!

sanja:

e, Sanja, vi ste tek u 1. godini braka,tek je pocelo..
Ja naravno zelim da vam tako lepo i ostane, da postoji izuzetak kako bi potvrdio pravilo!
Moja j e ozenila oba(ne moze se reci ozenila- sinovi su joj se zenili sami, ona je bila sao gost) sina u istoj godini, pa su se mladenci trebali slaviti na 2 mesta (u 2 iznajmljena stancica) na 2 kraja grada(ja sam nase na kraju preselila kod mojih, kad sam videla da je neizvodljivo u nasem malom stanu). svi gosti(familija sa njihove strane) su se takodje setali od jednih do drugih, a gopoda su iz svojih 120kvm krenuli sa poklonima koji su u stvari nesto sto je ona kupila pre 20 god dok je lezala na parama(i sad lezi ali je stek manji, pa kuka da nema), naravno meni je donela ono sto zna da jetrva obozava( nekakve kineske solje), njoj neku glupost od cinije koja vise `lici` na mene, al` mene boli uvo za te drangulije. Dakle , spremila se gospoda, i dosla u goste. pojeli, popili- cao.
Isto tako, kad sam se porodila nije ni na kafu pozvala nikog- tada a ni sada posle 16 meseci- fino se spremila -pa kod moje mame na veselje!
A da, za te mladence je moja jetrva zamoli da joj ispece neki komad mesa u rerni, a ona kaze- pa ja to ne znam, nisam nikad pekla :wink:
Eto...sad vidis kako ti je lepo!Uzivaj

ma zasto bre uopste komunikacija s njima, ako ce da se ponasaju kako se ponasaju, samo im treba staviti do znjanja da ste vi udati i da ce vas muz zastiti od svacega pa i od nje, ako je pravi on ce to da uradi, a ako ne onda uf... ma ignorisite ih ko da ne postoje! Moj se s njegovom mamom izraspravlja, ona mu svasta kaze i meni i njemu, sutra njega ljubi, mene psuje jer hocu da joj uzmem jedino sto ima. E sad cao, kad se obrati lepo ja joj odgovorim kad kresti ja kazem da sam ja udata i da se obrati mom muzu, da se mene kloni jer ja nisam neko ko ima nerve za pridike, znam da je to jos vise iznervira, al dosta je ona meni kidala zivce, sad smo okrenuli uloge. A fala Bogu ima i ona cerku, udace je jednog dana pa ce onda da bude zauzeta s njenim problemima, jer joj cerka nije cvecka, laze je i maze, a ona kaze to je moje dete ona je dobra, moja princeza... ma dosta!

He-he,jel' može malo humora?Moja prababa je kukala da se moja majka neće udati otkad je ova napunila 18 godina,te je odlučila stvar malo pogurati i,kao prava brižna baka,pronaći odgovarajuću priliku za unuku-mezimicu.Nagovaranje je išlo ovako:"Hajde,mila,šta ti fali?Pa nije ružan,ima stan, ima posao,ima kola,fakultet,dobru platu,nema oca,nema majku..."Mama je ostala :shock: ,naravno da je nije poslusala,a jadna baka je umrla ne dočekavši udaju svoje mezimice.Al' ja poslušah i sve je :wink: !
A ima i onaj vic kad su se srele dvije žene nakon dužeg vremena i prva čestita drugoj sinovu ženidbu. Druga odgovara:"Ma to mi ne spominji,žao mi ga je jadnička,kakvu je vješticu oženio,zamisli molim te,sve mora u kući da joj radi,usisava,nosi smeće,ponekad nešto i skuva,ma užas živi,došlo mi je prosto da joj kosu počupam kako postupa sa mojim sinom!".Prva žena upita onda kako joj je kćerka,jer se i ona nedavno udala,a druga će na to:"E kako mi se ćera divno udala,muž joj je zlatan,sve joj po kući pomaže,ma milina jedna!".
Tako vam je to,moje drage dame,al' ne sekirajte se,sve nam to ide u rok službe.Valjda...

Back