Svekrve...neicrpna tema

Citat Original postavio AlexandarNS Pogledaj poruku

Nikad nemojte da dopustite sebi da zivite zajedno sa svekrvom pa makar ni na 5 km razdaljine.

Moja cerka vodi borbu sa svekrvom a to je zato sto joj je muz volina pa dopusta majci da se mesa.

Da, to je do muzeva, oni koji su bili mamini sincici pre braka uvek ce reci da im je mama najbolje kuvala, spremala, ususkavala.

e stvarno je do muzeva..samo do TVOJE ćerke nije, a do NJEGOVE majke jeste...cccc
Ljudi su ološ u velikom delu...
ˇ
@Vanda
Kakva god da je bila ona je umrla, a ti o sebi mnogo govoriš načinom kojim pričaš o jednoj preminuloj osobi...koja je baj d vej očigledno mislila na vas kao što si napisala...da je takvo djubre da o njjoj tako zlo pričaš, ne bi se trudila da vam kad ode ne ostavi teret...možda nije bio problem samo u njoj...ipak, ZA ODNOS JE POTREBNO DVOJE...TROJE...

z:shock: vidi mirodjije u svakoj corbi....

z:mrgreen: mi bili na bozicu, cak i prespavali da bih ugodila svome muyu i sve je bilo ok....polako ali sigruno dolazimo do odnosa kakav je i trebao biti....manuli se oni uzaludnog posla da nam kroje i namecu svoje stavove,videli da neide pa se smorili....

e stvarno je do muzeva..samo do TVOJE ćerke nije, a do NJEGOVE majke jeste...cccc
ˇ
@Vanda
Kakva god da je bila ona je umrla, a ti o sebi mnogo govoriš načinom kojim pričaš o jednoj preminuloj osobi...koja je baj d vej očigledno mislila na vas kao što si napisala...da je takvo djubre da o njjoj tako zlo pričaš, ne bi se trudila da vam kad ode ne ostavi teret...možda nije bio problem samo u njoj...ipak, ZA ODNOS JE POTREBNO DVOJE...TROJE...

Причаш којешта. Не знаш уопште ништа, а ако мислиш да се о преминулим особама мора причати лепо, онда имаш погрешне ставове у животу.
Није неко мање зао само зато што је умро.
Затим, није мислила на нас, да је мислила на своју децу, на своје унуке, бар би им нешто некад лепо учинила.
Ако те неко није задужио, и то му је једино позитивно што је урадио, да ли је то за похвалу?

Posto ponekad mislim da preterujem, ineteresuje me vase misljenje.
Zabavljala sam se sa momkom iz druge drzave pa se desilo da sam zatrudnela i tako sam pustila studij, moje prijatelje i otisla u drugu
drzavu da se udam za coveka koga volim i sa kojim cu da ostvarim porodicu. E sad na pocetku smo ziveli sa njegovim roditeljima i mojoj svekrvi je smetalo kako se ja oblacim, jednom me je najterala da odemo u trgovinu gde mi je kupila nove cipele jer te sto ja imam ne lice ni nasta. Optuzila me da ja njih( svekrva i svekra) ne mogu da smislim ocima, da je nazivam magaricom, da mi se grad smeje zbog mog stila oblacenja, da ne postujem svog muza jer mu ujutru ne skuvam kafe... cutala sam nismuz je stao na moju stranu pa je pocela u fazonu da smo joj okrenuli ledja i pocela da histerise. Ok mislila sam da ce to da prodje kad budemk na svome. Sad zivimo u nasem stanu, 3 min daleko od svekrve i svekra. A sad je problem sto je ne zovem dva puta dnevno i sto jih ne obilazim svaki dan, pa jadna svekru svaki dan place i nocu povraca. Smeta jj sto hocu da peremja soj ves a ne da mi ona dolazi non stop i da pere moje gace. Ok trudna sam al nisam invalid. Nije mi tesko da popeglam svom muzu nesto. I tako mi ta zena zamjerila i jednstavno ne mogu i necu da budem u konatku s njom svaki dan i ne znam sta da radim?

ˇ
@Vanda

Je l i o Hitleru da pricamo sve lepo?Ako je neko bio skot za zivota,sta ima da ga cokoladiram nakon smrti!?

Gdje sam ja to rekao? Sem toga podrazumjeva se da će se majka i snaha upoznati uveliko prije braka i imati šansu da procjene jedna drugu. Kada rješim da se ženim staviću ih za isti sto i lijepo im ostavitio da se dogovore mogu li jedna sa drugom. Ako ne mogu ok ja ću lijepo u podstanare. Sigurno neću bilo jednoj bilo drugoj držati bezuslovno stranu.
Ne bi da me pogresno shvatis,imala sam pre sedam,osam godina verenika,ziveo je zajedno sa majkom u kuci,istina bili su odvojeni,ali jedno pored drugog u dvoristu,u pocetku kad smo poceli da se vidjamo,sve je bilo super,pocelo da je bude ozbiljno i ja sam krenula da pomalo prebacujem stvari kod njega,majku sam vec bila upoznala,uvek je bila fina,nasmesena,prijatna,pricali smo i o vencanju,i onda je dosao jedan lep dan kad sam shvatila da mi kasni,onda je bivsi verenik uzeo mene za ruku i tup kod majke da se mi lepo dogovorimo,ocekivala sam sescemo svo cetvoro,mislim i na oca,ali ne,bio je to razgovor izmedju mene i njegove majke,razgovor je prosao kulturno.Posle nekoliko dana,vracam se sa posla i naravno dolazim kod verenika,a on ozbiljan,to vece smo raskinuli,ostala sam do ujutru,pricali smo celu noc,ujutro smo otisli svako na svoju stranu,e da,reci koje mu necu moci zaboraviti su bile:Ne moras da brines iako necemo biti zajedno prihvatam odgovornost za dete?Mislim sta reci,
Hvala bogu,nisam ostala trudna,bio je samo neki hormonski poremecaj,stvari koje sam bila prebacila kod njega,posle par dana su me cekale na poslu,donela mi njegova majka,da se kao ja navodno ne mucim.
Kasnije sam razmisljala sta je mogao biti razlog raskida,i jedino sto mi je palo na pamet su dve primedbe njegove majke prva se odnosila na oca,za koga je rekla da odobrava da ga obilazim i da je to u redu,odgovorila sam joj da meni nije potrebno odobrenje da obilazim oca s vremena na vreme i da mu skuvam i operem ves i opeglam,kao sto cu to raditi i za svog muza,tj njenog sina,na sta je ona meni rekla ne zaboravi da sam mu ja majka,i tad je hvala bogu bivsi verenik usao u njen deo kuce,kad smo usli kod njega,s obzirom da smo vec pricali o vencanju i svemu pitala sam da li ima u planu da kupi sporet,na sta je on rekao,sta ce nam sporet kad ce moja mama da kuvaz:hm:, eto kako se zavrsio dogovor izmedju njegove mame i mene.
Nekad se sretnemo i ne mogu da ne primetim zavist u njenim ocima jer sam se dobro udala i imam divno dete.i njega sretnem povremeno,jos uvek je sam

Zato sad uzivam,imam divnog muza,preslatku cerkicu i svekra i svekru koje postujem i volim i to je obostrano.Verovatno je razlog sto ne zivimo zajedno sa njima,mada i kad bi smo bili zajedno ne bi bilo puno razlike,normalni ljudi,sa normalnim shvatanjim,a majka je majka,koliko god njeno dete staro. Muzevljeva sestra i ja smo se slatko nasmejale kad je htela sinu da isecka ribu da se detene bi ugusilo od kostiju,bogami muzu nije bilo ni malo prijatno,ali to je majcina ljubav i ona se ne moze zameniti.

Ако ја будем свекрва која ће ожењеном човеку сецкати месо и чистити рибу од костију, нека ме снаје разапну, а синови ишутају! Каква мајка, која се према одраслом човеку понаша као да је дебил!

Ако ја будем свекрва која ће ожењеном човеку сецкати месо и чистити рибу од костију, нека ме снаје разапну, а синови ишутају! Каква мајка, која се према одраслом човеку понаша као да је дебил!

Koliko sam ja upucena nazalost vecina :) i moja svekrva je ista takva kada odemo kod nje sjeda da jede nego ceka ako slucajno njenim sincicima nesto ne zatreba, sada je 4 dana terorisala mog supruga sa grljenjem ljubljenjem pa da mu napravi sto voli da jede... umirala sam mu od smjeha kako se koprca i ne moze da se odbrani majke, imam utisak da je njemu vise bilo stalo da sto pre idemo kuci nego meni a vjerujte da je i meni poprilicno prekipjelo :)

Ја се сигурно нећу тако понашати. Са сином имам војничко-мангупски однос, нисам од оних агресивно-посесивних жена које некога стално морају да грле и услужују.

Причаш којешта. Не знаш уопште ништа, а ако мислиш да се о преминулим особама мора причати лепо, онда имаш погрешне ставове у животу.
Затим, није мислила на нас, да је мислила на своју децу, на своје унуке, бар би им нешто некад лепо учинила.
Ако те неко није задужио, и то му је једино позитивно што је урадио, да ли је то за похвалу?

Ne mora se lepo pričati, ali red je..a red je bitan da bi se ustanovile neke vrednosti i stavovi...
ko to nema, vodi se prostom logikom...ali zivot je malo vise od toga...prosta logika je ograničena...

Na koga je mopgla da misli , ako je sve uredila za života ...na Djuru električara???
Ako te neko nije zadužio, niti ti ostao dužan...može biti velika stvar..jer je taj neko mogao da ti ostane dužan..i da ga boli...tako i da te dodatno zaduži...

O pokojniku sve najlepše...znaš li zašto???
Zato što nismo mi ti koji mu možemo suditi, nisi ti sestro slatka ni blizu savršenstva...ni blizu dobra da bi mogla da etiketiraš ljude da su zli..
To možemo o političarima...prosto da izbacimo iz sebe..ali objektivno da bi bio etalon za nešto, moraš biti po definiciji..tj. savršen...zato postoji Bog...On može da sudi...
Uostalom, umrla je , Bog da joj dušu prosti...nije ti ni neko takvo zlo konkretno učinila da je i mrtvu mrziš...
Ako ti to ne shvataš...ja nemam šta dalje...kao da slušam neizrecivu...

ne treba čokolada,,..,.,.dovoljno je da ne pričaš o njoj...a porediti Hitlera i svekrvu.....mislim da je bezpredmetno...

Mislis beSpredmetno?
Jednacenje po zvucnosti,lekcija iz osnovne skole.
Floskula : o mrtvima sve najlepse,je laz modernih vremena!Ako je niko skot bio za zivota,bez da ikoga trenutno imenujem,kako to kad umre mozes o takvoj osobi govoriti u pozitivnom superlativu!?Tako da primer Hitlera nije poredjenje,vec primer,jer njegov lik i delo su svima poznati.

Mislis beSpredmetno?
Jednacenje po zvucnosti,lekcija iz osnovne skole.
Floskula : o mrtvima sve najlepse,je laz modernih vremena!Ako je niko skot bio za zivota,bez da ikoga trenutno imenujem,kako to kad umre mozes o takvoj osobi govoriti u pozitivnom superlativu!?Tako da primer Hitlera nije poredjenje,vec primer,jer njegov lik i delo su svima poznati.

ne treba čokolada,,..,.,.dovoljno je da ne pričaš o njoj...a porediti Hitlera i svekrvu.....mislim da je beSpredmetno...

u pravu si , nepismen sam..ti si neobrazovana

Poslednja izmena:
a zamislite kad kaze da njenom 35ogodisnjaku treba kupiti blender da mu blendam voce jer ga inace ne voli jesti. :zelenko2:

mame su takve...prihvatih ih, cujes svaku 5tu i kraj

Кад би овакве ствари слушала сваког дана, одлепила би!
Али, није то, то се може сматрати неком ,,нормалом'' кад су свекрве у питању.
Но, мешање у брак, захтевање којечега, загорчавање живота детету и његовој породици...што би то неко трпео?

Да ја додам: Нисам била у лошим односима са свекрвом. Пре 15 година сам прекинула сваки контакт са њом, јер је нису интересовали ни син ни унуци. Ни ћерка ни зет јој нису долазили, јер ни за ћеркину децу није марила. Није марила ни за своје док су били мали. Била је битна сама себи. Али је покушавала да упропасти живот и сину и ћерци и њиховим породицама.

Back