Gdje sam ja to rekao? Sem toga podrazumjeva se da će se majka i snaha upoznati uveliko prije braka i imati šansu da procjene jedna drugu. Kada rješim da se ženim staviću ih za isti sto i lijepo im ostavitio da se dogovore mogu li jedna sa drugom. Ako ne mogu ok ja ću lijepo u podstanare. Sigurno neću bilo jednoj bilo drugoj držati bezuslovno stranu.
Ne bi da me pogresno shvatis,imala sam pre sedam,osam godina verenika,ziveo je zajedno sa majkom u kuci,istina bili su odvojeni,ali jedno pored drugog u dvoristu,u pocetku kad smo poceli da se vidjamo,sve je bilo super,pocelo da je bude ozbiljno i ja sam krenula da pomalo prebacujem stvari kod njega,majku sam vec bila upoznala,uvek je bila fina,nasmesena,prijatna,pricali smo i o vencanju,i onda je dosao jedan lep dan kad sam shvatila da mi kasni,onda je bivsi verenik uzeo mene za ruku i tup kod majke da se mi lepo dogovorimo,ocekivala sam sescemo svo cetvoro,mislim i na oca,ali ne,bio je to razgovor izmedju mene i njegove majke,razgovor je prosao kulturno.Posle nekoliko dana,vracam se sa posla i naravno dolazim kod verenika,a on ozbiljan,to vece smo raskinuli,ostala sam do ujutru,pricali smo celu noc,ujutro smo otisli svako na svoju stranu,e da,reci koje mu necu moci zaboraviti su bile:Ne moras da brines iako necemo biti zajedno prihvatam odgovornost za dete?Mislim sta reci,
Hvala bogu,nisam ostala trudna,bio je samo neki hormonski poremecaj,stvari koje sam bila prebacila kod njega,posle par dana su me cekale na poslu,donela mi njegova majka,da se kao ja navodno ne mucim.
Kasnije sam razmisljala sta je mogao biti razlog raskida,i jedino sto mi je palo na pamet su dve primedbe njegove majke prva se odnosila na oca,za koga je rekla da odobrava da ga obilazim i da je to u redu,odgovorila sam joj da meni nije potrebno odobrenje da obilazim oca s vremena na vreme i da mu skuvam i operem ves i opeglam,kao sto cu to raditi i za svog muza,tj njenog sina,na sta je ona meni rekla ne zaboravi da sam mu ja majka,i tad je hvala bogu bivsi verenik usao u njen deo kuce,kad smo usli kod njega,s obzirom da smo vec pricali o vencanju i svemu pitala sam da li ima u planu da kupi sporet,na sta je on rekao,sta ce nam sporet kad ce moja mama da kuva

, eto kako se zavrsio dogovor izmedju njegove mame i mene.
Nekad se sretnemo i ne mogu da ne primetim zavist u njenim ocima jer sam se dobro udala i imam divno dete.i njega sretnem povremeno,jos uvek je sam