Mali čičak
Stara legenda
- Poruka
- 77.633
Tijana, najbolje je da nađeš ženu koja će ti čuvati dete kako i koliko tebi odgovara i onda nema veća dara nego mera. Ali sa "brižnom" bakom koja glasno tuguje što je odvojena od unuke, a malo se bavi istom, otvoreno porazgovaraj da moraš da nađeš ženu koja može uvek, naglasi uvek kada ti treba da pričuva dete, a pošto baka ima svojih privatnih obaveza - pa joj nabroj više primera, što više kada ti je trebalo a ona nije "mogla" . Naravno najslađim i najuviđavnijim tonom joj isto saopštiš da joj je vaša kuća otvorena uvek kada to ne remeti neke vaše planove ili dečji raspored. Ja to nisam u startu napravila, pa sada ispaštam jer baka koristi prvo mog muža, pa i decu da radi kako i koliko ona hoće. I moja je isto kukala koliko joj nedostaju unučići, a sačekala je tri meseca da otopli da bi videla prvo unuče. Isto i sa drugim pošto su zimska deca. Kada su deca trebala na operaciju krajnika moj suprug je insisitrao, a ona se verovatno nije protivila da prvo završe ogradu na vikendici na moru, ali nakon što odu svi gosti, pa kad to završe da se onda deca operišu. Neću više da nabrajam, nisam dobre volje jer su me i jutros izbacili iz takta, pa sam se skoro survala na poleđenoj strmoj ulici kolima. Sve najbolje. Maričičak kada imaš dobre ljude, pa neka su dosadni neće ti činiti zlo niti koristiti tvog muža kao radnu snagu i sredstvo da ti se nametnu da su glavni i u tvojoj kući. Niti će ti raditi iza leđa. I znaće dati kažu hvala kada imnešto učiniš.
Trebala si ti videti izgradnju naše kuće...

Em što je trajalo kao gradnja skadra na bojani em što su svi(svekar, svekrva, dever, moja mama i tata, majstori, moj muž, pa čak i komšije) imali svoju zamisao gde šta treba da bude i stoji... od temelja do mesta televizora...
Ja se ne šalim, tako je bilo, života mi...
Ali ja sam to prihvatila i slagala se maksimalno...
Sad zurim kući... ali večeras ću vam pisati...
Pa još kad se posvađaju, hoće li ovaj zid da ide ovamo ili ovamo, i koja širina vrata će biti...

Par puta sam stojala sa strane i slušala ih, dolazilo mi je da se ubijem...

Poslednja izmena: